Opublikowano wtorek o 09:292 dni wytłumaczy mi ktoś jak działają tłumiki i czy kogoś widać na mini mapie gdy strzelasz bez albo z tłumikiem? w codzie tak działa a nie wiem jak jest w bfach, czy w ogóle cie nie widać na mapie jak strzelasz bez tłumika i jedynie jak ktoś cie zaspotuje to jesteś widoczny? mam ogólnie mindfucka w tej kwestii, czy w ogóle poświęcać slot który zabiera 30pkt ze 100 na właśnie ten dodatek w becie Edytowane wtorek o 09:302 dni przez mersi
Opublikowano wtorek o 11:122 dni 1 godzinę temu, mersi napisał(a):wytłumaczy mi ktoś jak działają tłumiki i czy kogoś widać na mini mapie gdy strzelasz bez albo z tłumikiem? w codzie tak działa a nie wiem jak jest w bfach, czy w ogóle cie nie widać na mapie jak strzelasz bez tłumika i jedynie jak ktoś cie zaspotuje to jesteś widoczny? mam ogólnie mindfucka w tej kwestii, czy w ogóle poświęcać slot który zabiera 30pkt ze 100 na właśnie ten dodatek w becieW BFach działanie tłumików się trochę różni między częściami. Tą grę robi ekipa od 2042 więc może być tak jak tam czyli podział tłumików na light i heavy. Light supressor nie pokazuje cię na mapie tylko graczom w odległości większej niż 20m, heavy supressor chowa cię przed wszystkimi.Ale w sumie to nie wiem na 100%, nie patrzyłem czy ktoś coś tu testował już.
Opublikowano środa o 11:021 dzień ZA SZYBKI TEN BATTLEFIELD CO TO ZA COD LUDZIEDziadki, może trzeba przyznać, że to SKILL ISSUE, a nie wyimaginowane problemy?
Opublikowano wczoraj o 05:03 1 dzień Ja jestem przekonany, że to wynika z peselu. Z każdym rokiem coraz gorzej gram w RTSy oraz FPSy
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Sam sprint to przecież nie wszystkoNa odczucie szybkości gry wpływa też np. kształt i struktura map (rozmieszczenie punktów), szybkość wystrzeliwania kul czy czas przeładowania i uzupełniania amunicji. Pomijam już nawet kwestię FOV, jaki sobie kto tam ustawia pod swoje preferencje.Obiektywnie i tak tego nigdy nie stwierdzimy.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ta tabela to totalna bzdura. Jak kolega wyżej napisał, na nasze odczucia względem prędkości żołnierz wpływa wiele czynników. Może metr w wirtualnej rzeczywtosci BF6 to, 0.8 metra w bf3. Grałem w Bf6 beta i ta gra jest szybsza, niż Bf4,- tak na moje oko około 15-20%. Bezpośrednie po 2 godzinnej sesji Beta odpaliłem Bf4. Żołnierz w czwórkę, assualt z perkiem na bieganie jest wolniejszy, to nie ulega najmniejsze wątpliwości. W szóstce przeładowuje broń i bieg, jakby miał baterie Duracell w dupie. Mi osobie tempo gry nie przeszkadza w nowej odsłonie Bf, ale ta gra jest szybsza niż Bf3/4.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Informuję, że wyzwania z pierwszego weekendu są wciąż dostępne i można dalej je wbijać
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Wiadomo, że sprint to jeden z czynników, ale wciąż uważam, że trójka była szybsza.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Nie wiem, czy mam w sobie aż tyle samozaparcia, żeby odpalać dzisiaj trójkę i szukać serwera.W moich wspomnieniach to wciąż chyba najlepsza część (a przynajmniej pod kątem frajdy jaką dawała i jakie to wrażenie na mnie wówczas zrobiło).Ale znając życie, to po tych prawie 15 latach nie wytrzymałaby już brutalnego zderzenia z rzeczywistością Więc sobie jednak daruję.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 56 minut temu, l33t napisał(a):Nie wiem, czy mam w sobie aż tyle samozaparcia, żeby odpalać dzisiaj trójkę i szukać serwera.W moich wspomnieniach to wciąż chyba najlepsza część (a przynajmniej pod kątem frajdy jaką dawała i jakie to wrażenie na mnie wówczas zrobiło).Ale znając życie, to po tych prawie 15 latach nie wytrzymałaby już brutalnego zderzenia z rzeczywistością Więc sobie jednak daruję. na konsolach serwery martwe oficjalne, czekamy na odrodzenie jesienią po DNSieapropo statystyk, u mnie tak:
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Nowa mapa w NY spoko, milion wejść wszędzie xD ale szturm się gra zacnie
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. moje tak z pierwszego weekendu bety, zobaczymy jak będzie po drugiej
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. A teraz koniec z tymi pochwałami, a bardziej przedstawię swoje negatywne odczucia na temat tej bety:-Shotgun zabija z odległości 10-15m na jednego hita, coś koszmarnego. -Czołgi wymagają za dużo uszkodzeń, aby je zniszczyć, a mogą rozwalić budynek z końca mapy i dobić przeciwników z działka. Jedyne skuteczne rozwiązanie jakie znalazłem to szybkie wyrzucenie aż 4 paczek C4, ale trzeba być oczywiście bardzo blisko. RPG jest za wolne jeśli ktoś się na nas zlokuje w pojeździe-RPG zadaje jakieś żałosne obrażenia piechocie, chyba, że jest to direct hit, wtedy zabija od razu-Niektóre bronie mają zero recoila po tuningu, dosłownie zero.-Animacje się zacinają i to często, szczególnie jak próbujemy zmieniać szybko broń, używać gadżetów i granatów w przeciągu kilku sekund. Dzisiaj w ciągu 2 godzin używając assault rifle, próbowałem ją szybko przeładować kładąc się na ziemi, broń się przeładowała, nie było animacji-Helikoptery mają trudne życie, lekko się poderwiesz do góry i już nie żyjeszNa PC ludzie strasznie się pocą, jak patrzę na niektóre klipy to wygląda jakby mieli aimlocka. Podobno na konsolach nie ma aż takiego szaleństwa, chociaż crossplay negatywnie na to oddziaływuje. Gracze będąc medykami często ignorują nas pomimo bycia pod osłoną, ale to już problem tylko i wyłącznie graczy, a nie samej gry.Chyba staje się za stary na te wszystkie shootery, bo nie odczuwam jakiejś przyjemności - po 5 meczach jest tylko zmęczenie i przegrzanie mózgu.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Wcześniej w becie też był motyw wizualny z przegrzewająca się lufa karabinu ? Edytowane 15 godzin temu15 godz. przez Szymek
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. W tej becie zauważyłem, że matchmaking trwa dłużej niż w pierwszej co jeszcze bardziej irytuje, że po każdej rozgrywce trzeba go powtarzać.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Z wyzwań zostało tylko przejść 15 sektorów w szturmie lub przełamaniu i chyba to najcięższe bedzie reszta wbita na luzie w 8h gry. Mam wrażenie że jakoś gorzej mi się gra niż w poprzednim tygodniu . Co do helikopterów zgadzam się są bezużyteczne ledwo podlecisz to 100 rakiet leci w ciebie
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 2 godziny temu, KrossOver napisał(a):A teraz koniec z tymi pochwałami, a bardziej przedstawię swoje negatywne odczucia na temat tej bety:-Shotgun zabija z odległości 10-15m na jednego hita, coś koszmarnego.-Czołgi wymagają za dużo uszkodzeń, aby je zniszczyć, a mogą rozwalić budynek z końca mapy i dobić przeciwników z działka. Jedyne skuteczne rozwiązanie jakie znalazłem to szybkie wyrzucenie aż 4 paczek C4, ale trzeba być oczywiście bardzo blisko. RPG jest za wolne jeśli ktoś się na nas zlokuje w pojeździe-RPG zadaje jakieś żałosne obrażenia piechocie, chyba, że jest to direct hit, wtedy zabija od razu-Niektóre bronie mają zero recoila po tuningu, dosłownie zero.-Animacje się zacinają i to często, szczególnie jak próbujemy zmieniać szybko broń, używać gadżetów i granatów w przeciągu kilku sekund. Dzisiaj w ciągu 2 godzin używając assault rifle, próbowałem ją szybko przeładować kładąc się na ziemi, broń się przeładowała, nie było animacji-Helikoptery mają trudne życie, lekko się poderwiesz do góry i już nie żyjeszNa PC ludzie strasznie się pocą, jak patrzę na niektóre klipy to wygląda jakby mieli aimlocka. Podobno na konsolach nie ma aż takiego szaleństwa, chociaż crossplay negatywnie na to oddziaływuje.Gracze będąc medykami często ignorują nas pomimo bycia pod osłoną, ale to już problem tylko i wyłącznie graczy, a nie samej gry.Chyba staje się za stary na te wszystkie shootery, bo nie odczuwam jakiejś przyjemności - po 5 meczach jest tylko zmęczenie i przegrzanie mózgu.Z helikopterami to zawsze był taki case, że na większych mapach miały ciężki żywot. 32 graczy i dało się już wbijać expa na niego. A jak masz rozwinięte wszystkie maskowania, działka i zrzuty bomb to jesteś marzyna do zabijania praktycznie.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Gra ktoś na xsx? Też macie wrażenie że grafika jest dosyć kiepska i kolory trochę wyblakłe ? W ustawieniach gry zmieniłem też ostrość na 42 bo miałem wrażenie że jest wręcz przeostrzone domyślnie Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Z broni w becie, to chyba najbardziej mi pasuje m417. Całkiem silne i celownik nie lata mi na wszystkie strony.