Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kingdom Come: Deliverance II

Featured Replies

Opublikowano

Tqk, powinno być, że jak widział to świadek - jak w rdr2 i go nie powstrzymałeś to dopiero oskarżenia.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 154,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no z tą figurką to ludzie kochani są jakieś granice, wygląda jak gówno      

• nero2082
    nero2082

wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków   żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu ch

Opublikowano
23 minuty temu, Boomcio napisał(a):

Niby niesprawiedliwy system, ale sensowny i akceptowalny. U mnie jak jeden mietek spod biedronki się pojawia w sklepie to zawsze brakuje kilku flaszek najtańszej wodki.

Kogo byście w tej sytuacji brali pod uwagę? 

Psy biorą jego.

To mi akurat nie przeszkadza, bo tak jak piszesz, wydaje się logiczne. Bardziej chodzi o same kradzione przedmioty, które mają ikonę czerwonej łapki i straż z bomby wie co jest kradzione, nawet jak to najbardziej pospolity przedmiot, który posiada co drugi npcet. Jakby u Ciebie policja znalazła półlitrową butelkę mocnego gazu i twierdzili, że to jest kradzione, bo tak. 

Opublikowano

W każdym rpg najpierw okradam, a potem brutalnie morduje enpecow, żeby jak najwięcej cyferek wykorzystać. Tutaj to z konia schodzę i strażnika wracam pozdrowi  jak się zagapię. Nic... jak Młoda pojdzie spać to stary się ubierze w łachmany i zacznie kraść, bo ile można być porządnym? To aż wstyd

Opublikowano

Ja podgoniłem grę przez weekend, robię ostatnią misję dla młynarza, a poza tym jeszcze chyba tylko obozy bandytów i kłusowników zostały do załatwienia.

Mam chyba 2,5k groszy, nic nie ukradzione, Henryczek Boży ubrany jak szlachcic i w porządnej zbroi. Jedynie broń, grosze i bizuterię zabieram pokonanym. Miecz dwuręczny wykuty własnymi rękoma i teraz bandyci mogą na mój widok uciekać, jak tego nie robią to biada im.

Natomiast co mnie nieco dziwi uzbierała mi się całkiem pokaźna suma do odkupienia grzechów u wójta w Troskowicach. To już ponad 1,1k, co prawda miałem kilka bójek w karczmach, ale poza jedną misją dla Krejzla byłem wzorem cnót.

Edytowane przez Dalhi

Opublikowano
9 minut temu, Butt napisał(a):

To mi akurat nie przeszkadza, bo tak jak piszesz, wydaje się logiczne. Bardziej chodzi o same kradzione przedmioty, które mają ikonę czerwonej łapki i straż z bomby wie co jest kradzione, nawet jak to najbardziej pospolity przedmiot, który posiada co drugi npcet. Jakby u Ciebie policja znalazła półlitrową butelkę mocnego gazu i twierdzili, że to jest kradzione, bo tak. 

A w sensie, że to już jest zgłoszone straży i odnotowane ze szczegółami? Może o to cho.

Opublikowano

Ja tak samo zbieram już tylko dobre kąski. Udźwig mam spory, to można się obładować i opchnąć zawyżając kwotę przy targowaniu. Choć i tak to spora strata na wartości. 

Opublikowano
Godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Co wy tam robicie, że ponad 30h i dalej przed weselem? 

przecież to wystarczy se zwiedzać świat, bawić alchemią kowalstwem i leci czas. 

Opublikowano

Ja np do wesela nabiłem jakieś 34h ale praktycznie zrobiłem wszystkie dostępne na ten moment zadania poboczne i już dość dopakowany byłem.

Nie żałuje groszy na nauczycieli, a i tak mam ciągle w kieszeni między 3-4k, lubię pograć w kości o stawkę 130 i to też trochę czasu zabiera.

Opublikowano

Apropo alchemii, wczoraj udało mi się zrobić sześć mocnych odwarów z nagietka za jednym warzeniem. Dwa podejścia i jestem ustawiony na trochę czasu.

Opublikowano
4 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Mnie kowalstwo wogóle nie przekonało. No ale co zrobić. To nudne walenie młotem w żelastwo.

10h za mną, a nawet nie wiem gdzie jest kowal :D. Dzisiaj rozkminię. 

Opublikowano

ja robię wywary w wersji Henryka :pepegasm:

z kowalstwa też własnoręcznie kuta broń lepsza od kupnych, a i są fajne perki z tego "drzewka" np 20% wolniej niszczące się wyposażenie. 

Opublikowano

Ja się dopiero w tej części dowiedziałem, że można wszystkie 6 kości podmienić na swoje. Nie wiem czemu, ale zawsze myślałem, że można tylko 3. Chyba przez to, że miałem 3 kości zebrane w jedynce kiedy odpaliła się misja w której nas uczyli grać i pewnie jakoś tak zakodowałem sobie, że można tylko 3 podmienić. :pawel:

Opublikowano

Chodzę od za znacznika do znacznika i szukam swojego kundla. W 99% już bym się wkurwiał, ale nie tutaj. To jest ten 1% gier obok RDR2 czy Wiedźmina, gdzie samo łażenie po mapie, spotykanie NPC i odkrywanie nowych miejscówek daje masę frajdy. Jeżeli GTA wyjdzie w tym roku i dowiezie, to  co to będzie za rok :obama:

Opublikowano

Po 12h pierwszy raz się umyłem. :gachigasm:

Do tego było jakieś mordobicie pomiędzy Kumanami, a wieśniakami w Troskach i wypadła fajna tarcza :D. Generalnie jak to się dzieje z kradzionymi rzeczami tutaj, można je normalnie sprzedać i używać? Nie widzę, żeby ktoś się czepiał, że oczyściłem wieśniaków i Kumanów, bo sami się bili. 

Opublikowano

Można używać, ale może się zdarzyć, że osoba której ukradłeś rzecz spotka Cię na ulicy i pobiegnie do strażnika. Nie każdy kupiec przyjmie kradzione fanty, a niektórzy się zgodzą, ale zapłacą śmiesznie niską kwotę, bo niby ryzykują. Po jakimś czasie przedmiot i tak traci status kradzionego i można go używać/sprzedawać bez przypału. Jest perk, który to przyśpiesza.

Opublikowano
8 minut temu, Butt napisał(a):

Można używać, ale może się zdarzyć, że osoba której ukradłeś rzecz spotka Cię na ulicy i pobiegnie do strażnika. Nie każdy kupiec przyjmie kradzione fanty, a niektórzy się zgodzą, ale zapłacą śmiesznie niską kwotę, bo niby ryzykują. Po jakimś czasie przedmiot i tak traci status kradzionego i można go używać/sprzedawać bez przypału. Jest perk, który to przyśpiesza.

O fajnie, czyli jak ktoś nie żyje, to już nie zapyta :leo:

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

O fajnie, czyli jak ktoś nie żyje, to już nie zapyta :leo:

Tak, ale nawet wtedy przedmiot i tak może mieć status kradzionego (ikonka czerwonej łapki). 

Opublikowano
Teraz, Butt napisał(a):

Tak, ale nawet wtedy przedmiot i tak może mieć status kradzionego (ikonka czerwonej łapki). 

Tak, tak jest w moim przypadku. 

Opublikowano

Da się to sprzedawać u młynarzy jak w jedynce? Bo w sumie na początku robiłem kowala i jeszcze u nich nie byłem.

Opublikowano
14 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Da się to sprzedawać u młynarzy jak w jedynce? Bo w sumie na początku robiłem kowala i jeszcze u nich nie byłem.

Tak, u Krejzla możesz. W 1 regionie jest też paser w obozie koczowników.

Opublikowano

2 mapa, jak będziecie robić zadanie Młot i Obcęgi nie wykuwajcie kordelasa jak mówi dialog tylko "miecz turniejowy" który właśnie popchnie zadanie do przodu.