Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
26 minutes ago, GearsUp said:

Czyli akceptujesz ten sprzęt tylko dlatego bo nie został wypuszczony w 2025? Przy graniu ci to nie przeszkadza wiedząc, że mógłbyś te gry ogrywać w 2025 na emulatorze z podbitą rozdzielczością i w płynniejszej jakości.

Akceptuję sprzęt wypuszczony 20 lat temu biorąc pod uwagę fakt, że został wypuszczony 20 lat temu. Gdyby PSP wyszło w niezmienionej formie dziś i w cenie 250$ to byłby pośmiewiskiem. Czego nie rozumiesz? Hipokryzją jest zachwycać się oprawą Contry i krytykować oprawę, nie wiem, Awoved? Nie wierzę, że trzeba dorosłej osobie tłumaczyć takie rzeczy

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Wyświetleń 284,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

W tamtych czasach takie były standardy i jeśli chcę na PS3 grać to muszę to zaakceptować, a w niektóre z moich ulubionych gier z tamtych czasów nie zagram na niczym innym. Nie gram na tyle często, żeby inwestowanie w kompa, który uciągnie RPCS3 miało sens, zresztą i tak w szafce pod TV raczej nie zmieściłby mi się PC, a pudła stojącego obok nie chcę. Nie wszystkie gry na RPCS3 działają, na liście tych z problemami widzę od razu kilka, które niedawno ogrywałem.

Jeśli nie rozumiesz, że z czasem następuje postęp i od nowego sprzętu należy oczekiwać czegoś lepszego niż było 20 lat temu to beka.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Homelander napisał(a):

Akceptuję sprzęt wypuszczony 20 lat temu biorąc pod uwagę fakt, że został wypuszczony 20 lat temu. Gdyby PSP wyszło w niezmienionej formie dziś i w cenie 250$ to byłby pośmiewiskiem. Czego nie rozumiesz? Hipokryzją jest zachwycać się oprawą Contry i krytykować oprawę, nie wiem, Awoved? Nie wierzę, że trzeba dorosłej osobie tłumaczyć takie rzeczy

Nie porównujemy dwóch innych rzeczy jak napisałeś (dwóch innych różnych gier) tylko jednej tej samej rzeczy (wyświetlacza) a nawet tylko jej jednej składowej. Granie dzisiaj na PSP jak można na Anbernicu z natychmiastowym odświeżaniem albo na PS3 jak można na emulatorze jest dokładnie tym samym czym przypierdalanie się do ekranu S2. Czy mogli wypuścić inny z szybszym czasem reakcji? Owszem mogli ale dostaliśmy taki jaki dostaliśmy. Nie bronię ekranu bo sam wolałbym żeby użyli innego. A narzekać na lepszy experience podczas grania zawsze można. Gdybym miał RTX 5090 pierwszy jebałbym głośność cewek robiąc takie same porównania jak z wyświetlaczem S2 ale koniec końców sprzęt wygląda jak wygląda i trzeba się z tym pogodzić albo przejść obok niego obojętnie i nie pisać w temacie jemu poświęconym nikomu niepotrzebnych postów.

Opublikowano

Całe szczęście, że ludzie nie mają takiego podejścia do świata jak Ty, bo żylibyśmy teraz w lepiankach, a zamiast w Mario gralibyśmy w rzucanie kamieniem na odległość.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Chmielinski napisał(a):

Całe szczęście, że ludzie nie mają takiego podejścia do świata jak Ty, bo żylibyśmy teraz w lepiankach, a zamiast w Mario gralibyśmy w rzucanie kamieniem na odległość.

Jeszcze raz. Mi pierwszemu zaczęła przeszkadzać responsywność ekranu.

W dniu 27.06.2025 o 11:42, easye napisał(a):

Najśmieszniejsze w tym temacie jest fakt, że jedyną osobą, która gdziekolwiek wychwyciła wady ekranu był @GearsUp - nie wiem pytałem już parę razy, kto w jakich grach widzi te mankamenty z recek nagrywane w zwolnionym tempie, to dostałem odpowiedź, że musze ściągnąć jakąś grę gówno skupić wzrok na 1 punkcie to wtedy zauważę!

No to fakt, dyskutujmy dalej no!

Ty sam pewnie nigdy nie zauważyłbyś problemu gdyby nie te filmiki a zresztą nigdy byś go nie zauważył bo zapewne nawet nie kupiłeś konsoli tak samo jak Homelander, który do zbędnego pierdolenia jak zawsze pierwszy.

Opublikowano
7 minut temu, GearsUp napisał(a):

Ty sam pewnie nigdy nie zauważyłbyś problemu gdyby nie te filmiki a zresztą nigdy byś go nie zauważył bo zapewne nawet nie kupiłeś konsoli tak samo jak Homelander, który do zbędnego pierdolenia jak zawsze pierwszy.

Tak pianę z pyska sączysz, że nie zauważyłeś nawet, że w pierwszym poście tej sagi napisałem, że Switcha 2 mam i generalnie dobrze mi się na nim gra, tylko wyśmiewam twoje fikołki w sprawie tego ekranu. Nie uważam też, że forum dyskusyjne powinno polegać tylko na lizaniu Nintendo po jajach za zaszczyt zapłacenia im hajsu za konsolę, której ekran nie tylko nie przystaje do swoich czasów, ale jest gorszy od poprzednika.

Wracając do tematu PSP, ludzie jebali Sony za ekran w pierwszej wersji i go poprawili. Tylko wcześniej nie było PSP0, które miałoby lepszy ekran.

PS3 ludzie jebali za bzdury marketingowe, rozdzielczości i klatkaże w grach i w generacji PS4 dropy były już znacznie rzadsze, a w obecnej już są rzadkością. PS2 nie było pod tym względem lepsze, nadal był to postęp pod każdym względem.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Chmielinski napisał(a):

Wracając do tematu PSP, ludzie jebali Sony za ekran w pierwszej wersji i go poprawili. Tylko wcześniej nie było PSP0, które miałoby lepszy ekran.

Tak poprawili, że następne rewizje miały inne wady ale o tym oczywiście nie wspomnisz. Ale jak widać lizanie jaj Sony po same kule już jest okey.

Opublikowano

Przejrzałeś mnie, jestem agentem Sony, który tu przyszedł robić promocję konsoli, której nie ma na rynku od ponad 10 lat.

Opublikowano
  • Autor

Nie podoba mi się czas reakcji ekranu w S2 ale nie jestem frustratem żeby w kółko o tym pisać. Ci co wiedzą już dawno o tym wiedzą. Ci co grają na PSP z 60 ms lagiem też o tym wiedzą no i co? Dalej na nim grają.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Wnoszę o zamknięcie tej sekcji forum, bo każdy tu ma Switcha i wie co kupił, więc nie ma o czym dyskutować.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Chmielinski napisał(a):

Wnoszę o zamknięcie tej sekcji forum, bo każdy tu ma Switcha i wie co kupił, więc nie ma o czym dyskutować.

To nie tak ale podejrzewam, że nie tylko ja mam dość czytania o ekranie w Switchu 2 i poczytałby co innego. Chociaż ten ostatni wylew Pipolinio przyznam, że nawet był zabawny.

Opublikowano
3 godziny temu, GearsUp napisał(a):

Ale stoimy po tej samej stronie barykady!

No ja to nawet na tym filmie ledwo co widzę, no ale mam -3 dioptrie w oczach i pesel taki że szkoda się przyznawać, więc switcha 2 mimo mankamentów z ekranem traktuje jako swoją ulubioną konsole.

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, easye napisał(a):

Ale stoimy po tej samej stronie barykady!

No ja to nawet na tym filmie ledwo co widzę, no ale mam -3 dioptrie w oczach i pesel taki że szkoda się przyznawać, więc switcha 2 mimo mankamentów z ekranem traktuje jako swoją ulubioną konsole.

Nie odnosiłem się konkretnie do ciebie, tylko zacytowałem ;)

Opublikowano
8 hours ago, GearsUp said:

Nie kupiłem, bo gier nie ma. A sam ekran nie będzie mi przeszkadzał zapewne skoro nie przeszkadza mi lcd w Decku. Za to od pierdolenia jesteś ekspertem. Ktoś, słusznie, pisze, że ekran w Switchu 2 nie jest najlepszy, na to Ty, że PSP miał gorszy. Ja pierdole, co to w ogóle za brednie?

Opublikowano

A na Switchu wszystkie gry ograłeś?

Mario Kart World, Fast Fusion, zaraz nowy Donkey Kong, Demon X Maxhina Titanic we wrzesniu, nowy Metroid Prime, a to pewnie nie wszystko - „nie ma gier” XD

Na innych konsolach na tyle exow czekamy średnio 3-4 lata, a jeszcze połowa okazuje się grami na 6 XD

Opublikowano
46 minutes ago, easye said:

A na Switchu wszystkie gry ograłeś?

Mario Kart World, Fast Fusion, zaraz nowy Donkey Kong, Demon X Maxhina Titanic we wrzesniu, nowy Metroid Prime, a to pewnie nie wszystko - „nie ma gier” XD

Na innych konsolach na tyle exow czekamy średnio 3-4 lata, a jeszcze połowa okazuje się grami na 6 XD

Switch przez lata był moją główną konsolą i ograłem na nim w zasadzie wszystko co chciałem. Zresztą nie kupuję Switcha 2 żeby grać w gry ze Switcha 1 :) Od tego mam Switcha 1. Z gier, które wymieniłeś: w Mario Kart 8 spędziłem przez te lata, łącznie z WiiU, może z 20h. Nawet tych wszystkich dodatkowych tras nie objeździłem. Nie bardzo moja bajka. Podobnie jak japońszczyzna z jrpgami na czele. Donkey Kong to trochę za mało, zważywszy, że mam w co grać. Metroida mogę ograć na Switchu 1. Tak więc z mojej perspektywy na Switchu 2 gier nie ma. No ale wiadomo, że to sprawa indywidualna

Opublikowano

Grać w metroida bez trybu myszki? Chora akcja

Opublikowano
14 minutes ago, Pupcio said:

Grać w metroida bez trybu myszki? Chora akcja

Przepraszam :(

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Homelander napisał(a):

Nie kupiłem, bo gier nie ma. A sam ekran nie będzie mi przeszkadzał zapewne skoro nie przeszkadza mi lcd w Decku. Za to od pierdolenia jesteś ekspertem. Ktoś, słusznie, pisze, że ekran w Switchu 2 nie jest najlepszy, na to Ty, że PSP miał gorszy. Ja pierdole, co to w ogóle za brednie?

Ty jednak jesteś zwyczajnie głupi.

Opublikowano
9 minutes ago, GearsUp said:

Ty jednak jesteś zwyczajnie głupi.

Od takiego pokazowego przykładu idioty to jak komplement

Opublikowano

Ludzie, nie zjeżdżajmy do poziomu sekcji komentarzy na PPE :]

Opublikowano
  • Autor

Jest głupi bo wmawia mi coś czego nigdy nie napisałem. Nigdzie nie napisałem, że PSP miał gorszy ekran bo porównując do 20 letniego sprzętu to byłoby żadne osiągniecie. Bekę miałem z tego, że wezyr chwalił się, że dzisiaj napierdala w PSP zachwalając go jednocześnie jebiąc Switcha za ekran (że jest tragiczny i nie da się na nim grać) co jest czystą hipokryzją kiedy w tym porównaniu na grafice wyszło, że PSP ma 2x większego laga. Skoro potrafisz przymknąć oko na tak dużą wadę i się dobrze bawić a z drugiej strony wmawiając dookoła innym, że na Switchu 2 na pewno nie da się dobrze bawić mimo mniejszego laga no to dla mnie to są jakieś farmazony i tyle. A jeszcze ktoś wyskakuje z "dzisiejszymi standardami", że mamy rok 2025 i według jego standardów to jest karygodne. Według moich standardów karygodne jest granie na wszystkim poniżej RTXa 5090. Jeżeli ktoś tak bardzo dba o standardy to powinien wyrzucić w tej chwili do śmietnika wszystkie stare konsole bo nie spełniają wymogów roku 2025. "Ale PS3 i PSP wyszło kilkanaście lat temu i wtedy nie było takich możliwości a S2 wychodzi w 2025 i powinni zadbać o to żeby to LCD miało przyzwoity czas reakcji". Na takie pierdolenie odpowiadam, że dzisiaj możesz zamiast PS3 i PSP grać na emulatorach w "standardach dostosowanych do roku 2025" a Switch 2 radzi sobie doskonale z wyświetlaczem jaki ma i wątpię czy poza tą niszą zajawkowiczów mierzącą responsywność i doszukującą się najmniejszych detali to czy te 3.5 miliona osób narzeka. Kilka osób spłacze się na różnych forumkach i to będzie tyle dramy. Mam nadzieję, że następna rewizja szybko nadejdzie ale nie oszukujmy się ci co mają hejtować i tak znajdą kolejny powód żeby się czymś nakręcać a Switch 2 będzie się dalej sprzedawał jak świeże bułeczki.

Opublikowano

Miał być zrzut konsoli atomowej, mesjasz od Patriarchów czekany a tu ciągle wojna. Żadnych rozwiązań, tylko walka. Słabo wyszło. Kiedy osoby Nintendo zadecydują czy urządzić rytuał przywołania Choregonormika?