Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 164,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

Opublikowano
  • Autor

To już na nowym DF weekly podsumowali, że sprzęt był dawno wyprodukowany i gotowy.

Praktycznie starszy od Steam Decka więc gry teoretycznie będą chodziły gorzej. Jak będzie w praktyce? Zobaczymy

Opublikowano
  • Autor

To jest Nintendo, oni nigdy nie uczestniczyli w tym wyścigu. Tylko totalne laiki, którzy nigdy się nie interesowali Nintendo są zdziwieni.

Najważniejsze, że będzie miał NAJLEPSZĄ formę upscalingu ze wszystkich konsol i handheldów. Samo to czyni go nowoczesnym sprzętem.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Nie uczestniczyć w wyścigu - spoko, ale przygotować następcę, a potem jednak przytrzymać 2 lata, bo się poprzednik dalej sprzedaje?

Oj zbyt pewnie się poczuli po S1 i żeby tylko nie było upadku z wysokiego konia..

Opublikowano
Godzinę temu, Daffy napisał(a):

Switch2 switchem pro? Prawdziwy nextgen dopiero za 6-7 lat?

Chyba każdy średnio ogarnięty wie, że taka jest niestety prawda. Strasznie pazerne korpo

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, jimmy napisał(a):

Nie uczestniczyć w wyścigu - spoko, ale przygotować następcę, a potem jednak przytrzymać 2 lata, bo się poprzednik dalej sprzedaje?

Oj zbyt pewnie się poczuli po S1 i żeby tylko nie było upadku z wysokiego konia..

Oczywiście bo takie jimsy od razu zauważą jaki SoC siedzi na płycie Switcha 2 i dlatego go nie kupią więc poniesie klęskę shieeet

Opublikowano

zrobią bundla z amibo to poleci lalkarzboomer

Opublikowano
  • Autor

Zdecydowanie wolę taki sposób wypuszczania nowej konsoli. Kiedy leży i dopieszczany jest jej software i inne rzeczy a nie tak jak w przypadku PS5 prosiaka gdzie wychodzi nowa konsola i nagle połowa gier wygląda jak kupa z masą artefaktów. Do tego stopnia, że wiele osób wraca do starej PS5 żeby ogrywać takie tytuły.

Tutaj sprawdzali i testowali podobno ręcznie każdą grę, najmniejszego indyka aby chodził sprawnie na nowszej konsoli. Wielki szacunek dla nich za to się należy

Opublikowano
18 minut temu, GearsUp napisał(a):

Oczywiście bo takie jimsy od razu zauważą jaki SoC siedzi na płycie Switcha 2 i dlatego go nie kupią więc poniesie klęskę shieeet

Ja biorę day1, ale ani ja ani Ty nie zdecydujemy o sukcesie S2 tylko wypadkowa wielu decyzji biznesowych. A wtop już jest co najmniej kilka, więc nie wiem skąd to podgryzanko i pewność, że Nintendo nie może spaść z rowerka.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, jimmy napisał(a):

A wtop już jest co najmniej kilka

No wymień te wtopy tylko przypomnę ci o jednym zanim wymienisz OLEDa. Ani Steam Deck ani Nintendo do tej pory nie wypuściło na premierę sprzętu z takim panelem, gdyby zdecydowali się na taki typ to nie byłoby 120 Hz a tym bardziej VRRa, przypomnę, że sprzęt już swoje leży.

No i radzę tobie i innym obejrzenie dokładnie tego filmiku - OLED VRR flickering is rl

Opublikowano

Wychodzi na to że ta fala przecieków że już za chwilę switch pro parę lat temu to było tak na prawdę dogrzewanie się leakerow do finalizowania specyfikacji switcha2 przez Nintendo xddd czyli jednak ten cały boom na newsy wtedy o wersji pro nie był całkiem wyssany z palca bo nikt wtedy pewnie nie przypuszczał że to S2, który na parę lat będzie wrzucony do zamrażarki

Opublikowano
3 minuty temu, GearsUp napisał(a):

No wymień te wtopy

- sztuczne przytrzymanie sprzętu przez 2 lata

- LCD

- rekomendowane ceny gier

- płatny voice chat

- karty pamięci premium

- obligatoryjne dupochrony przed pozwami zbiorowymi

- dopuszczanie podsłuchiwania i brickowania konsol

- słaby lineup premierowy

- zamieszanie z wersjami fizycznymi (key cards, kody w pudłach)

- paskudne pudełka (ten i poprzedni punkt to zmniejszenie potencjału kolekcjonerskiego, bardzo istotnego przy S1)

Switch 2 to miał być niby prosty temat, dać lepsze bebechy, reszty nie ruszać i pora na CSa. A tu proszę.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, jimmy napisał(a):

- sztuczne przytrzymanie sprzętu przez 2 lata - Nie wiesz w jakim celu sprzęt był przetrzymywany, może kwestia zabezpieczeń lub tak jak pisałem sprawdzanie gier we wstecznej, usprawnianie upscalera

- LCD - odsyłam do mojego posta o OLED VRR Flickering

- rekomendowane ceny gier - takie jak na innych platformach

- płatny voice chat - nie obchodzi mnie co oni robią z tymi socjal ficzerami, ja kupuję konsolę żeby grać a nie gadać z babcią

- karty pamięci premium - premium w sensie, że najnowszy standard na rynku i jeszcze nie są powszechnie w obiegu? To chyba lepiej, że są szybsze co nie?

- dupochrony przed pozwami zbiorowymi i dopuszczanie podsłuchiwania i brickowania konsol - jebać moderów/emulacje/hackerów. Zbrickowanie konsoli takiemu to najmniejszy wymiar kary

- słaby lineup premierowy - wszyscy spodziewali się Mario 3D tymczasem zaskoczyli i bardzo dobrze, gry zapowiadają się zajebiście, oglądałem Treehousy z wypiekami na twarzy

- zamieszanie z wersjami fizycznymi (key cards, kody w pudłach) - gry Nintendo wychodzą w całości na kartach to najważniejsze

- paskudne pudełka (ten i poprzedni punkt to zmniejszenie potencjału kolekcjonerskiego, bardzo istotnego przy S1) - brzydsze niż te ze S1 ale nie ma tragedii, przynajmniej będą się wyróżniały od niego grafiką na grzbietach

Edytowane przez GearsUp