Opublikowano czwartek o 07:172 dni 49 minut temu, Bzduras napisał(a):czyli że co - jeśli nie zrobisz transferu podczas pierwszego setupu to ta opcja przepada bezpowrotnie? potrzebny factory reset
Opublikowano czwartek o 07:262 dni 12 godzin temu, Daffy napisał(a):Xeno 2 czy bayo3 też jeszcze nikt nie włożył do konsoli?Na razie niestety bez zmian. Takie rzeczy powinni być na premierę, Nintendo musi się jeszcze sporo nauczyć od konkurencji. 8 godzin temu, pattro napisał(a):Od kilku godzin moja rodzina konsol powiększyła się o Switcha 2 i mam mieszane odczucia. Sprzętu i wydajności oceniać jeszcze nie będę, lecz pierwszy raz brakuje mi takiego powiewu nowości…Opakowanie, konfiguracja, menu kurczę to już było i znamy to bardzo dobrze…Jest to naprawdę fantastyczny sprzęt na kolejne kilka lat dobrej zabawy i tu nie ma co dyskutować. Jednak czuję się mimo wszystko że jest to odświeżony Switch którego do tej pory znaliśmy niż coś nowego. Coś jak zamiana PS5 na PS5 Pro - jest lepiej, inaczej ale kiedy uruchamiasz sprzęt, konfigurujesz to czujesz że to nadal ta sama konsola tylko mocniejsza, poprawiona i z kilkoma nowościami.No i ten ekran… oddajcie mi OLEDA, ten LCD jest dobry, momentami nawet bardzo dobry ale natury nie oszukamy i widać różnice gołym okiem że to nie to samo.Szykują się miesiące dobrej zabawy, na ocenę wydajności, baterii, wytrzymałości plastiku przyjdzie jeszcze czas.Nintendo wybrało bezpieczną drogę, mamy ewolucję ale nie rewolucję. Z punktu widzenia biznesowego jest to dobra decyzja, bezpieczna droga do sukcesu i kontynuacja tego co było do tej pory tylko w nowym, mocniejszym wydaniu. ;)Głupia sprawa z tym brakiem OLEDA, tym bardziej teraz, gdy panele są tak tanie, jest po prostu szaro i zawsze będzie szaro, na szczęście mozna podłączyć do TV :D.
Opublikowano czwartek o 07:502 dni 23 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Na razie niestety bez zmian. Takie rzeczy powinni być na premierę, Nintendo musi się jeszcze sporo nauczyć od konkurencji.
Opublikowano czwartek o 07:532 dni Nie - miało target na 60fps, ale często gęsto i rozdziałka i FPSy leciały na pysk do jakichś absurdalnie niskich wartości. Momentami ruszało się i wyglądało jak zwykła sraka.
Opublikowano czwartek o 07:532 dni 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):Przeciez Bayo było w 60 na S1.3?"B3 on the other hand is notorious for constantly dropping frames in more intensive scenes. Which, as you can imagine, is a large majority of the game."Po prostu unlocked framefrate i tyle.
Opublikowano czwartek o 07:592 dni ma ktoś kolekcję Ninja Gaiden żeby sprawdzić Ninja Gaiden 2?To jest gra ze zmienną rozdzielczością w zależności od akcji i momentami na s1 wygląda jak bitwa pikseli, potencjalnie mogłaby bez odblokowywania czegokolwiek działać lepiej na sw2.
Opublikowano czwartek o 07:592 dni Autor Tak jak pisałem, te gry ze spadkami będą miały betonowy lock jak wsteczną ogarnęli.There is no emulator. It is a translation layer that they described as similar to emulation to make it easier for people to understand.Czasy ładowania w Cyberku bankowo będą naprawione patchem.
Opublikowano czwartek o 08:012 dni 5 minut temu, Basior napisał(a):3?"B3 on the other hand is notorious for constantly dropping frames in more intensive scenes. Which, as you can imagine, is a large majority of the game."Po prostu unlocked framefrate i tyle.No tak. W Xeno potrzeba updejtów, o dziwo w 3 i X był jakiś, ale nikt nie wie co zmienia, bo nie ma patch notesów, a chodzi tak samo jak na S1 w 30 klatkach tylko częściej dobija, graficznie też to samo.
Opublikowano czwartek o 08:042 dni zdrowy mówił, że LCD lepszy od OLEDa i ja mu wierzę, bo gość miał w sobie coś z Jezusa
Opublikowano czwartek o 08:062 dni A Very Poor LCD Display / No Real HDR Support / 450 Nits Max / Raised Blacks
Opublikowano czwartek o 08:082 dni Czyli byle do OLEDa, nieźle nam sprzedawczyk gira nakłamał.Teraz, GearsUp napisał(a):450 standardy laptopowe, chociaż masa lapków ma ~350Czyli chujowe, no ale na Switch2 równie chujowo, więc dobrze.
Opublikowano czwartek o 08:102 dni Autor Jak dla mnie blacks są mega akceptowalne jak na LCD, prześwitów też nie widzę Edytowane czwartek o 08:192 dni przez GearsUp
Opublikowano czwartek o 08:182 dni 10 minut temu, ASX napisał(a):A Very Poor LCD Display / No Real HDR Support / 450 Nits Max / Raised BlacksJestem niesamowicie zaniepokojony tym co widzę. Niestety widać jak przepłaceni/zaślepieni byli ci co pierwotnie wieszczyli że to tak dobry LCD że wręcz OLED
Opublikowano czwartek o 08:231 dzień Najbardziej to mnie martwi jasność tego ekranu. Czekam na kuriera i odrazu testuje to w słońcu. Ktoś sprawdzał? Na V2 i OLED granie w słoneczny dzień to dramat i chyba niewiele się zmieni w tej kwesti..
Opublikowano czwartek o 08:261 dzień Strach odpalać Metroid dread na tym lcd bo na switch1 była dramatyczna różnica na korzyść OLEDa. To była najlepsza pokazówka głębokiej czerni tej technologii
Opublikowano czwartek o 08:291 dzień Chłopaki rozwiązanie dla starszych gierek jest banalnie proste: trzeba mieć oba Switche. Na S2 grać w docku, a na S1 OLED mobilnie. W czym problem?
Opublikowano czwartek o 08:291 dzień O kurcze, zapomniałem, że na S2 ograć można mesjasza jedynie na podłym LCD. Tak się po ludzku nie godzi. :( Nintendo? Pierwsza firma w historii która robi downgrade wraz z nową generacją sprzętu.
Opublikowano czwartek o 08:301 dzień Teraz, easye napisał(a):NIech ktoś w końcu sprawdzi Splatoon 3!Co niby ma się zmienić jak było stabilne 60 w walkach i lock na 30 w hubie?
Opublikowano czwartek o 08:311 dzień Teraz, jimmy napisał(a):a S2 grać w dockuS2 wspiera stacjonarnie HDR i upscalling dla starszych gier? MD puszczony w docked modę na S1 był koszmarnym doświadczeniem.
Opublikowano czwartek o 08:331 dzień 2 minuty temu, Daffy napisał(a):Co niby ma się zmienić jak było stabilne 60 w walkach i lock na 30 w hubie?a no tak, tu trzeba czekać na aktualizacje - ostrość obrazu mogliby poprawić.
Opublikowano czwartek o 08:331 dzień Autor 8 minut temu, Bowser napisał(a):Najbardziej to mnie martwi jasność tego ekranu.450 w porównaniu z innymi przenośniakamilaptopyuwierz, że 450 jest wystarczające, to nie jest potężny 65" OLED LG G4 żeby wypalał oczySteam Deck LCD miał max brightness 400