Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
49 minut temu, Bzduras napisał(a):

psa-looks-like-you-need-to-do-a-system-transfer-during-the-v0-bg1hml4zj15f1.webpczyli że co - jeśli nie zrobisz transferu podczas pierwszego setupu to ta opcja przepada bezpowrotnie?

potrzebny factory reset

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 232,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
12 godzin temu, Daffy napisał(a):

Xeno 2 czy bayo3 też jeszcze nikt nie włożył do konsoli?

Na razie niestety bez zmian. Takie rzeczy powinni być na premierę, Nintendo musi się jeszcze sporo nauczyć od konkurencji.

8 godzin temu, pattro napisał(a):

Od kilku godzin moja rodzina konsol powiększyła się o Switcha 2 i mam mieszane odczucia. Sprzętu i wydajności oceniać jeszcze nie będę, lecz pierwszy raz brakuje mi takiego powiewu nowości…

Opakowanie, konfiguracja, menu kurczę to już było i znamy to bardzo dobrze…

Jest to naprawdę fantastyczny sprzęt na kolejne kilka lat dobrej zabawy i tu nie ma co dyskutować. Jednak czuję się mimo wszystko że jest to odświeżony Switch którego do tej pory znaliśmy niż coś nowego. Coś jak zamiana PS5 na PS5 Pro - jest lepiej, inaczej ale kiedy uruchamiasz sprzęt, konfigurujesz to czujesz że to nadal ta sama konsola tylko mocniejsza, poprawiona i z kilkoma nowościami.

No i ten ekran… oddajcie mi OLEDA, ten LCD jest dobry, momentami nawet bardzo dobry ale natury nie oszukamy i widać różnice gołym okiem że to nie to samo.

Szykują się miesiące dobrej zabawy, na ocenę wydajności, baterii, wytrzymałości plastiku przyjdzie jeszcze czas.

Nintendo wybrało bezpieczną drogę, mamy ewolucję ale nie rewolucję. Z punktu widzenia biznesowego jest to dobra decyzja, bezpieczna droga do sukcesu i kontynuacja tego co było do tej pory tylko w nowym, mocniejszym wydaniu. ;)

Głupia sprawa z tym brakiem OLEDA, tym bardziej teraz, gdy panele są tak tanie, jest po prostu szaro i zawsze będzie szaro, na szczęście mozna podłączyć do TV :D.

Opublikowano
23 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Na razie niestety bez zmian. Takie rzeczy powinni być na premierę, Nintendo musi się jeszcze sporo nauczyć od konkurencji.

Opublikowano

Nie - miało target na 60fps, ale często gęsto i rozdziałka i FPSy leciały na pysk do jakichś absurdalnie niskich wartości. Momentami ruszało się i wyglądało jak zwykła sraka.

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Przeciez Bayo było w 60 na S1.

3?
"B3 on the other hand is notorious for constantly dropping frames in more intensive scenes. Which, as you can imagine, is a large majority of the game."

Po prostu unlocked framefrate i tyle.

Opublikowano

ma ktoś kolekcję Ninja Gaiden żeby sprawdzić Ninja Gaiden 2?

To jest gra ze zmienną rozdzielczością w zależności od akcji i momentami na s1 wygląda jak bitwa pikseli, potencjalnie mogłaby bez odblokowywania czegokolwiek działać lepiej na sw2.

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisałem, te gry ze spadkami będą miały betonowy lock jak wsteczną ogarnęli.

There is no emulator. It is a translation layer that they described as similar to emulation to make it easier for people to understand.

Czasy ładowania w Cyberku bankowo będą naprawione patchem.

Opublikowano
5 minut temu, Basior napisał(a):

3?
"B3 on the other hand is notorious for constantly dropping frames in more intensive scenes. Which, as you can imagine, is a large majority of the game."

Po prostu unlocked framefrate i tyle.

No tak.

W Xeno potrzeba updejtów, o dziwo w 3 i X był jakiś, ale nikt nie wie co zmienia, bo nie ma patch notesów, a chodzi tak samo jak na S1 w 30 klatkach tylko częściej dobija, graficznie też to samo.

Opublikowano

zdrowy mówił, że LCD lepszy od OLEDa i ja mu wierzę, bo gość miał w sobie coś z Jezusa

Opublikowano

A Very Poor LCD Display / No Real HDR Support / 450 Nits Max / Raised Blacks

Opublikowano
  • Autor

450 standardy laptopowe, chociaż masa lapków ma ~350

Opublikowano
  • Autor

Jak dla mnie blacks są mega akceptowalne jak na LCD, prześwitów też nie widzę

ewtfrytf.jpg

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał(a):

A Very Poor LCD Display / No Real HDR Support / 450 Nits Max / Raised Blacks

Jestem niesamowicie zaniepokojony tym co widzę. Niestety widać jak przepłaceni/zaślepieni byli ci co pierwotnie wieszczyli że to tak dobry LCD że wręcz OLED

Opublikowano

Najbardziej to mnie martwi jasność tego ekranu. Czekam na kuriera i odrazu testuje to w słońcu. Ktoś sprawdzał? Na V2 i OLED granie w słoneczny dzień to dramat i chyba niewiele się zmieni w tej kwesti..

Opublikowano

Strach odpalać Metroid dread na tym lcd bo na switch1 była dramatyczna różnica na korzyść OLEDa. To była najlepsza pokazówka głębokiej czerni tej technologii

Opublikowano

Chłopaki rozwiązanie dla starszych gierek jest banalnie proste: trzeba mieć oba Switche. Na S2 grać w docku, a na S1 OLED mobilnie. W czym problem? reggie

Opublikowano
Teraz, easye napisał(a):

NIech ktoś w końcu sprawdzi Splatoon 3!

Co niby ma się zmienić jak było stabilne 60 w walkach i lock na 30 w hubie?

Opublikowano
2 minuty temu, Daffy napisał(a):

Co niby ma się zmienić jak było stabilne 60 w walkach i lock na 30 w hubie?

a no tak, tu trzeba czekać na aktualizacje - ostrość obrazu mogliby poprawić.

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Bowser napisał(a):

Najbardziej to mnie martwi jasność tego ekranu.

450 w porównaniu z innymi przenośniakami

e5fe5tyt.jpg

laptopy

efrgfbvgfvf.jpg

uwierz, że 450 jest wystarczające, to nie jest potężny 65" OLED LG G4 żeby wypalał oczy

Steam Deck LCD miał max brightness 400