Skocz do zawartości

DOOM: The Dark Ages

Featured Replies

Opublikowano

Donatello znalazł zablokowaną wcześniej ścieżkę, pewnie takie.

• Odpowiedzi 412
  • Wyświetleń 20,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dla mnie strzelanka arcade pozbawiona segmentu multiplayer nie powinna zasługiwać na ocenę wyższą niż 7/10. Zrozumiałbym, gdyby Multi chcieli stworzyć kolesie od Metro czy Stalkera, którzy nie potrafi

• Ten Doom jest jedną z najbardziej oczekiwanych gier tego roku dla mnie. Uwielbiam szybki gameplay Eternala, dlatego troszkę się obawiam o spowolnienie rozgrywki i dodanie warstwy fabularnej w formie c

• Premiera 15 maja. Czysty rozpierdol. Day kurwa one!   Mechy i smok  

Opublikowano
6 minut temu, messer88 napisał(a):

Jakie jest lore porównywania metroida z doomem?

W dniu 15.04.2025 o 16:40, Wieslaw napisał(a):

Jak już zrobią jakąś fajną grę pod ten sprzęt to spokojnie przymknie się oko na za duży rozmiar, biedaekran dla fanów granatowo-szarej czerni i potencjalnie trzeszczące w portach joycony.

Jak na razie system sellera żadnego nie zapowiedzieli, Mario karty spoko, 100zł mogę kiedyś za nie dać. Donkey Kong - mimo mojej wielkiej miłości do tej serii od czasów SNES (mam trzy pierwsze części na cartach) - wygląda to na pokaz możliwości konsoli kosztem grywalności. Obym się mylił. O ile DKCReturns kupiłem 3 razy, z czego dwa w cenie premierowej, Tropical Freeze dwa razy w premierowych cenach to ta odsłona dla mnie jest warta również 100zł kiedyś używka. Metroid - spoko - ale Doom to to raczej nie jest więc nie powinien też kosztować więcej od Dooma, a właściwie powinien kosztować sporo mniej.

Jakie gry by mnie przekonały? Nie wiem. Na pewno ucieszyłoby mnie gdyby np. Ninja Gaiden 2 i 3 z trylogii, która pojawiła się jakiś czas temu zaczęły działać rozsądniej. Dla niewtajemniczonych - jest tam zmienna rozdzielczość dla zachowania płynności + zerowa optymalizacja = bitwa pixeli w gorących momentach. Do pary z oledem już tylko to spowodowałoby mój premierowy zakup, a tak to meh. Kocham nadal mojego Switcha 1 oledziaka i mogę go używać jeszcze bardzo długo - i tak nie przejdę wszystkich gier, które mam w pudełkach bo nikt tyle nie żyje.

Opublikowano
17 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Zobaczycie w 8 rozdziale.

Zerknąłem na yt bo mnie ciekawość zżerała. Czy chodzi o to wspinanie się po ściankach? obama

Opublikowano
50 minut temu, messer88 napisał(a):

Jakie jest lore porównywania metroida z doomem?

Po 6 rozdziale wiem w jaką stronę to idzie. Pewnie dalej będzie więcej wracania się z kluczami.

To serio wygląda bardziej jak spin-off, a nie kolejny Doom.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Po 8 rozdziale nie dziwie się, że to najlepsza część nowej serii. Zjada Eternala na śniadanie. To takie wybawienie od tego gównoplatformera kolorowego.

Opublikowano
31 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Po 8 rozdziale nie dziwie się, że to najlepsza część nowej serii. Zjada Eternala na śniadanie. To takie wybawienie od tego gównoplatformera kolorowego.

Ale bym ci listwę wypłacił w realu.

7 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Kupiliście Deluxe ze wczesnym dostępem?

Ja tylko upgrade.

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał(a):

To serio wygląda bardziej jak spin-off, a nie kolejny Doom.

No i zajebiście. Masz 3 podejścia do tej samej gry, a każde na swój sposób unikatowe. Przynajmniej nie masz wrażenia z grania w DLC.

Opublikowano
45 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Kupiliście Deluxe ze wczesnym dostępem?

Tak na steam.

37 minut temu, Rozi napisał(a):

Ale bym ci listwę wypłacił w realu.

Ja tylko upgrade.

Leszczu na plaskacza.

Opublikowano
Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):

Ja mam 13 lvl i dla mnie jest fajniej niż w Eternalu. No i bardziej podoba mi się druga połówka gry ale nie będę zdradzal. Nie ma w tej części takiego małpiego skakania w walce czy podczas eksploracji. W tej części czuć moc tarczy i to bardziej potwory mają przerąbane niż my.

Opublikowano
22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

No i zajebiście. Masz 3 podejścia do tej samej gry, a każde na swój sposób unikatowe. Przynajmniej nie masz wrażenia z grania w DLC.

Chłopie, zagrasz i zrozumiesz o co chodzi.

Już wiem czemu "Metroid się kłania" xd

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

UNIBLO jedzie głównie na niszowych, mniej znanych produkcjach, o których słyszeli tylko najwięksi zajawkowicze, więc ten DOOM im jest do niczego nie potrzebny. Zwłaszcza, że większość konsolorzy ogra go w GP, albo będzie czekać na jakieś promocje.
Gdyby to jeszcze kosztowało w granicach normalności (max 230zł) to pewnie sam bym kupił, ale w takiej sytuacji, gdzie na płycie nie ma gry, a oni chcą ponad 300zł to niech się walą - kiedyś kupię używkę.

Opublikowano

Jest taka opcja, ale popieram, bo takie zagrywki trzeba yebać i nagłaśniać.

Opublikowano

Dajcie spokój, zagrywka pod publiczkę.

@Czoperrr Sprawdziłem uniblo.pl, koleś opierdala normalnie key cardy na Switcha 2 (pudła z kodem zamiast karta też), beka z takich typów

Opublikowano

Czym dalej w las, tym lepiej. Broń strzelająca odłamkami kruszonych czaszek, albo kulą na łańcuchu? Jest.

Ale zabójstw chwały to brakuje w chuuuuuuj.

Opublikowano

Początek może wydawać się średni, jednakże po 10 rozdziałach ma się taki arsenał broni, że Eternal zaczyna wymiękać. Na poziomie Nightmare robi się rzeź z pola walki, a w moim odczuciu - gra jest cholernie szybka w połączeniu z parowaniem, omijaniem pocisków lewo/prawo i zbijaniem pancerza u większych mobków, kiedy otaczają nas hordy mniejszych. Pamiętajcie o suwaku do zmiany szybkości gry.

Pan z YT, który zaraził mnie replayability w niektórych grach wrzucił zajaweczkę The Dark Ages dla niezdecydowanych: