Skocz do zawartości

RoadCraft

Featured Replies

Opublikowano

Pograłem jakieś 2h i jest bombowo. Gra uproszczona względem poprzednich, tak jak wyżej napisali. Brak paliwa itp., dla mnie na plus. Pewnie tak jak było wspomniane, ta gra nie polega stricte na jeżdżeniu.

Smuci brak modyfikacji jak w Expedition, gdzie każdą furę czy maszynę i jej elementy można było pozmieniać, ale to chyba celowe, bo do konkretnych zadań otrzymujemy konkretne maszyny, które sobie poradzą z zadaniem więc po co modyfikować?

Ukończyłem 1 mapę. Wszystkie zadania. Czy warto jeszcze poszperać po mapie i poszukać jakiś znajdziek? Jest tutaj w ogóle takie coś? Czy jak zrobimy całą mapę z zadań, to można śmigać do kolejnej? Jest jakiś powód by wrócić do mapy?

• Odpowiedzi 134
  • Wyświetleń 7,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 20.05

• Stacje nie, ale jakieś mauzery w bazie czy coś i by wystarczyło. W ekipie zawsze ktoś jeździł cysterną i robił za mobilną stacje paliw i to było fajne. Grając solo rozumiem irytację ciągłego tankowani

• messer88
    messer88

Opublikowano
18 minutes ago, Emtebe said:

Pograłem jakieś 2h i jest bombowo. Gra uproszczona względem poprzednich, tak jak wyżej napisali. Brak paliwa itp., dla mnie na plus. Pewnie tak jak było wspomniane, ta gra nie polega stricte na jeżdżeniu.

Smuci brak modyfikacji jak w Expedition, gdzie każdą furę czy maszynę i jej elementy można było pozmieniać, ale to chyba celowe, bo do konkretnych zadań otrzymujemy konkretne maszyny, które sobie poradzą z zadaniem więc po co modyfikować?

Ukończyłem 1 mapę. Wszystkie zadania. Czy warto jeszcze poszperać po mapie i poszukać jakiś znajdziek? Jest tutaj w ogóle takie coś? Czy jak zrobimy całą mapę z zadań, to można śmigać do kolejnej? Jest jakiś powód by wrócić do mapy?

Sa zabawkowe pojazdy jako znajdzki.

Opublikowano

Ale na pierwszych dwóch mapach nie ma zabawek (chyba), bo je trzeba sprzedać, a tam nie ma składów budowlanych.

Opublikowano

Ja znalazłem jedną na Sunken. No i tutaj jest już miejscami bardziej SR-owo. Okolice La Rose quarry czy teraz przywracam zasilanie po drugiej stronie rzeki trochę jednak jest planowania trasy i przedzierania się przez bezdroża z ciężkimi cargo. A wciąga ta odbudowa regionu zajebiście.

Opublikowano

Wygląda na to, że oni trochę poszli w GAAS z tą grą. Zapowiedziany jest tryb HARD z zużyciem paliwa, jak również nowa wersja lub modyfikacja ciężarówki Mule z dodatkiem serwisowym zamiast paki. Zużycie paliwa mnie ciekawi, bo przecież na mapie nie ma stacji benzynowych, możliwe, że pojazdy do tankowania będą wykorzystywać tokeny, tak samo jak funkcja odzyskiwania.

https://community.focus-entmt.com/focus-entertainment/roadcraft/blogs/211-post-launch-community-update

Opublikowano

Snowrunner teżw sumie jest GAAS od dawna, tam przecież dodatków i zmian było 2137 od premiery.

Opublikowano
7 minut temu, Masamune napisał(a):

bo przecież na mapie nie ma stacji benzynowych

Przecież są i mają nawet ikonkę, jak reszta lokacji czy fabryk. Może to już wcześniej planowane pod tryb hard.

Opublikowano
21 minutes ago, messer88 said:

Przecież są i mają nawet ikonkę, jak reszta lokacji czy fabryk. Może to już wcześniej planowane pod tryb hard.

Są? Nie zwróciłem uwagi, ale jestem na tej drugiej samouczkowej mapie jeszcze, może tam ich nie ma?

Swoją drogą, to istnieje w ogóle inny region poza tym pierwszym? W sekcji wyboru mapy nie widziałem opcji zmiany regionu i wygląda to tak, jakby był tylko ten jeden do zrobienia :>

Opublikowano

Tak skończysz drugą mapę tutorialową to będziesz miał dwie kolejne do wyboru. Ja w europie wschodniej teraz jeżdzę.

Opublikowano
13 minutes ago, messer88 said:

Tak skończysz drugą mapę tutorialową to będziesz miał dwie kolejne do wyboru. Ja w europie wschodniej teraz jeżdzę.

Czyli to co jest na tym ekranie wyboru mapy to jest wszystko? Pierwsza mapka i druga też to chyba na 3h grania max, jeśli na poważnie do tego przysiąść. Jeśli pozostałe prezentują też taki poziom, to chyba niewiele tu będzie grania w porównaniu do Snowa?

Opublikowano

Ja jestem dopiero na drugiej mapie I jest znacznie prosciej jesli chodzi o jazde i panowanie nad pojazdami w porownaniu do poprzednikow. Mozliwe ze te konwoje kierowane przez si mialy wplyw na zmiane fizyki. Z ta z SR nic pewnie by do celu nie dojechalo. No I jakos nie czuje brzmienia silnikow ciezarowek dostepnych na pierwszych dwoch mapach.

Opublikowano
9 minutes ago, Tommy Dee said:

Ja jestem dopiero na drugiej mapie I jest znacznie prosciej jesli chodzi o jazde i panowanie nad pojazdami w porownaniu do poprzednikow. Mozliwe ze te konwoje kierowane przez si mialy wplyw na zmiane fizyki. Z ta z SR nic pewnie by do celu nie dojechalo. No I jakos nie czuje brzmienia silnikow ciezarowek dostepnych na pierwszych dwoch mapach.

Mam podobne odczucia. Fizyka niby lepsza ale z jakiegoś powodu prostsza. Może to kwestia podłoża? W większości wypadków na tych 2 pierwszych scenariuszach jest twarde i daleko mu do bezdroży znanych z SR.

Dźwięki tak samo - bez szału ale w SR też nie było idealnie.

Opublikowano
51 minut temu, Masamune napisał(a):

Czyli to co jest na tym ekranie wyboru mapy to jest wszystko? Pierwsza mapka i druga też to chyba na 3h grania max, jeśli na poważnie do tego przysiąść. Jeśli pozostałe prezentują też taki poziom, to chyba niewiele tu będzie grania w porównaniu do Snowa?

Ta na której jestem zdecydowanie większa i więcej roboty.

Opublikowano

Ja mam 7h i jestem w drugiej. A ja gram w gry szybko.

Powiem, że jest łatwo. Nawet zbyt łatwo. Nie wiem po co było tyle upraszczać jak i tak w ostateczności grono odbiorcze się nie poszerzy, a cierpliwości i tak tu potrzeba. Więc łatwo się i tak odbić.

Opublikowano

Panowie, a tak z innej beczki to zajebiście mi się podobają dźwięki klaksonów w tej grze. Naprawdę klawo je słychać na kinie 5.1 ^^

Opublikowano

Pany, nigdy nie grałem w tego typu gry, warto kupować RoadCraft czy lepiej wcześniejszą (SnowRunner?)

Opublikowano
21 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Ja mam 7h i jestem w drugiej. A ja gram w gry szybko.

Powiem, że jest łatwo. Nawet zbyt łatwo. Nie wiem po co było tyle upraszczać jak i tak w ostateczności grono odbiorcze się nie poszerzy, a cierpliwości i tak tu potrzeba. Więc łatwo się i tak odbić.

Ja wlasnie mocno sie zastanawiam czy nie wezme kiedys jak bedzie czas do tego usiasc. SR i Expeditions wydaja mi sie zbyt zlozone. Na dodatek mocno nienawidze w grach przejmowac sie takimi rzeczami jak paliwo. Roadcraft jawi mi sie jako dobre wejsce w te serie i moze kiedys sie skusze na te bardziej zlozone.

Opublikowano
7 minut temu, grykom napisał(a):

Pany, nigdy nie grałem w tego typu gry, warto kupować RoadCraft czy lepiej wcześniejszą (SnowRunner?)

Zacznij od tego jeśli chodzi o łatwość i przystępność. W snowrunner potrafiłem spędzić dniówkę robocza na jakimś zadaniu xd xd

Opublikowano

Snowrunner faktycznie wymaga absurdalnych ilości czasu. Ja nigdy nie poszedłem dalej niż pierwsze DLC chyba, bo nie było czasu przysiąść na kilkanaście godzin nad jedną mapą.

Opublikowano
2 minuty temu, Bartg napisał(a):

Snowrunner faktycznie wymaga absurdalnych ilości czasu. Ja nigdy nie poszedłem dalej niż pierwsze DLC chyba, bo nie było czasu przysiąść na kilkanaście godzin nad jedną mapą.

A czy SR i wszystkie ogolnie gry z tej serii wspieraja save w dowolnym momencie czy jak to dziala? Mam sie jebac z taskiem pol dnia i jeden fail i od nowa?

Opublikowano

Wychodzisz do menu i się zapisuje. W przypadku xboxa i funkcji QR polecam jednak tak samo wychodzić do menu. A jak masz fail na trasie np. wywalisz się i spadnie cargo z paki no to masz opcje - auto recovery auta na garaż a cargo zostaje tam gdzie spadło, możesz podjechać ponownie i załadować dźwigiem, możesz do wywalonego auta podjechać innym i je stawiać i tak samo ładować od nowa cargo, a jak masz farta i nie zrobił się autosave w momencie wywrotki to możesz zrobić forcequit do stanu sprzed save. )

Są zadania szybkie jak i takie z którymi będziesz się jebał szczególnie z początkiem grania w te gry. Tutaj jest przystępniej, ale spoko ja na 3 planszy już się zakopałem parę razy że musiałem najcięższym dźwigiem się ratować.

Opublikowano

Jeśli chodzi o długość gry to na drugiej mapie zbudowałem pierwszy most. W menu widać, że jak na razie cała gra oferuje 285 zadań głównych - ja do tej pory zrobiłem 12. Pobocznych ponad 80, więc trochę grania będzie szczególnie, że pewnie wzorem SR poziom trudności i skomplikowania na kolejnych mapach będzie rósł. Do tego dojdą jeszcze nowe mapy, pojazdy i zadania w DLC.

Gra już z zakładki Sklep oferuje DLC, których jeszcze twórcy nie wrzucili.

Edytowane przez LukeSpidey

Opublikowano

Mnie się wydaje, że gra będzie dużo mniejsza od SR, nie bez powodu cena gry jest tak niska.

Opublikowano

Ale tam pewnie dosraja ze 4 sezon passy i wtedy za calosci i tak ze 3 bomby bedzie trzeba zaplacic.

Opublikowano
9 godzin temu, Kolos28 napisał(a):

Mnie się wydaje, że gra będzie dużo mniejsza od SR, nie bez powodu cena gry jest tak niska.

Prędzej bym powiedział, że będzie większa, bo z maszynami budowlanymi mają więcej możliwości. Cena niska żeby zachęcić, a jak już wciągnie, to zostaniesz z nałogiem.