Opublikowano sobota o 21:195 dni Przeczytane rzeczy można sprzedawać, jeśli nie są fabularne? Pozbierałem listy gończe, idę sobie uliczką w mieście- a tu typek mi się oznacza. Gong mu w mordę i złapany.O ile questy od frakcji są w dzienniku i na mapie, to mam póki co dwa, których nie ma. Pierwsze to coś z krowami, a drugi o odgłosach z jaskini. Jest tylko jakiś opis gdzie szukać zleceniodawcy i tyle.
Opublikowano sobota o 21:435 dni Godzinę temu, bebbop napisał(a):Podczas walki z pierwszym bossem wchodziłem do ekwipunku, by coś zjeść I jeszcze psioczylem jak choojowo to rozwiazali.Ja tak robiłem do 6 chaptera 😂😂
Opublikowano sobota o 22:045 dni Zbroje dla konia kupiłem, w grze bethesdy to by kosztowało kilka dolców
Opublikowano sobota o 22:445 dni Biżuterię każdego rodzaju warto levelovać od razu do 3 poziomu bo od tego są pasywne buffy do HP (kolczyki 1HP/5 sek), Staminy (pierścienie), Ducha (wisiorki 1 Duch/10 sek). Czy to się potem skaluje dalej to nie wiem ale się dowiem w trakcie gry i napiszę.
Opublikowano sobota o 23:035 dni Mam problem w 7 rozdziale żeby podsłuchać rozmowę niby rozmowę słyszę ale nie zaliczą zadania itp
Opublikowano sobota o 23:105 dni W jakiejś fortecy w końcu trafiłem na bossa, gdzie trochę musiałem się napocić, nie wiem czy ktoś już go zaliczył, crimson nightmare
Opublikowano sobota o 23:105 dni 7 minut temu, Kaczi napisał(a):pytam zupełnie szczerze gra warta swoich pieniędzy, gram na PCWarta zdecydowanie o ile lubisz tego typu gry. To będzie GOTY kandydat, klasyk i cierń w boku recenzentów - frajerów na zawsze.
Opublikowano sobota o 23:135 dni @Gregorius no lubię ale wiadomo że teraz nowe gry straszne bolączki mają, a poza tym nie oglądałem prawie w ogóle żadnych materiałów na temat
Opublikowano sobota o 23:175 dni 3 minuty temu, Shen napisał(a):W jakiejś fortecy w końcu trafiłem na bossa, gdzie trochę musiałem się napocić, nie wiem czy ktoś już go zaliczył, crimson nightmareTo ten taki kryształek i czerwony dym?Najpierw myślałem, że będzie problem, ale jak zorientowałem się, że trzeba przeczekać ataki i bić, jak spadnie na ziemię to poszło z górki - stagger był tu kluczem, bo praktycznie tylko wtedy otrzymywał obrażenia.4 minuty temu, Kaczi napisał(a):@Gregorius no lubię ale wiadomo że teraz nowe gry straszne bolączki mają, a poza tym nie oglądałem prawie w ogóle żadnych materiałów na tematWystarczy, że poczytasz ten temat - opinie ludzi, którzy faktycznie w to grają są tylko pozytywne.
Opublikowano sobota o 23:245 dni 5 minut temu, Wredny napisał(a):To ten taki kryształek i czerwony dym?Najpierw myślałem, że będzie problem, ale jak zorientowałem się, że trzeba przeczekać ataki i bić, jak spadnie na ziemię to poszło z górki - stagger był tu kluczem, bo praktycznie tylko wtedy otrzymywał obrażenia.a to ja inaczej go załatwiłem, łapałem go tym hakiem i wtedy stunował się na dłużej, jak już to wyczaiłem, to trzy takie akcje wystarczyły i po sprawie. No i jeszcze te maske przeciwgazowa ubralem co dropilła z bandytow
Opublikowano sobota o 23:325 dni 13 minut temu, Kaczi napisał(a):@Gregorius no lubię ale wiadomo że teraz nowe gry straszne bolączki mają, a poza tym nie oglądałem prawie w ogóle żadnych materiałów na tematJeśli lubisz RdR, Wiedźmina czy Zeldę i nie obawiasz się ciężkich starć a'la Elden Ring to jesteś w domu. Wszystko jest tu na miejscu. Fabularnie gra oczywiście nawet nie podejmuje walki z tuzami gatunku za to pewne elementy robi od nich lepiej.Ja też gram na pc, dość mocnym, i zbieram szczękę z podłogi co chwilę - gra chodzi i wygląda wspaniale za co wielki szacunek przy takiej skali.Coś czuję, że prawdziwa eksplozja tej gry dopiero przed nami - zbyt dużo pozytywnego szumu się niesie.Brać i grać.
Opublikowano sobota o 23:365 dni Nie kumam po co jest ta opcja przyzwania drugiej postaci do pomocy, wziąłem te laske, poszedłem czyścić miejsówke z bandytów i nie zaliczało questa. Odwołałem ją i dopiero się pokazał ten pasek z % zabitych typów.
Opublikowano sobota o 23:515 dni Nie wiem czy ktoś wspominał już ale jak położymy surowe mięso na ziemi to możemy je usmażyć za pomocą blinding flash. Takie drobne rzeczy, o których większość developerów by nawet nie pomyślała.
Opublikowano sobota o 23:575 dni 3 minuty temu, Qbon napisał(a):Nie wiem czy ktoś wspominał już ale jak położymy surowe mięso na ziemi to możemy je usmażyć za pomocą blinding flash. Takie drobne rzeczy, o których większość developerów by nawet nie pomyślała.Tak jest. Moje ulubione combo do farmienia jedzenia na początek gry (40h 😆) to koza(bo pada po jednej strzale a daje 5 x duże mięso, kości, futro)i potem wspomniany wyżej grill. Jak znajdziemy stadko to szybciutko kilkadziesiąt porcji mięsa robimy bez tych animacji gotowania.
Opublikowano sobota o 23:585 dni Było wspominane wiele razyW ogóle jest tu masa zajebistych mechanik, jak chociażby to naciąganie drzew, żeby się wystrzelić, jak z katapulty, albo taka pierdoła, jak możliwość wciśnięcia L3, żeby się oprzeć o ścianę/słupek, albo usiąść na jakimś murku, żeby sobie pstryknąć fajną fotkę.
Opublikowano niedziela o 00:125 dni 35 minut temu, Shen napisał(a):Nie kumam po co jest ta opcja przyzwania drugiej postaci do pomocy, wziąłem te laske, poszedłem czyścić miejsówke z bandytów i nie zaliczało questa. Odwołałem ją i dopiero się pokazał ten pasek z % zabitych typów.Dziwne, mi wpada zawsze, tylko w głównym story są ograniczenia.Natomiast sama Damienne widać, że jakoś tak dodana na siłę, ten ork jest lepiej wklejony, chyba, że potem się coś zmieni.Oonga ma normalnie story, uczestniczy w nim i jest napisany, a babka nic, dziwne. Mogli ją dodać w DLC i zrobić poprawne intro, widzę wyraźnie że Kliff i Oonga byli w grze od początku pisania story.
Opublikowano niedziela o 00:395 dni W ogóle przy tym, jak bezpłciowy i praktycznie nic nie mówiący jest Kliff mogli dać te trzy postacie od razu do wyboru - zwinna i szybka babeczka, wypośrodkowany wojownik Kliff i tank w postaci orka - tak by było najlepiej i każdy by sobie grał tym, co mu pasuje najbardziej.Odpaliłem przed chwilą gierkę, poszedłem sobie na zakupy, patrzę na radar, a tu jakaś żółta kropka koło mnie to myślę zagadam, a to poborca podatkowy wręczył mi wezwanie do zapłaty podatku - podjechałem do miasta i zapłaciłem, choć była opcja żeby nie, ale się cykałem (ktoś kliknął?).Ja mówiłem, że lubię takie gierki, w których czuję, że po prostu mógłbym się zatracić i żyć w ich światach, ale trochę przeginają z realizmem
Opublikowano niedziela o 00:415 dni Teraz, Wredny napisał(a):W ogóle przy tym, jak bezpłciowy i praktycznie nic nie mówiący jest Kliff mogli dać te trzy postacie od razu do wyboru - zwinna i szybka babeczka, wypośrodkowany wojownik Kliff i tank w postaci orka - tak by było najlepiej i każdy by sobie grał tym, co mu pasuje najbardziej.Odpaliłem przed chwilą gierkę, poszedłem sobie na zakupy, patrzę na radar, a tu jakaś żółta kropka koło mnie to myślę zagadam, a to poborca podatkowy wręczył mi wezwanie do zapłaty podatku - podjechałem do miasta i zapłaciłem, choć była opcja żeby nie, ale się cykałem (ktoś kliknął?).Ja mówiłem, że lubię takie gierki, w których czuję, że po prostu mógłbym się zatracić i żyć w ich światach, ale trochę przeginają z realizmemOpłaca się, dają fanty, podobno jak się nie zaplaci gonią po mieście potem z nagrodą za naszą główę.1 godzinę temu, Banan91PL napisał(a):Mam problem w 7 rozdziale żeby podsłuchać rozmowę niby rozmowę słyszę ale nie zaliczą zadania itpMusisz się przykleić do dobrych ścian, początek tego questa jest niemrawy, najgorsze rzeczy z Bethesdy i Asasynów, za to dalsza część top. Natomiast 6-7 chapter oceniam bardzo wysoko ogólnie, 8 gorzej, ale no nie jest tak, że ta gra nie ma w story rzeczy, ma ich dużo dobrych i trochę złych.
Opublikowano niedziela o 07:404 dni Crimson Desert[Updates] Patch Notes Version 1.01.00 | Crimson DesertFellow Greymanes,Here are the fixes and improvements that have been added this patch. UpdatePlayStation : Patch 1.01.00 is available starting 2026/3/29 5:20 UTC.Mac Steam : Patch 1.01.00 is available
Opublikowano niedziela o 07:464 dni Fixed an issue where frame drops occurred during the battle againstCrowcallerInventory space nie ma już capa na 240, to jest super zmiana.Źle przeczytałem, są nagrody dodatkowe po capie.Otwieranie drzwi kluczem z pytajnikiem wreszcie, nowe mounty, co za support .
Opublikowano niedziela o 07:594 dni Ładnie łatają. I mamy w końcu też chowanie i wyciąganie broni pod jednym klawiszem. I postać jakoś bardziej responsywna. Nie jest już taka ociężała. Szybciej reaguje na nasze poczynania. Jeszcze kilka łat i będzie GOTY 10/10 Edytowane niedziela o 08:024 dni przez bebbop
Opublikowano niedziela o 08:114 dni O kurde latanie też lepsze, mam już dużo tej staminy, ale mimo wszystko schodziła szybko, teraz dużo wolniej, super. Na dzień dobry przy zalogowaniu dostałem też walutę i artefakty, pewnie zmienili system progresji, w sensie nagrody i dali premię rekursywnie.