Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 114
  • Wyświetleń 6,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ależ ta gra jest cudowna Wspominałem już o tym przy okazji dema, ale mega mi się podoba połączenie poważnych wojennych klimatów rodem z jakichś bałkańskich konfliktów na tle religijnym z lat 90tych (s

• OK, obiecane "parę słów" po ukończeniu:

• Wziąłem jedno i drugie, bo obydwie mają dobre ceny - HiU za 183zł, a Cronos za 176 - tak wycenione gierki mogę wspierać

Opublikowano

Dzis zamowilem. Jutro gierka dojdzie. Akurat koncze Cronosa w NG+, wiec idealnie sie zlozylo. banderas

Opublikowano

Mam pytanie zanim zacznę. Czy w grze jest możliwość powrotu do odwiedzonych wcześniej lokacji? Chodzi o to czy można coś bezpowrotnie przeoczyć.

Opublikowano
32 minuty temu, DarkStar napisał(a):

Mam pytanie zanim zacznę. Czy w grze jest możliwość powrotu do odwiedzonych wcześniej lokacji? Chodzi o to czy można coś bezpowrotnie przeoczyć.

Jest powrót, aczkolwiek niektóre aktywności trzeba wykonać w odpowiednim czasie bo będzie fail.

Opublikowano

Zaczalem grac. Rzeczywiscie nie ma tu zadnych znacznikow i trzeba myslec co sie robi. Na razie trzymam sie wioski i ja eksploruje. Teraz musze chyba podazac w strone konwoju. Dostaje w tylek od tych przeciwnikow polaczonych pepowina. Jakies rady? Moze omijac ich na poczatku? Nie rozgryzlem jak wyjsc bez szwanku z tej potyczki.

Opublikowano
13 minut temu, Lukas_AT napisał(a):

Zaczalem grac. Rzeczywiscie nie ma tu zadnych znacznikow i trzeba myslec co sie robi. Na razie trzymam sie wioski i ja eksploruje. Teraz musze chyba podazac w strone konwoju. Dostaje w tylek od tych przeciwnikow polaczonych pepowina. Jakies rady? Moze omijac ich na poczatku? Nie rozgryzlem jak wyjsc bez szwanku z tej potyczki.

Trzeba najpierw zniszczyć tę energię, która jest pod nich podczepiona. Można związać głównego przeciwnika dronem przez odwrócenie uwagi i w tym czasie zająć się tym co jest pod niego podczepione. Na początku może to sprawiać trochę problemów ale później już jest łatwiej jak bronie się lepiej rozwinięte i ogólnie mamy więcej różnych umiejętności.

Opublikowano

Ja też gram. Nie wychodzi mi parowanie z ripostą, raz na samym początku mi wyszło przypadkowo (jeszcze przed tutorialem) i potem jeszcze jeden raz. Wiem, że mam parować jak przeciwnik się świeci na czerwono. Może chodzi o to, że on już musi mieć zbite HP?

19982bfc66f88-screenshotUrl.jpg

Spodobał mi się ten tekst o turystach i piratach 😁

Czasem narzekam na brak jakiejś minimapy w grach, może to kwestia projektu lokacji? Bo tutaj nie mam problemu, jest to wręcz odświeżające.

Na razie przeszedłem tyle co w demie (więcej nie chciałem wtedy grać), czyli wyjechałem APC. Teraz dopiero się dla mnie zacznie właściwa gra. :)

Edytowane przez DarkStar
Autokorekta, psia mać

Opublikowano

Zrobilem dzis 5h z marszu. Dotarlem do wzgorz. Po drodze znalazlem chyba z 5 jakis miejsc, gdzie trzeba jakis przedmiot umiescic by otworzyc skrzynie lub drzwi. Od teraz zaczynam robic swoje notatki by zapamietac to wszystko. Bede zapisywac, ze np. ruiny na wzgorzu tu i tam zawieraja drzwi, ktore trzeba otworzyc jakims emblematem o ksztalcie takim i takim.

Nie mam pojecia kiedy to sie odblokuje, a zapamietac samemu trudno.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Skrzynki czy zamknięte drzwi zapisują się w podmenu "Exploration" jako "Mystery" i póki nie otworzysz to będziesz miał taki zapikselowany obrazek (zresztą podobnie z dobrymi uczynkami).
Ja notatek nie robiłem, jedynie screenshoty niektórych zagadek i sobie później w galerii konsoli oglądałem, zamiast np. ponownie latać od posągu do posągu (albo od obrazu do obrazu) i w ten sposób sobie układałem rozwiązanie w głowie.

Dobra, teraz sobie przypomniałem, że jednak dwa razy robiłem notatki, jak były zagadki z symbolem i liczbą oraz z liczbami i datami, które dyktowały kolejność ułożenia tych liczb.

Ech... zajebista gierka, już tęsknię sadkek

Opublikowano

Ja robię i notatki i zdjęcia :) Kiedyś sobie nawet kupiłem specjalnie notes (taki papierowy), żeby robić notatki do gier, głównie wtedy grałem w BotW. Nie ma co się oszukiwać, że będę pamiętał co gdzie widziałem, zwłaszcza jak jeszcze w międzyczasie zagram w co innego, albo będę miał wymuszoną przerwę od grania. W każdym razie po tej jednej sesji mam ochotę na więcej. To chyba będzie jedna z tych gier, o których myślę w pracy i odliczam godziny do wieczora, bo już w tej chwili tak mam. :)

Nie chcę nic szukać w necie, jedynie mnie interesowało czy da się wrócić do poprzednich lokacji.

Myślałem też, że mam buga, bo nie umiałem z okopów wrócić do ruin. Jedno wejście się zawaliło, a w drugim były zamknięte drzwi, którymi byłem pewien, że wszedłem. Błąkałem się trochę, w końcu sprawdziłem na YT co to za glitch. To nie był glitch. Korytarz, którym wszedłem znajdował się w ścianie obok, a ja obok niego przechodziłem kilka razy xD Ech, stary, ślepy i głupi. :) Jak minimapę zabiorą, to od razu problem! ;)

Opublikowano

W tym miejscu należy powiedzieć, że jak się z danej lokacji wyjedzie i pojedzie do innej nie zlikwidowawszy uprzednio pętli, to po powrocie zabici wcześniej wrogowie odradzają się, a co więcej są mocniejsi i trudniejsi do ubicia. Warto o tym pamiętać przed podjęciem decyzji o wyjeździe z danej strefy.

Opublikowano

To chyba nie dotyczy pierwszej lokacji? Bo na razie to nie wiem co to jest Pętla :) Jedyną wzmiankę miałem jak ubiłem wrogów, którzy byli "Strażnikami Pętli", cokolwiek to jest. Wydaje mi się, że zrobiłem wszystko co było do zrobienia na tym etapie. Do innych miejsc mi brakuje różnych przedmiotów, postanowiłem pojechać dalej.

Opublikowano
To chyba nie dotyczy pierwszej lokacji? Bo na razie to nie wiem co to jest Pętla :) Jedyną wzmiankę miałem jak ubiłem wrogów, którzy byli "Strażnikami Pętli", cokolwiek to jest. Wydaje mi się, że zrobiłem wszystko co było do zrobienia na tym etapie. Do innych miejsc mi brakuje różnych przedmiotów, postanowiłem pojechać dalej.
Na pewno dotyczy to Bagnisk Acasa przed Jovą. To takie wirujące "coś" na środku mapy. Po zlikwidowaniu wszystkich strażników Pętli ( w ich wykrywaniu pomaga specjalny przyrząd) i po zdobyciu jeszcze czegoś, dopiero będziesz mógł tę pętlę zamknąć. Być może jeszcze nie jesteś na tym etapie.