Opublikowano 28 czerwca28 cze Masakryczny jest ten sezon. Dosłownie w całym odcinku dzieje się jedna rzecz i to najczęściej na końcu. Jasne bardzo mnie ciekawi co oni wymyślą, ale sposób przedstawiania i opowiadania historii strasznie męczy.
Opublikowano 29 czerwca29 cze Ale niewypał ten finał. Niby dużo się działo, ale nadal czuję niedosyt.Spoilery dot. finałuNiby działo się dużo, ale tak naprawdę to nie wydarzyło się nic ważnego. Ojca Victora zatrutego krwią spacyfikowali dość szybko, wyrwali bottle tree, facet w żółci łazi i se zbiera talizmany żeby znowu nie mieli gdzie się ukryć, Fatima zamieniła się w ziuta i tyle. Mało śmierci, mało jakichś zaskoczeń. Eh. Edytowane 29 czerwca29 cze przez Szwed
Opublikowano 29 czerwca29 cze Wpis. Niby coś się zadziało, ale znowu dopiero pod sam koniec. Mimo wszystko zabrakło jakiegoś naprawdę mocnego uderzenia.Zdjęcia do piątego, ostatniego sezonu mają rozpocząć się na początku lipca, a ich zakończenie zaplanowano na koniec listopada bieżącego roku.Oby twórcy dołożyli do pieca, bo z finałowymi sezonami seriali w ostatnich latach bywało naprawdę różnie.
Opublikowano 30 czerwca30 cze Ja myślałem, że finał był jakieś 4 tyg. A tu widze 2 odc. do nadrobienia.
Opublikowano 9 lipca9 lip Autor Lekko srakowaty sezon, tyle gadania i tak mało ruszania akcji do przodu to jeszcze chyba w żadnym nie było, niektóre wątki wciśnięte ewidentnie tylko po to, żeby jakoś zapchać odcinki spoilerDonna tracąca przytomność, Julie podróżująca w czasie, Fatmina lepiąca sobie stworka z odchodówNo, ale to w końcu From, które i tak ogląda się fajnie nawet kiedy nic się nie dzieje, bo tak dobry jest ten klimat miasteczka. Pomijając finał najbardziej podobał mi się odcinek z przerośniętymi pacynkami, niestety przez niego zrozumiałem o ile lepszy mógł być ten serial, gdyby lepiej wykorzystano spoilerlas oraz materializujące się w nim koszmaryprzecież to miało niesamowity potencjał na motywy straszące, a skorzystano z tego może ze dwa razy Cieszą zgony niektórych postaci, każdy kto zginął od dłuższego czasu irytował mnie niemiłosiernie spoilerElgin dosłownie się o to prosił Jeżeli ostatni sezon też będzie miał tylko 10 odcinków, to będą mieli co robić, żeby wszystko sensownie pozamykać, bo dalej niewiele się wyjaśniło. Obyśmy nie mieli powtórki z Zagubionych, Gry o Tron i The Boys.
Opublikowano 21 lipca21 lip Mnie troche rozpierdala jak dawniej wszyscy byli bardzo podejrzliwi wobec kazdego nowego, a w tym sezonie to ruda sobie chodzi po miescie, wchodzi ludziom do domow jak w jakims elder scrolls, a wszyscy nic.Plus nikt tak dobrze i szybko sie nie zaadaptowal do sytuacji co samo w sobie jest mega podejrzane.Druga sprawa co mnie boli to mega zminimalizowano zagrozenie od usmiechnietej polski donalda tuska, bo tak jak w pierwszym sezonie to kazdy byl osrany i sie bal przez okno wyjrzec, tak z kazdym kolejnym to te potwory na coraz wieksze ciamajdy wygladaja i wychodzi na to, ze w sumie to mozna im uciec po prostu biegnac lub jezdzac samochodem w kolko.Oglada sie to dobrze, bo wciagnalem 4 sezony w niecaly mesiac, ale no obawiam sie o mocnego kapiszona w finalowym sezonie, po bardzo kiepskim 4.
Opublikowano 21 lipca21 lip Autor Uwielbiam te stwory i uważam je za mega creepy, ale kisnę za każdym razem jak sobie powoli człapią, a jakieś przygłupy i tak dają im się złapać. Scena z spoilerKennym uciekającym na dach autobusu, gdzie zostaje przez nich przygwożdżony zanim się wszystkie zebrały wokół to ze 3 razy zdążyłby zeskoczyć i im zwiać