Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PC Extreme

Featured Replies

• Odpowiedzi 365
  • Wyświetleń 29,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No to lecimy... Wysyłka zajmie standardowo ze 4-5 dni, na tę chwilę z Allegro 1450 paczek i jeszcze 385 sklep. Do usłyszenia koło środy    

• Ken Adams
    Ken Adams

Od wczoraj zastanawiam sie nad wyborem okladki PC Extreme i nie umiem, pomyslalem "a moze niech zycie napisze scenariusz a ja sie dostosuje?!!!??!" Napisalem, w ramach treningu, strone, ktora pom

• Dobry! Update, bo dawno nie było - +1600 egz. wpadło, a z istotnych informacji dorzuciliśmy 8 stron, a i tak ze wszystkim ciężko się upchnąć   1. wersja limitowana - 400 egz. 2. Duke Nukem - 25

Opublikowano
W dniu 15.02.2025 o 12:05, Perez napisał(a):

A co do już obecnych to skoro swoich facjat nie chcecie podrzucić to może jakieś foty archiwalne któryś ma z tych starych czasów z kompem w tle? :) 

Nie dowiozę zdjęcia, przepraszam. Siekło mnie wczoraj jakieś paskudne choróbsko i leżę bez życia w łóżku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dobry! Update, bo dawno nie było - +1600 egz. wpadło, a z istotnych informacji dorzuciliśmy 8 stron, a i tak ze wszystkim ciężko się upchnąć :) 

1. wersja limitowana - 400 egz.
2. Duke Nukem - 254
3. Diablo - 234
4. Doom - 218
5. Quake - 187
6. Fallout - 163
7. Tomb Raider - 160

Podziękował jak zawsze za zamówienia :) Numer idzie sprawnie, w niedzielę wysyłka do druku, okolice 12-13 marca u mnie i ruszamy z wysyłką, tak że max do 20.03 naaaaaajpóźniej, zgodnie z planem, będzie temat opanowany. 

Opublikowano
W dniu 25.02.2025 o 20:51, Perez napisał(a):

Dobry! Update, bo dawno nie było - +1600 egz. wpadło, a z istotnych informacji dorzuciliśmy 8 stron, a i tak ze wszystkim ciężko się upchnąć :) 

1. wersja limitowana - 400 egz.
2. Duke Nukem - 254
3. Diablo - 234
4. Doom - 218
5. Quake - 187
6. Fallout - 163
7. Tomb Raider - 160

Podziękował jak zawsze za zamówienia :) Numer idzie sprawnie, w niedzielę wysyłka do druku, okolice 12-13 marca u mnie i ruszamy z wysyłką, tak że max do 20.03 naaaaaajpóźniej, zgodnie z planem, będzie temat opanowany. 

Nie tak źle :lapka: budujecie już sporą bibliotekę tych wydań specjalnych. 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Nie tak źle :lapka: budujecie już sporą bibliotekę tych wydań specjalnych. 

Jest naprawdę spoko :) Obawiałem się większego "zmęczenia materiału", a w sumie przedsprzedaż idzie OK, jeszcze trochę promo nas czeka w przyszłym tygodniu tym ostatnim przedsprzedażowym. A też te kolejne specjale cały czas ciągną wcześniejsze - na Fejsie wrzucałem info, że w samym tylko lutym zeszło 100 egz. Amigi, 100 egz. PS3 i 70 egz. Arcade (tu już Mortal i Pac-Man wyprzedane) i to właśnie tak na oko z 95% są numery dodawane do PC Extreme. A do tego coś tam z PDF-ów, ale to - podobnie jak przy miesięczniku - raczej symboliczna sprzedaż, ale zawsze jest, zwłaszcza że to bezkosztowo - żadnych kopert, kosztów wysyłek. 

Opublikowano
  • Autor

Numer zamknięty, poszło do druku. 140 stron, ponad 550k znaków. Jutro/pojutrzę się ogarnę to wrzucę finalny spis i kilka rozkładów :)  Wspominki ciut przycięte, ale weszły wszystkie - 7 dłuższych i na deser @grzybiarz z fotką :) 

Podziękował serdecznie, 1800 egz. już przebite, tak że pewnie skończymy przedsprzedaż za tydzień w okolicach 1900-2000 egz. 

Opublikowano

Perez, a może zrobiliście dreamcast extreme tylko porządniej?

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, rodi84 napisał(a):

Perez, a może zrobiliście dreamcast extreme tylko porządniej?

W sensie jak porządniej? Chodzi Ci o lift tej werji, która jest?

Opublikowano

140 stron, grubo :fsg:

Chociaż rekord dalej numer 300. Tam chyba było 148. Może przy Snes Extreme to pobijecie 

Opublikowano
2 godziny temu, Perez napisał(a):

W sensie jak porządniej? Chodzi Ci o lift tej werji, która jest?

Pójdę nawet bardziej odważnie i powiem, że zrobienie numeru od nowa. Lepiej dobrane gry do recenzji, a przede wszystkim więcej dłuższych recek lepsza szata graficzna, mniej baboli. Makaron zasługuje!

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, rodi84 napisał(a):

Pójdę nawet bardziej odważnie i powiem, że zrobienie numeru od nowa. Lepiej dobrane gry do recenzji, a przede wszystkim więcej dłuższych recek lepsza szata graficzna, mniej baboli. Makaron zasługuje!

Hmm, nie wiem, na ile udałoby się z tego wycisnąć dużo więcej, żeby kogoś tym (ponownie) zainteresować. Zresztą zaraz by było, że co to za skok na kasę, że "dopiero co kupione" :). Moooooże kiedyś, ale póki co jest sporo tematów, których w ogole nie ruszaliśmy. 

3 minuty temu, Mari4n napisał(a):

Wygląda zacnie. Już niedługo wysyłka :ohboy:

Mam nadzieję, że drukarnia dowiezie terminy i gdzieś ok. 13 marca ruszymy. 

Natomiast przy okazji - dogaduję też Empik i są dość mocno zainteresowani, więc możliwe, że to wydanie (a może i kolejne) będzie też dostępne stacjonarnie, natomiast nawet jeśli, to pewnie najwcześniej gdzieś od połowy kwietnia, czyli miesiąc po przedsprzedazy online. 

Daję znać, bo temat stosunkowo świeży, a jak wypali no to nie chcę, żeby ktoś potem narzekał, że "po co 5 zł przepłacał w przedsprzedaży jak stacjonarnie będzie". 

Opublikowano
4 godziny temu, Perez napisał(a):

Natomiast przy okazji - dogaduję też Empik i są dość mocno zainteresowani,

zajebiście. Casuale mogą się trafić. Cda ma te swoje retro w salonikach i empikach.  A że to nie miesięcznik to leży długo. 

Ps. No i powiem kuzynowi „weź idź do empiku i otwórz PC extreme na stronie xyz” :)

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, BRY@N napisał(a):

Lepiej powiedz "idź kup" :sonkassie:

Dokładnie! A nie @grzybiarz kuzyna wyśle, ten poprzegląda, wymiętoli, nie kupi, a potem zwroty do nas wrócą i połowa do wyrzucenia, bo "przejrzane" ;)

Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):

No to niezła reklama. Prawie pół miliona lajkujacych. 

FB jest raczej martwy jeśli chodzi o odbiorców tego typu treści, no ale może się mylę. 

Opublikowano

Offtop: są grupy retro itp na fejsie. A co boomersi moga używać by być na czasie? 
Fotka -> Nasza-klasa -> Facebook 

Opublikowano

Wziąłem sobie z okładeczką z fallouta chociaż wszystkie fajne, do tego lutowy numer z kcd dla darmowej wysyłki ^^