Opublikowano 3 godziny temu3 godz. przy całym szaleństwie zawartości, rozgrywka dość przypomina w sednie poprzednie gry Grasshopper. Broń biała to nieco podobno wyposażenie do No More Heroes, strzelamy w słabe punkty. Jednak sporą nowością jest system Bastards, czyli używanie potworów. Reżyser Ren Yamazaki porównuje go do magii w innych grach, a nawet nieco pokemonówlokacje bywają bardziej otwarte, z luźniejszymi questami na przestrzeni, a ogniska odnawiając nam żytko i odradzają przeciwników. Nie ma jednak mowy o zbyt zaawansowanym RPG czy soulslike'u. Suda: "nie jestem dobry w soulsy, nie gram w nie zbytnio. Ale członkowie w nie czasem grają, i mogą wnieść coś od siebie"pustawy-kosmiczny Subspace ma być głównie chwilą oddechu, zmianą tempa. Nie będzie tam przeciwników, a zagadki typu znajdź klucz nie będą skomplikowanewalki z bossami szykują się na nowy szczyt studia, ponadto postarano się, by za każdym z nich stała jakaś głębsza, poruszająca historia czemu tak skończylisetting gry jest szalony i pozwala na wszystko, w końcu to opowieść o chaosie i rozbiciu w czaso-przestrzeni. "Chcieliśmy, by motyw niespójności był dość spójny w trakcie gry"różnorodna też rozgrywka - latanko, motorek, masa minigierek/QTEróżnorodność stylów graficznych wynika po części ze zmiany podejścia w produkcji - początkowo gra miała być bardziej open worldem, ale gdy od tego odeszli, uznali, że część elementów może być bardziej realistyczna graficznie. Ponadto jednak czasami bywało po prostu tak, że Suda przechodził, patrzył na coś i mówił: "zróbcie tę sekcję w stylu anime", "zróbcie to w stylu pixel art". A jeśli chodzi o fizyczny model miasteczka Deadford, który zobaczymy wcześniej w grze - model ten powstał do promocji gry, i Suda uznał, że nie ma co go marnowaćten niesamowity ekran Game Over? Wzięli model woskowy i potraktowali go palnikiem, nagrywając efekty i potem przyspieszając nagranieczy ubiór Romeo to odniesienie do trasy Queen w 1986? Suda mówi, że początkowo był ubrany jak... Michael Jackson w "Thrillerze". Nie zauważył podobieństwa do Mercury'ego, ale przyznaje, że pewnie tak więc było. "Oglądałem wtedy Freddy'ego Mercury'ego w TV. Obraz musiał wybić z podświadomości"relacja z Dziadkiem Benem oparta jest na Powrocie do Przyszłości, Ricku i Mortym, tego typu relacji z dziadkiemNo i Julia. Czy Suda w ogóle czytał Romeo i Julię? "Nie chcę nikogo w Brytanii urazić, ale japońskie tłumaczenie miało strasznie stary, zapyziały klimat. Obejrzałem tylko film". Tak że tak, Suda opiera swoje wyobrażenie Romeo i Julii na filmie Baza Luhrmanna"chciałbym zrobić taką grę jak Ghost of Yotei, z piękną grafiką, wszystko spójne. Ale nikt nie chce nam dać kasy, by zrobić taką grę! Chociaż, nawet gdyby się udało, może ludzie uznaliby, że to nudne. Mają swoje oczekiwania wobec Grasshopper, i to dostają. Może sami nie wiedzielibyśmy, co z tym zrobić"
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. O co chodzi z tą grą? Rozumiem że to jakiś remake chińskiego starocia który chodził w 20fpsach i łamiących się teksturach a w pewnych kręgach kultowy?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Chodzi o to, że ta generacja potrzebuje gry Sudy jak żadna inna xDNie, to nie jest remake.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Zawsze jestem fanem POMYSŁU Sudy, ale potem w grze zazwyczaj ciężko mi się trochę nie nudzić w praktyce.Tutaj mamy grę akcji, ale nie można cancelować w unik, przeciwnicy niespecjalnie reagują na ciosy, nie ma też bloku czy parowania (może się pojawia potem?) - trzeba po prostu ruszać się żeby nie stać blisko przeciwników hehe. Bogactwo tutaj ma opierać się na połączeniu siekania, strzelania i pokemonów - co kojarzy mi się w sumie... ze starą Castlevanią? To bardziej wymaga taktyki do ustawiania się i poważnych decyzji, kiedy zacząć niecancelowalny atak, niż klikania ze współczesnych akcyjniaków. Z jednej strony to bogaty system, z drugiej - wydaje się drewniany... jak zawsze u Sudy.Nie ma jednak co, to najbogatsza gra Grasshopper w historii, i wkraczająca na nowy poziom budżetu. Nie mieli dużej gry przez wiele lat. Jestem bardzo ciekaw czy efekt będzie w miarę grywalny - może być topowo.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Gry sudy mają taki problem ze fajną maja kreacje a po 3h nie chce Ci się w nie grać bo widziałeś juz wszystko a mechaniki nie zachwycają. Pamiętam killer is dead i takie właśnie miałem odczycia. Ciekawe czy tutaj zrobili wiecej postaranka.