Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Dzisiaj miałem pojebany sen. Mój mózg postanowił połączyć uniwersum RE z Hellraiserem i śniło mi się, RE9 będzie znacznie mroczniejszy, a Leon i Chris będą klepali cenobitów dynia w sumie pograłbym w coś takiego

• Odpowiedzi 473
  • Wyświetleń 24,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I ta rejestracja na aucie Leona 9642 :D (części w których wystąpił)

• Capcom pewnie jakoś sobie poradzi bez pieniążków od 3 Polaków którzy muszą mieć po polsku napisane czemu zmutowany pies uciekł z klatki bo inaczej nie kupią gry 10/10

• Już wiadomo kto jest tajemnicza postacią z trailera Spoiler

Opublikowano
57 minut temu, Pupcio napisał(a):

Chłopaki który szaleniec zapowiedziałby nową dużą gre na miesiąc przed swoją największą produkcją w tym roku??

Ja bym chcial zeby ten szaleniec mi np dal chociazby kompilacje RE 1-3 OG w jednej paczce i na lepszym emu niz na PS4/5. Mam na GOG i na PS5 ale kupilbym jeszcze raz na Steam i moze pudlo na cokolwiek do kolekcji. Takie mini ogloszenie by im hajpu nie zabilo na 9.

Opublikowano

Trofea by chińczyki z capcomu lepiej dodały do residentów 1-3 na ps store.

Z przyjemnością wbiłbym 3 platyny ;/

Opublikowano

Ostatnio chwile sobie grałem w ten remaster tomb raiderów i takie fajne jest to przełączanie graficzki z nowej na starąnosacz2

Opublikowano

Masz laktosa to sprawdź sobie "Seamless HD Project" i będziesz miał to samo

Opublikowano

Seamless HD z modem na skipowanie animacji otwierania drzwi i cutscenek fsg

Opublikowano

Mogliby zapłacić twórcom tych modów, poprosić GOGa żeby dorzucili to do instalki jako ptaszek do zaznaczenia przy pobieraniu gierki i wkleić napis "Remastered" w sklepie i ja bym im w to uwierzył. Absolutnie bez dwóch zdań najlepszy sposób na ogrywanie oryginalnej trylogii w roku pańskim 2026.

Opublikowano

Problem w tym, że Capcom ma wysrane na te klasyki, bo chce, żebyśmy grali tylko w remaki :/

Opublikowano
26 minut temu, Bzduras napisał(a):

Masz laktosa to sprawdź sobie "Seamless HD Project" i będziesz miał to samo

Mam, chce oficjalną kołderka edition

Opublikowano

Niekoniecznie, skoro GOG przekonał ich do tego, że warto się z nimi pomiziać i zarobić na starociach to gdzieś w alternatywnej rzeczywistości właśnie Kiciński tłumaczy chinolowi, że on wie lepiej i chinol słucha z uwagą. Tzn. ja wiem, że tam się dużo działo i kitajce nie do końca ogarniali dlaczego ktoś chciałby w to grać, ale jednak udało się ich namówić na wyciągnięcie z szafy starych trupów (hehs) i skoszenie na nich trochę sianka za praktycznie darmoszkę i trochę roboczogodzin Polaków-magików. Ba, dwa razy im się to udało, bo przecież dinusie też wzięli i dali im do sprzedaży.

2 minuty temu, Pupcio napisał(a):

A to raczej w sferze marzeń. Albo na Steam Deczku nosacz3

2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Demo pewnie znowu exem na Steama, jakieś tajne embargo od Gabena?

Popraw mnie jak się mylę, ale żadne demo nowożytnego RE nie było ekskluzywne dla żadnej platformy więc nie wiem skąd to "znowu" w tym poście.

Opublikowano
6 minut temu, Pupcio napisał(a):

Mamy kołderka edyszyn w domu

Opublikowano

Viliż miał czasowe EKSKLUZYWNE demo na ps5hype

Opublikowano

Ja wolę oryginalne wersje. Seamless HD raz ograłem i niby spoko ale wszystko jest zbyt sterylne i bardziej widać babole czy dziwne wzory spowodowane przez AI, postacie też mocno się gryzą z tłami. Szkoda że Capcom te 25 lat temu nie zrobił remake'ów w stylu RE1 R tylko porty na GC. Taka rozbudowana trójka z wredniejszym Nemesisem i lepszym systemem uników mogła by mocno zarządzić.

Opublikowano
14 minut temu, Bzduras napisał(a):

Niekoniecznie, skoro GOG przekonał ich do tego, że warto się z nimi pomiziać i zarobić na starociach to gdzieś w alternatywnej rzeczywistości właśnie Kiciński tłumaczy chinolowi, że on wie lepiej i chinol słucha z uwagą. Tzn. ja wiem, że tam się dużo działo i kitajce nie do końca ogarniali dlaczego ktoś chciałby w to grać, ale jednak udało się ich namówić na wyciągnięcie z szafy starych trupów (hehs) i skoszenie na nich trochę sianka za praktycznie darmoszkę i trochę roboczogodzin Polaków-magików. Ba, dwa razy im się to udało, bo przecież dinusie też wzięli i dali im do sprzedaży.

A to raczej w sferze marzeń. Albo na Steam Deczku nosacz3

Popraw mnie jak się mylę, ale żadne demo nowożytnego RE nie było ekskluzywne dla żadnej platformy więc nie wiem skąd to "znowu" w tym poście.

Chyba ich wszystkie ostatnie gry miały Steam only? Pragmata, MH, SF6, a jeszcze Dogma 2

Opublikowano
7 minut temu, łom napisał(a):

Ja wolę oryginalne wersje. Seamless HD raz ograłem i niby spoko ale wszystko jest zbyt sterylne i bardziej widać babole czy dziwne wzory spowodowane przez AI, postacie też mocno się gryzą z tłami. Szkoda że Capcom te 25 lat temu nie zrobił remake'ów w stylu RE1 R tylko porty na GC. Taka rozbudowana trójka z wredniejszym Nemesisem i lepszym systemem uników mogła by mocno zarządzić.

Też mi średnio pasują te wersje dlatego w potencjalnym remasterze który nigdy nie wyjdzie nowe modele 3d to mus, Jill wygląda komicznie w hd xD z tymi tłami to nie wiem czy da się coś lepiej uklepać niż to z ai bo wszystko inne pewnie wymagałoby jakiekolwiek nakładu pracy a na coś takiego taka mała firma jak capcom nie może sobie pozwolić

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Chyba ich wszystkie ostatnie gry miały Steam only? Pragmata, MH, SF6, a jeszcze Dogma 2

Hm, to możliwe, tej reszty nie śledziłem. Pragmata ma mieć demo na konsolach "soon", DD2 to nie wiem bo jest poza moim radarem, a MHW chyba miało beta testy na każdej platformie jak mnie pamięć nie myli, na jakieś 98% instalowałem klienta na klocu żeby zobaczyć jak to wygląda.

Teraz, Pupcio napisał(a):

z tymi tłami to nie wiem czy da się coś lepiej uklepać niż to z ai bo wszystko inne pewnie wymagałoby jakiekolwiek nakładu pracy a na coś takiego taka mała firma jak capcom nie może sobie pozwolić

Musieliby mieć oryginalne pliki z tymi tłami żeby coś tam podziałać, a jak znam życie to pewnie już dawno temu je zgubili albo zgniły na jakichś płytkach/HDD w piwnicy i są nie do odratowania. W tamtych czasach backupy takich rzeczy koło chuja firemkom latały i teraz jak chcą klecić remasterki to nie mają dostępu do kodów źródłowych i takich tam.

Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał(a):

Hm, to możliwe, tej reszty nie śledziłem. Pragmata ma mieć demo na konsolach "soon", DD2 to nie wiem bo jest poza moim radarem, a MHW chyba miało beta testy na każdej platformie jak mnie pamięć nie myli, na jakieś 98% instalowałem klienta na klocu żeby zobaczyć jak to wygląda.

No coś czarują z tymi demkami, najlepiej było w 4 remake, bo tam wrzucili na PC i konsole i można sobie porównać.

Opublikowano

Najfajniejsze dema to Square ostatnio robi, czyli w demie początek gry, a potem możesz kontynuować sobie tego sejwa przy pełnej wersji. Fajnie, gdyby więcej giereczek zaczęło to robić.

Opublikowano
14 minut temu, łom napisał(a):

Wersja pecetowa ma jedną gigantyczną przewagę nad pozostałymi

nieskończone replay-ability. Ale co do ulepszonej grafiki to się zgadzam, sam korzystam z bazowych teł w RE2 i RE3, bo te HD wypadają strasznie bezdusznie i jeszcze bardziej nieruchomo

Opublikowano
3 minuty temu, Pix napisał(a):

Najfajniejsze dema to Square ostatnio robi, czyli w demie początek gry, a potem możesz kontynuować sobie tego sejwa przy pełnej wersji. Fajnie, gdyby więcej giereczek zaczęło to robić.

Tak samo zrobił Atlus z Metafazio, jak i Ci od Trailsów też. Najlepszy rodzaj demka :).

A przy Residencie też tak nie było 4R? Może mi się pomyliło.

Opublikowano
27 minut temu, łom napisał(a):

Szkoda że Capcom te 25 lat temu nie zrobił remake'ów w stylu RE1 R tylko porty na GC.

Jakby sprzedaż RE Remake i RE0 była lepsza to by zrobili, bo taki był plan. A wyszło, że ten ekskluzywny deal z Nintendo to była porażka.

Opublikowano
6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Tak samo zrobił Atlus z Metafazio, jak i Ci od Trailsów też. Najlepszy rodzaj demka :).

A przy Residencie też tak nie było 4R? Może mi się pomyliło.

Faktycznie, przy Metaphor też to było, ale przy rimejku czwórki chyba nie.

Przy demku metaphora to spędziłem z 8 godzin i dopakowałem postacie. Fajna sprawa, no ale co innego przy jrpgach na 100 godzin udostępnić pierwsze kilka godzin, a co innego przy residentcie, który jest na kilkanaście. Mimo wszystko spokojnie mogliby udostępnić jakieś powiedzmy pierwsze 45 minut.