Opublikowano czwartek o 19:181 dzień 23 godziny temu, Whisker napisał(a):Piękna to była przygoda, teraz czekać na dodatki No to ja tez Rewelacyjna przygoda i dość łatwa platyna ale o tym wspomnę w innym temacie. Chwilowo musze zając sie czymś innym. Tymczasem zajawkowicze
Opublikowano czwartek o 19:371 dzień Czy tez macie wrazenie, ze w widoku 3 osoby Grace porusza sie szybciej? Ale odpalaja sie animacje, jak sie potyka i upada przez co chyba jakos dystans sie wyrownuje. Wczoraj zrobilem run z widokiem z 3 osoby u Grace i wg mnie o wiele lepiej sie tak gra. Fajnie jej ruchy oddaja panike i przerazenie
Opublikowano czwartek o 20:021 dzień Większość speedrunnerów gra w trybie FPP i to zarówno Grace, jak i Leonem, pozwala to uniknąć kilku animacji marnujących cenne sekundy, a nawet łatwiej unikać ataków zombie. Ale jest też kilka momentów, kiedy warto przełączyć na TPP, npspoilerkiedy Grace ucieka z zalanego laboratorium, w tej sekwencji faktycznie biega szybciejKoniec końców nie jest to jakaś gigantyczna różnica czasowa, niemniej jak ktoś próbuje pobić rekord i liczy się z każdą nanosekundą, to musi się dostosować z perspektywą
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Gierkę skończyłem wczoraj, ale dałem sobie jeden dzień na poukładanie w głowie kilku przemyśleń. Requiem to przede wszystkim wspaniała rozrywka, a capcom to pier.dolona ostoja single playerowego gamingu. Jeśli za pół roku wypuścili by gierkę na tych samych assetach i nazwali ją "Resident Evil Skok na Kase bo 9 sprzedała się tak dobrze że musimy jak najszybciej zmonetyzowacć jej popularność" to biorę ją day one bo po prostu po ograniu chce się grać więcej w jakiegokolwiek Residenta. Grając w Requiem czułem klimat kilku gier: REVII, RE2R, TLOU i... MGS4. To ostatnie głównie za sprawą etapu w wiadomym miejscu i walki z zombie żołnierzami.Cóż w weekend chyba zrobię jeszcze jedno przejście z odwróconą perspektywą. Wspaniała jest to gra i bardzo cieszy moje serduszko, że tak dobrze się sprzedaje. Znalazłbym kilka minusów, ale na razie żaden z nich nie przykrywa wielkiego funu jaki miałem w ciągu całej rozgrywki. Dla mnie największym plusem było to czego niektórzy się obawiali- podział gry na dwa kompletnie różne gameplaye. Pacing rozgrywki oraz scenariusz sprawia, że w żadnym momencie gry nie czułem przesytu daną postacią i gra świetnie lawirowała między horrorową rozgrywką Grace i rozpierduchą w wykonaniu Leona. Kocham tę grę, kocham capcom, czikibansior wystrzelił poza skalę. Dawać mi następnego Residenta. Edytowane 14 godzin temu14 godz. przez Alex van Cube Literówka
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. No w nie chce się napierdalać po prostu. W ciągu tygodnia chyba 10 razy robiłem sobie początek re4r czy to na ps5 czy pc demo i dziś kupiłem na pc i znowu z przyjemnością początek przeszedłem. Miód.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Kobieta ciapa, którą ratuje facet. Brak możliwości pomyłki przy zaimkach. Pełen gore. Gra single player. Może jednak jest jeszcze nadzieja dla branży.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Capcom już pewnie napierdala na pełnych obrotach RE10, które klepnie 5 milionów w 5 godzin.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Jeśli będzie tak zajebiste jak Requiem to poproszę choćby i jutro.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Dobrze że jest równowaga i na łysego chuya z sony santa monica jest łysy magik z capcomu
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 35 minut temu, Josh napisał(a):Capcom już pewnie napierdala na pełnych obrotach RE10, które klepnie 5 milionów w 5 godzin.To musi mieć w nazwie REX.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 45 minut temu, Alex van Cube napisał(a):To musi mieć w nazwie REX.Dużo nie brakuje. Aktualnie trupie pieski nam tutaj zaprezentowane bardziej przypominają bestie ze świata soulslike niz dobermanki, ktore tak dobrze pamiętamy. Szkoda ze nie dostały więcej czasu w scenariuszu bo mogłyby dobrze namieszać squrwiele.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Żeby tylko nie popłynęli i nie zrobili otwartego świata a la Days Gone.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Już przy Requiem chodziły takie ploty. Otwarty świat, nowa formuła gameplayu itp, a finalnie wyszła bardziej liniowa i skondensowana giereczka niż Village i w sumie nawet krótsza gra niż RE4R. I bardzo dobrze, Residenty nie potrzebują wymyślania koła na nowo, niech się Capcom trzyma tego co im najlepiej wychodzi. Jedyna uwaga jaką bym do nich miał to mniej cinematic experience, więcej skillowego gamplayu, bo RE9 momentami nieznacznie przesadził w tym zakresie. spoilernp. akcja na motorze. Da się tam zginąć w ogóle?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 16 minut temu, Josh napisał(a):spoilernp. akcja na motorze. Da się tam zginąć w ogóle?Da się... Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez Plackus
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Pewnie było, ale jakoś mnie to ominęło. Ciekawe, czy dają zniżkę za ukończenie RE, albo większą za platynę.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ja bym chciał spinoff z Chunkiem.1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):A ja z Hunkiem To może komediowy spinoff z duetem Chunk&Hunk?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 48 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Pewnie było, ale jakoś mnie to ominęło. Ciekawe, czy dają zniżkę za ukończenie RE, albo większą za platynę.Jesteś pracownikiem salonu porsche, widzisz jakiegoś milionera w drogim garniaku, który przekracza próg i myślisz, że to kolejny z wielu bogaczy, którego hobby to licytowanie rzadkich dzieł sztuki, gra w golfa i opalanie się na jachcie. Tymczasem on podchodzi do ciebie, wyjmuje telefon i pokazuje ci na ekranie jakiś profil steam albo psn i mówi "będzie jakaś zniżka za platynę w RE9 ?".Trzeba by było prawilnie odpowiedzieć "jeśli wpadła bez żadnych ułatwień, to 10% zniżki...jeśli był obłęd na infinite ammo, to opuść ten salon cwelu w trybie natychmiastowym". Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Czokosz
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Gier o zombie z otwarty swiatem mamy mase, jak: Dead island, Dying Light, Dead Rising, Days Gone, Day Z. Wystarczy tego na rynku. Osobiscie nie widze sensu aby Capcom pchał to wszystko w swoja najlepsza marke. Imo najlepszy horror to ten w zamknietej lokacji, gdzie towarzyszy nam poczucie zaszufladkowania, bez drogi ucieczki przed zagrożeniem. Kampania Grace w nowym Residencie wrecz rewelacyjnie to prezentuje. Sama gra pieknie tez broni sie sprzedażą 5 baniek w kilka dni. Nie wyobrażam sobie ze mogliby to tak zaprzepaścić na rzecz otwartego swiata. Nawet przez mysl mi to nie przechodzi