Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Zamówione, oczywiście na oficjalnym sklepie PE, żeby nie wspierać złodziejskich praktyk allegro. Pozdrawiam serdecznie. niki

• Odpowiedzi 144
  • Wyświetleń 6,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i czas na limitkę. Serdecznie podziękowania dla @MYSZa7 , który stoi za tym projektem. Przypominamy, że start przedsprzedaży jutro od 20.00 na Allegro i w naszym sklepie.

• MYSZa7
    MYSZa7

Widzę, że Romek mocno zainspirował się moją propozycją z Conkerem. Szkoda, że czarna okładka odpada. Idealna limitka by była.

• Dziękuje za ciepłe przyjęcie mojego projektu chłopaki i Perezowi że zdecydował się na tę propozycję

Opublikowano

Na allegro jeszcze gołej baby nie ma i w sumie se przypomniałem że lepiej na sklepie zamawiać, także zaraz wpadnie zamówionko lapkaa

3 minuty temu, Manor napisał(a):

PS2: chciałbym kiedyś zagrać jeszcze raz w pierwsze Halo, ale nie po niemiecku

Kup Xbox series i jest kolekcja kilku części halo w jakości high definition

Opublikowano
  • Autor

Garść wizuali z numeru:

xbox_1.jpgxbox_2.jpgxbox_3.jpgxbox_4.jpgxbox_5.jpgxbox_6.jpg

I opis (pierwszy post też zaktualizowany). Sorki, że tak na raty, ale sam padłem ofiarą tego dziwnego komunikatu bez tekstu D

„Był pierwszym Xboksem, dopóki nie pojawił się Xbox One”. Xbox Extreme zabiera Was w podróż do lat 2001–2006, kiedy to Microsoft postanowił wkroczyć na rynek ze swoim zielonym potworem, dziś znanym jako Xbox Classic, i uszczknąć kawałek konsolowego tortu. Choć gigantowi z Redmond nie udało się wygrać bitwy VI generacji konsol, to jako debiutant zajął zaszczytne drugie miejsce pod względem liczby sprzedanych egzemplarzy – ustępując jedynie PS2, które do dziś pozostaje liderem wszech czasów.

Co znajdziecie w Xbox Extreme? Przybliżamy historię narodzin usługi Xbox LIVE, która na zawsze zrewolucjonizowała rozgrywkę sieciową na konsolach i stworzyła fundamenty płatnego modelu online. Xbox OG to synonim wielkości – począwszy od rozmiarów i wagi samej konsoli, przez masywny pad, aż po kontroler do gry Steel Battalion, większy i droższy od konsoli, o którym oczywiście również napisaliśmy. Choć sam sprzęt nigdy oficjalnie nie zadebiutował w Polsce, nic nie stało na przeszkodzie, aby importować go na własną rękę i zbudować silną społeczność fanów w naszym kraju – głównie dzięki rozbudowanemu moddingowi i „szarej strefie”, którym także się przyjrzeliśmy. Xbox wprowadził do salonów dysk twardy oraz wiele tytułów wcześniej kojarzonych głównie z PC. Często zarzucano mu, że to po prostu „blaszak” w ładnej obudowie – ile w tym prawdy? Odpowiedź znajdziecie w jednym z artykułów.

Na 124 stronach czeka na Was blisko 70 recenzji autorstwa między innymi Butchera, Rogera, Dżuja, Piechoty, Zabłockiego, NRGeeka, Konsolite czy Pisariona. Przeczytacie też o niewydanych produkcjach, które ostatecznie wyciekły do internetu i dziś można je samodzielnie sprawdzić. Przyglądamy się także najrzadszym i najcenniejszym egzemplarzom konsoli, uświadamiając sobie, że kolekcjonowanie to nie zajęcie dla biedaków. A jeśli już o tym mowa – na deser wywiad z największym w Polsce xboksowym kolekcjonerem. Miłej lektury!

Opublikowano

A tak z innej beczki widzę w plikach do pobrania, na sklepie, snesa extreme. Jakbym go kupił na allegro to bym nie miał tego pdfa? Czy jak to zadziałało?

Innych speciali nie było w pdfie?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, grzybiarz napisał(a):

A tak z innej beczki widzę w plikach do pobrania, na sklepie, snesa extreme. Jakbym go kupił na allegro to bym nie miał tego pdfa? Czy jak to zadziałało?

Innych speciali nie było w pdfie?

Na Allegro ine ma PDF-a, bo ine ma jak tego udostępnić, natomiast bywało, że ktoś kupował przez Allegro, bo np. Smart, ale ma też konto na sklepie to oczywiście odpalamy gratisowo.

Opublikowano

Limitkę tym razem odpuszczam, ale Splinter Cella zaraz zamawiam. Prawilnie ze sklepiku.

Opublikowano
  • Autor

I lista artykułów:

• Jeszcze konsola, czy już pecet? – sprawdzamy, czy łatka, która przylgnęła do pierwszego Xboksa, jest słuszna.

• Narodziny Xbox LIVE – o tym, jak Microsoft zrewolucjonizował rozgrywkę sieciową, która – nawet po zamknięciu oficjalnych serwerów – nadal działa na Xbox Classic za sprawą projektu Insignia.

• Pady czy padaki? – konsola oferowała kilka kontrolerów – pytanie, czy któryś z nich naprawdę nadawał się do grania?

• Duże ma znaczenie – test kontrolera stworzonego teoretycznie dla jednej gry, większego i droższego od samej konsoli.

• Xbox na sterydach – otwarta architektura konsoli pozwalała na wiele modyfikacji – sprawdzamy, jak można było „przypakować” zielonego potwora.

• Xbox zamknięty w automacie – Sega wydała arcade board Chihiro, oparty na podzespołach Xboksa – co z tego wyszło?

• Domowa robota – przegląd narzędzi domorosłych programistów, które usprawniały i rozszerzały funkcjonalność konsoli.

• Zakazany owoc – opowieść o trudnych początkach Xboksa w Polsce.

• Egzotyczne wisienki – Xbox w Japonii nie miał łatwego życia, ale doczekał się kilku wartych uwagi tytułów na wyłączność.

• Wyciek kontrolowany – gramy w niewydane gry, które ostatecznie trafiły do internetu i dziś można je samodzielnie sprawdzić.

• Bungie przed i po Halo – historia firmy, która stworzyła tytuł definiujący markę Xbox.

• Rzadki przypadek – Rare w rękach Microsoftu to temat, któremu warto się przyjrzeć – zwłaszcza w kontekście masowych zwolnień w firmie.

• 10 rzeczy, których nie wiedziałeś o Xboksie – ciekawostki, które mogą zaskoczyć nawet najbardziej zagorzałych fanów.

• Pogrzebany za życia – dlaczego Microsoft tak szybko porzucił swoje pierwsze dziecko?

• Nie dla biedaków – przegląd kolekcjonerskich perełek i oszałamiających kwot, jakie trzeba zapłacić, by je zdobyć.

• Wywiad z xboksowym kustoszem – rozmowa z Filipem Truszczyńskim, kolekcjonerem wszystkiego, co związane z Xboksem, twórcą repliki prototypu i założycielem wirtualnego muzeum.

Opublikowano

Dwa numer brać, tak kminie. Średnio na jeża, ale limitka spoko, ale NG nie mogę odpuścić. JAK RZYĆ!

Opublikowano

Limitka i Hayabusa wpadły z prawilnego sklepu PE. Jakby nie to, że odpaliłem insta i pierwszy post był z profilu PE o startującym preorderze, to mógłbym przegapić limitkę obama

Opublikowano

miała być okładka ze Splinterem ale limitka wygrała, swoją drogą pierwsza jeżeli chodzi o specjale

Opublikowano

czyli do września na Facebooku @Piechota nakręcaj ludzi skanami od tego numeru :)

(Wklejam z tel, pewnie wywali na cały monitor)

IMG_3639.jpeg

Kredkami gość robił okładki, zajebiste czasy.

Opublikowano
  • Autor

250 sztuk już poszło, w tym 160 limitki - piękne dzięki :)

Opublikowano

Klasycznie wziąłem 2 sztuki 🙂 Limitka i Halo.

@MYSZa7 gratki za okładkę, wspaniała 🙂 I w ogóle to jest siła relacji z czytelnikami, coś pięknego :)

Opublikowano

Dzięki za pochwałę, szczególnie od gościa, który tak ogarnia temat okładek rayos

Opublikowano

Limitka kupiona w sklepie.

Jestem ciekawy tego artykułu o padach bo pamiętam, że jak grałem na tym oryginalnym dużym to mnie ręce aż bolały dopiero odchudzona wersja pozwoliła normalnie grać.

Opublikowano

Limitka kupiona, bo pisałem o takiej okładce od początku. Mysza mi to wrzucał na discordzie kaz

No i Ninja Gaiden do tej limitki, bo to jednak kamień Milowy dla mnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, grzybiarz napisał(a):

czyli do września na Facebooku @Piechota nakręcaj ludzi skanami od tego numeru :)

(Wklejam z tel, pewnie wywali na cały monitor)

IMG_3639.jpeg

Kredkami gość robił okładki, zajebiste czasy.

Sebastian Ciężobka - zapadło mi to w pamięci.

Wtedy można było dyskutować nt. Czy ładna okładka?, a nie teraz, gdy się ją po prostu sprzedaje ;-)

Opublikowano

Chociaż raz byłem przy kompie jak wystartowaliście ze sprzedażą i w końcu się udało zamówić pierwszą limitkę :D SNES mi się bardzo podobał, było trochę ciekawostek technicznych, były opisy gier, więc mam listę do ogrania. Ciekawe jak wypadnie Xbox, bo to jedna z moich ulubionych konsol ever, z XBMC to przez parę lat był kombajn do wszystkiego, a potem jeszcze lepszy X360 - jak to wtedy ładnie szło z boksami. A potem przyszedł Phil Spencer i zaczął wymyślać głupoty w stylu ta pralka jest xboksem.

Opublikowano
  • Autor

Uszanowanie! Po 12h pierwsze statsy:

edycja limitowana - 350 z 400 egz.

Dead or Alive 3 - 33

Tom Clancy’s Splinter Cell - 32

Ninja Gaiden - 31

Halo 2 - 30

Conker: Live & Reloaded - 24

Fable - 15

Total 515

Opublikowano

Te liczby to suma ze sklepu i allegro?

Opublikowano
  • Autor

Tak jest, zawsze jak te statsy podaję to są zbiorczo sklep + Allegro. W tej chwili sklep to 110 sztuk, czyli pi razy oko lekko ponad 20% robi, reszta Allegro.

Opublikowano
7 minut temu, Perez napisał(a):

W tej chwili sklep to 110 sztuk, czyli pi razy oko lekko ponad 20% robi, reszta Allegro.

Ciekawe czy te 20% to wszystko z patologicznego forum czy inni też przez sklep kupują.

Opublikowano

Jednak ludzie dalej wolą na allegro bo tam każdy ma konto, ale nie każdy wie że priorytetowo idą zamówienia ze strony www :)