Opublikowano sobota o 11:015 dni 3 godziny temu, easye napisał(a):Jak mnie irytuje jak firma robi remaster gry i nie chce im się nawet filmów z Wii U podmienić, albo dodac padów w menu…Poniżej kontroller Wii UPoniżej kłamstwo członka personelu Digital Foundry odnośnie dodanych detali do cut scenekNa szczęście jest forumek i dzięki użytkownikowi easyA wiemy, że tak nie jest
Opublikowano sobota o 13:415 dni Widać, że wiele tekstur jest poprawionych zmienionych na lepsze też, ale to wiadomo, na forumku mają inne wersje gry.
Opublikowano sobota o 13:505 dni przecież ten filmik to działa w 320p na początku trzeba mieć oczy w dupie Nintendo by tek nie widzieć. W porównaniu z grą wygląda jak gówno, no ale Gira standardowo sobie wyskalował obraz w 4K YT, choć już nie raz o tym rozmawialiśmy…A z padem chodziło mi o fakt, że bez znaczenia czy grasz pro controllerem, czy w handheld modę zawsze wyświetla się joycon.
Opublikowano sobota o 13:535 dni A to w innych grach Nintendo wyświetla się pro controller jak go podłączymy? Chyba nigdy się z czymś takim nie spotkałem.Jakby to miało jakieś większe znaczenie xd
Opublikowano sobota o 13:575 dni 4 minuty temu, easye napisał(a):wyskalował obraz w 4K YT, choć już nie raz o tym rozmawialiśmy…No nie, to jest z filmu DF puszczone w potężnym full HD, you reachin bro
Opublikowano sobota o 14:035 dni I według Ciebie te filmy to nadal dowód, że zrobili co mogli żeby gra były dostosowana pod współczesne realia? Bo to wygląda jakby im się nie chciało nawet głupiego filmu na silniku gry od nowa nagrać.
Opublikowano sobota o 14:065 dni 2 minuty temu, easye napisał(a):I według Ciebie te filmy to nadal dowód, że zrobili co mogli żeby gra były dostosowana pod współczesne realia? Bo to wygląda jakby im się nie chciało nawet głupiego filmu na silniku gry od nowa nagrać.Tutaj już widać, że to nie jest kopiuj wklej tylko zrobili co mogli żeby te gry były dostosowane pod współczesne realia.
Opublikowano sobota o 14:205 dni Teraz, Figaro napisał(a):Może nie przesadzajmy z tym "zrobili co mogli".Masz rację, lepiej napisać coś w stylu grzybiarza "wrzućmy w emulator i pora na CSa", wtedy nie ma w tym przesady mimo wymienionych w tym temacie różnic jakie ta wersja posiada względem oryginału
Opublikowano sobota o 14:235 dni Autor 1 minute ago, GearsUp said:Masz rację, lepiej napisać coś w stylu grzybiarza "wrzućmy w emulator i pora na CSa", wtedy nie ma w tym przesady mimo wymienionych w tym temacie różnic jakie ta wersja posiada względem oryginałuA może swoje odczucia opiszesz?
Opublikowano sobota o 14:315 dni 1 minutę temu, Homelander napisał(a):A może swoje odczucia opiszesz?A ktoś tu opisywał odczucia z gry? Mam wrażenie, że dyskusja cały czas się toczy wokół technikaliów. easyA mówi o filmikach w 320p hmmm może sobie ustawił output Switcha na 720p dlatego widzi rozmazaną papkę
Opublikowano sobota o 15:045 dni No przepraszam, że mnie to irytuje. Gra się świetnie, gameplay zyleta, ale jak wjezdza filmik rodem z WiiU to od razu mam w głowie "co za jebane lenie!"
Opublikowano sobota o 15:095 dni Cutscenki gierka ma real time albo prerenderowane. Te real time tak jak i gra są "poprawione". Tych nagranych nie ruszali i to chodzi iziemu. Gira pewnie zaraz napisze że technicznie to było pewnie niewykonalne
Opublikowano sobota o 15:135 dni Też się to na mnie rzuciło, ale to detal tak naprawdę. Jasne, fajnie by było jakby i to odświeżyli, ale to nie jest zaporowa wada niszcząca w całości rozgrywkę. Ile tych scenek jest łącznie w grze?
Opublikowano sobota o 15:175 dni W diablo 2 zrobili bardziej skomplikowane scenki od nowa. Nintendo nie musi bo wie że własnych fanów łatwo się jebie.
Opublikowano sobota o 15:215 dni Mogli nawet zrobić scenki z prawdziwymi aktorami, ale tłuszcza nintendoska i tak zapłaci.
Opublikowano sobota o 15:355 dni Chris Pratt jako Mario do tego pełny path tracing wtedy dopiero przypominałoby to Galaxy
Opublikowano sobota o 16:015 dni Autor 1 hour ago, GearsUp said:A ktoś tu opisywał odczucia z gry? Mam wrażenie, że dyskusja cały czas się toczy wokół technikaliów. easyA mówi o filmikach w 320p hmmm może sobie ustawił output Switcha na 720p dlatego widzi rozmazaną papkęA co za różnica. Tyle postów wyprodukowałeś o niczym to może opisz jak Tobie się gra, czy handheldowo jest ok, tryb myszki jak się spisuje itp
Opublikowano sobota o 16:075 dni 2 minuty temu, Homelander napisał(a):A co za różnica. Tyle postów wyprodukowałeś o niczym to może opisz jak Tobie się gra, czy handheldowo jest ok, tryb myszki jak się spisuje itpSorry ale nie będę twoim Asaxem :/
Opublikowano sobota o 16:125 dni Autor 3 minutes ago, GearsUp said:Sorry ale nie będę twoim Asaxem :/Krowa która dużo ryczy mało mleka daje. ASX chociaż ma i gra w to o czym pisze. To, że Galaxy nie masz jest jasne. Switcha 2 zapewne też nie lol
Opublikowano sobota o 16:465 dni 1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):Też się to na mnie rzuciło, ale to detal tak naprawdę. Jasne, fajnie by było jakby i to odświeżyli, ale to nie jest zaporowa wada niszcząca w całości rozgrywkę. Ile tych scenek jest łącznie w grze?No tym bardziej, że jest ich parę na krzyż irytuje, że nie mogli tego poprawić w 20 letniej grze.
Opublikowano sobota o 17:315 dni Autor 47 minutes ago, Pupcio said:homlanders zwariował od grania w wąsatego hydraulika na DUALSENSE Nie kupiłem jeszcze, może dziś
Opublikowano poniedziałek o 12:443 dni W SMG1 na wii swego czasu pograłem tylko trochę u znajomego, więc mogę powiedzieć że to jest mój pierwszy raz, póki co mam chyba 25 gwiazdek, i gra jest genialna, imo lepsza od oddysey. Co chwilę dostajemy coś nowego, nie ma czasu żeby się nudzić, a syndrom "a jeszcze 5minut, no może 10" obecny bardziej niż w Bananzie. Gram w trybie HH i jest zajebiście, gdybym nie wiedział to bym nie uwierzył, że ta gra ma prawie 20 lat. Jak ktoś ograł lata temu, to pewnie nie warto wykładać te 250zt, ale jak ktoś nie grał a lubi platformówki to nawet nie ma się nad czym zastanawiać.