Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Game Boy Extreme

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Byle nie pikachu, tylko prawilne red blue, albo red green

• Odpowiedzi 186
  • Wyświetleń 7,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Zgodnie z planem czas na info odnośnie kolejnego specjala. W połowie grudnia pojawi się Game Boy Extreme. 132 strony skupione wokół GB i GBC, ponad 60 recenzji i ponad 20 artykułów traktujących

• MichAelis
    MichAelis

Mój pierwszy kontakt z GB to około 95 roku. Na podwórku był Hubert który właśnie miał Game Boya. Bogaty bananowiec, starzy rozwiedzeni, oczywiscie nikomu nie pozwalał go dotykać i sam grał, no ale poz

• Gameboy Extreme Moja pierwsza niepodróbkowa konsola, zamieniłem się kiedyś ze znajomym za Pegazusa. Chciałem mieć gameboya od kiedy pamiętam, chyba jeszcze zanim pojawiły się pokemony, ale poksy spo

Opublikowano
13 godzin temu, Badus napisał(a):

Przy okazji pojawiajacego się tematu co do kiepskiej jakości grafik na okładki, co daje ostatecznie kiepski efekt, dwa zapytania.

Póbowaliście bawić sie AI upscalingiem? Daje to jakieś sensowne efekty?

Jeżeli z oficjalnymi artami słabo do druku, to nie myśleliście by sięgnąć po jakieś fan-arty? Czy na przeszkodzie stoją kwestie prawne (o finansowych nawet nie wspominam leo)?

AI - nie próbowaliśmy wczesniej, ale teraz podziałamy, bo do GB też niektore grafy „takie se” - zobaczymy, co da się zrobić. Co do fanowskich - raczej szukamy oficjalnych graf, ale gdyby był jakiś pomysł z fanowskich i można było kupić w sensownej cenie to jest to do zrobienia.

7 godzin temu, Shen napisał(a):

Byle nie pikachu, tylko prawilne red blue, albo red green

W mniejszości jesteś, Pikachu wygrywa :P

Opublikowano

Domagamy się ankiety co do wyglądu pokémonowej okładki. D

Opublikowano
  • Autor

Pikachu jest dla normików co się dowiedzieli o pokemonach z anime i chipsów

Tak powinny wyglądać okładki.

Przechwytywanie.JPG

albo grafika z japońskiego poradnika

Przechwytywanie3.JPG

Opublikowano

Z tego co pamietam to właśnie red/blue bylo najbardziej popularnym w naszym kraju kadrizdzem. Oraz te dwie wersje to byly te prawilne bo yellow to byla wersja specjalna, która wyszła rok później

Pokémon Red Version and Pokémon Blue Version are 1996 role-playing video games (RPGs) developed by Game Freak and published by Nintendo for the Game Boy. They are the first installments of the Pokémon video game series, and were first released in Japan as Pocket Monsters Red[a] and Pocket Monsters Green,[b] followed by the special edition Pocket Monsters Blue[c] later that year. The games were released internationally in 1998 and 1999 as Pokémon Red and Pokémon Blue, while an enhanced version named Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition,[d][e] was released in Japan in 1998 and in other regions in 1999 and 2000

A ten Pikachu to zawsze dla mnie wygladal jakby zeżarł Asha na tej okładce.

546px-Pok%C3%A9mon_Red_and_Blue_cover_ar

Opublikowano
  • Autor

Red i Blue to og wersje, yellow wyszło pozniej na fali popularności anime.

Opublikowano

A no wlasnie, elektryczny grubas nawet nie był startem przecież yao

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieje, że nie zabraknie tez recenzji najlepszej generacji. Upchniecie tej gry na karcie GB to były wyzyny developingu. Teraz lenistwo i patch 50gb day1.

6567035-pokemon-crystal-version-game-boy-color-front-cover.png

Opublikowano

Dla mnie całe wspomnienia z GBC to ten jeden obrazek i nastukane 250h w to:

pokemon-silver.webp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czołem! Będzie może jakaś strona dla Czytelników w formie wspominek?

Opublikowano

Chyba wolę jakąś recenzję niż stronę wspominek o graniu w pokemony na gemboju kolegi

Opublikowano

Wspominki mogą być ciekawe ale myślę, że bardziej jakieś unikatowe rednaczy, że rozmawiali z twórcą pokemon silver w 1999r i chłop brał np. inspirację nowych stworków z narkotycznych wizji podczas libacji w klubie dla mangowców gdzie pół nagie kobiety tańczyły na stołach w wymyślonych przez siebie postaciach.

Opublikowano

Ja pamiętam jak na informie grałem w pokemony i ustawiłem ekran jak na gameboyu 1:1 czyli może 3 x 3 cm i gość informatyk p. Peciak powiedział, że można zwiększyć ekran. A ja mówię „wiem, ale chcę grać jak na gameboyu”. Nie miałem nigdy, ale chciałem się wczuć.

Opublikowano
W dniu 14.09.2025 o 13:28, Grześ napisał(a):

Szkoda, że bez GBA. Z jednej strony szansa, że kiedyś ukaże się GBA Extreme, z drugiej to może być za dwa czy trzy lata... A liczyłem na okładkę z Golden Sun. W takim razie okładka koniecznie z Warioland

O, kurde. Zapomniałem, że GBA Extreme może jeszcze poczekać.

Ja mam taki pomysł: zróbcie logo numeru specjalnego Game Boy Extreme na temat 8-bitowych konsol przenośnych GB + GBC!

Opublikowano

Ma ktoś z was recenzję Golden Sun na GBA z kanału Hyper?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dobry! Zgodnie z planem czas na info odnośnie kolejnego specjala. W połowie grudnia pojawi się Game Boy Extreme. 132 strony skupione wokół GB i GBC, ponad 60 recenzji i ponad 20 artykułów traktujących o sprzęcie i grach. Start przedsprzedaży w czwartek 9.10 od 20:00 tradycyjnie w naszym sklepie i na Allegro. Więcej szczegółów już przy starcie przedsprzedaży, a póki co czas na komplet okładek.

001 okl_GAME BOY E_limitka.jpg001 okl_GB E_x6_grzbiet 6,5 mm.jpg001 okl_GB E_x6_grzbiet 6,5 mm2.jpg001 okl_GB E_x6_grzbiet 6,5 mm3.jpg001 okl_GB E_x6_grzbiet 6,5 mm4.jpg001 okl_GB E_x6_grzbiet 6,5 mm5.jpg001 okl_GB E_x6_grzbiet 6,5 mm6.jpg

Opublikowano
  • Autor

Pikachu tragedia. MGS? Jest więcej gier/serii korzających się dużo bardziej z Game Boyem. Dla mnie mega słabizna ten dobór okładek, limitka tylko wleci.

Opublikowano

Ta limitka, to się odnosi do prawdziwej wersji, czy to wizja artystyczna?

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, SlimShady napisał(a):

Ta limitka, to się odnosi do prawdziwej wersji, czy to wizja artystyczna?

To po prostu zerżnięta grafika z pudełka, spodziewałem się więcej po limitce.

Capture.PNG