Opublikowano 11 grudnia 202511 gru No i trzeba przyznać, że na konsoli (PS5) chodzi to jak gówno niestety.
Opublikowano 15 grudnia 202515 gru Dobra. Jestem w 5 rozdziale. Im dalej, tym lepiej. Szalenstwo ktore zmienia poziomy robi robote. Do tego fajne pomysly na przeciwnikow. Jeden z ciekawszych horrorow, ktore ogrywalem. 2 rozdzial gdzie dostajemy bron i przeciwnicy sa malo wymagajcy i jest ich malo troche moze zniechecic, ale dalej sekcje walki fajnie przeplataja sie z sekcjami skradankowymi. Gierka potrafi zamulic miejscami i dropnac co moze draznic ale i tak dostalismy solidny horrorek
Opublikowano 2 stycznia2 sty Mam z tym tytułem spory problem. Jestem w trakcie czwartego rozdziału i w teorii ta gra robi masę rzeczy, które mi pasują - ma "fizyczną" walkę w zwarciu, różnicuje formułę czy ma niejasną, ale niebełkotliwą historię, do tego pewne inspiracje Silent Hillem 2 w warstwie fabularnej czy "otherworld" niemalże zerżnięty z Cichego Wzgórza. W praktyce jednak przymuszam się do grania w ten tytuł i nie potrafię w niego wejść, więc niech na razie idzie w odstawkę i się zobaczy, czy zechce mi się do niego wrócić. Bo, jak pisałem, w teorii to gra skrojona pode mnie.
Opublikowano środa o 07:312 dni On 1/2/2026 at 9:09 PM, Jukka Sarasti said:Mam z tym tytułem spory problem. Jestem w trakcie czwartego rozdziału i w teorii ta gra robi masę rzeczy, które mi pasują - ma "fizyczną" walkę w zwarciu, różnicuje formułę czy ma niejasną, ale niebełkotliwą historię, do tego pewne inspiracje Silent Hillem 2 w warstwie fabularnej czy "otherworld" niemalże zerżnięty z Cichego Wzgórza. W praktyce jednak przymuszam się do grania w ten tytuł i nie potrafię w niego wejść, więc niech na razie idzie w odstawkę i się zobaczy, czy zechce mi się do niego wrócić. Bo, jak pisałem, w teorii to gra skrojona pode mnie.No mi na początku się podobało, ale później szybko zmęczyło i po 5 godzinach mi się trochę odechciało grać, dopiero jestem w trzecim rozdziale. Gra mnie męczy szaro-burą i baaardzo ciemną oprawą oraz monotonią lokacji. Sama też nie wie czym jest bo ani to horror, ani strzelanka, ani symulator chodzenia. Klimatu Silenta w ogóle tutaj nie czuję, bardziej mi przypomina leciwą już Penumbrę z dodatkiem melee. Może kiedyś wrócę i dokończę, ale jest to zawód.
Opublikowano środa o 22:081 dzień Wróciłem do gry ale po kilkudziesięciu zgonach w rozdziale Forgotten odpuściłem sobie i poleciało z dysku. W sumie nic mi w tej grze nie podeszło, stare Condemned miało lepszy combat a klimatu Silenta tutaj nie ma za grosz. Gra przypomina mi bardziej taki średniak z kosza z pecetowymi grami na wyprzedaży.
Opublikowano środa o 22:541 dzień Dotrwałem do 5 rozdziału i też dałem sobie spokój. Historia jest sztampowa (przynajmniej do momentu, w którym skończyłem, być może póżniej się rozkręca) combat jest poprawny i tyle, lokacje na jedno kopyto, na minus też to, że postać porusza się strasznie szybko i sprawia to wrażenie jakby się grało jakimś duchem, a nie człowiekiem. Jest tyle ciekawych tytułów do nadrobienia, że szkoda czasu na męczenie się do napisów końcowych. Na początku było jeszcze spoko, ale z każdym następnym rozdziałem coraz bardziej przymuszałem się do kolejnej sesji z tym tytułem.Dodam jeszcze, że średnio mi leży pomysł z dbaniem o odpowiednie odżywienie i nawodnienie postaci. Jeszcze ta zabawa w produkowanie rożnego rodzaju broni, materiałów wybuchowych i środków leczniczych ze znalezionych materiałów jest ok, ale z tym zaspokojeniem pragnienia i głodu co chwilę to jakiś absurd. Przecież to nie jest Stalker, że spędzamy w świecie gry jakieś tygodnie/miesiące i jest to jeden z parametrów, o który musimy dbać, żeby przetrwać przez dłuższy czas w nieprzyjaznym środowisku. To tak jakby w Silent Hill trzeba by było łazić po miasteczku i szukać resztek jedzenia, bo James jest głodny przez co nie ma siły machać gazrurką. Niby pierdoła, ale do tego typu gry kompletnie mi nie pasuje taki pomysł. Edytowane środa o 22:551 dzień przez Czokosz
Opublikowano wczoraj o 07:21 1 dzień Też ostatecznie odpuściłem, szkoda na to czasu, gdy jest tyle innych gier.