Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Atari Extreme

Featured Replies

• Odpowiedzi 210
  • Wyświetleń 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mega Drive nie ma potencjału a magazyn dla ludzi którzy już nie żyją ma xd

• Jest i limitka. Mam wrażenie że papier jest ciut inny. Ale na plus, podoba mi się. Będzie grane i czytane

• Pany, dzięki wielkie za głosowanie. Finalnie nazbierało się prawie 400 głosów (forumek + ankieta w Google'u). Do druku leci 6 pierwszych pozycji + limitka. River Raid - 262 głosy Pitfall! - 209 Bruc

Opublikowano
18 hours ago, Perez said:

Ha, czyli specjal o serii Football Manager to nie taki zły pomysł! ;) O PS one (czy jak to w końcu nazwać...) na czerwiec wiadomo, a kolejne kwartały to raczej bez eksperymentów, w dużej mierze zgodnie z wynikami ankiety.

Ja bym wolał specjal ogólnie o managerach, bo sam nigdy nie byłem fanem CM/FM, tylko grałem na Playstation w LMA Manager, a na PC w Liga Polska Manager. Kupiłbym wszystkie okładki D

Opublikowano

19 godzin temu, Perez napisał(a):

a kolejne kwartały to raczej bez eksperymentów, w dużej mierze zgodnie z wynikami ankiety.

Czyli o ile dobrze pamiętamGacek, PC#2, Vita/PSP i cos jeszcze od Nintendo?

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, LeifErikson napisał(a):

Czyli o ile dobrze pamiętamGacek, PC#2, Vita/PSP i cos jeszcze od Nintendo?

Coś gdzieś koło tego :)

Opublikowano

I pomiędzy specjalami o konsolach roczniki, bo w końcu po coś była ta ankieta notsure

Opublikowano

Mam i ja! Odebrałem z opóźnieniem z paczkomatu i czytam jak poyebany ) To kolejny świetny specjał o starych sprzętach. Dużo ich wyszło jak się popatrzy na 2 stronę, a są jeszcze te z ery Łapusza. Nawet ten ganiony za babole Saturn Extreme ma swój urok i mityczny klimat )

Teraz plusy tego wydania: fajnie opisana historia Atari, opisane różne wersje konsol i komputerów plus ciekawostki sprzętowe. Demoscena, to się zawsze ciekawie czyta. Miło że osobne teksty poświęciliście na Lynxa i Jaguara. Pan Czajor jak zwykle ciekawie opisał gazetki o Atari. Recki gier fajnie ułożone od arcade po Jaguara. Jak zwykle dobra robota ziomki! A zapach cudownie koszmarny ) Tego papieru nie lubię, ale może się w końcu przyzwyczaję przy kolejnym numerze.

Na minus brak wspominek i fotek z meblościankami oraz "jak dzisiaj zostać Atarowcem". Opisany został tylko The 400 Mini, a są jeszcze inne retro konsole jak ten 2600+ z tylnej reklamy, 7800+ czy budżetowe Atari Flashback.

Ja najbardziej czekam na GameCube Extreme, Megadrive Extreme i oczywiście PS1 na które kiedyś narzekałem, że lepiej poczekać na 30-lecie szmatławca, no ale niech już będzie teraz ) Ależ to będzie potężny hit sprzedażowy! Limitka zejdzie w minutę (Ściera powinien być na okładce) a sprzedaż całości dogoni pewnie PS2 Extreme czy numer zerowy. Perez jak Lewandowski zacznie skupować wille na Majorce, hehe. Ten numer o PS1 to będzie petarda, tam to na bank będą świetne wspominki z zabawnymi fotkami.

20260320_114326.jpg

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, aux napisał(a):

Perez jak Lewandowski zacznie skupować wille na Majorce, hehe. Ten numer o PS1 to będzie petarda, tam to na bank będą świetne wspominki z zabawnymi fotkami.

Kawalerka w Radomiu styka! ;) Zobaczymy, start przedsprzedazy druga polowa kwietnia.

BTW, luknij PW.

Opublikowano
3 godziny temu, Perez napisał(a):

start przedsprzedazy druga polowa kwietnia.

No i doskonale, czekam niecierpliwie, bo nie ukrywam, ze ostatnie tematy specjali mnie nie grzały zupełnie i nawet do kolekcji nie brałem, wiec tym razem wleci kilka okladeczek, zeby wyrównać bilans. ;)

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano
21 godzin temu, Perez napisał(a):

Zobaczymy, start przedsprzedazy druga polowa kwietnia.

od siebie dodam lifehacka żeby nie lekceważyć zasięgu Empiku, dopiero z empikowej półki dowiedziałem się o kilku specjalach konkurencji (o Switchu), gdyby tego tam nie było nie wiedziałbym na pewno

nie wiem czy macie podgląd na sprzedaż stamtąd ale forumowa czy tam allegrowa bańka to nie wszystko

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, nero2082 napisał(a):

od siebie dodam lifehacka żeby nie lekceważyć zasięgu Empiku, dopiero z empikowej półki dowiedziałem się o kilku specjalach konkurencji (o Switchu), gdyby tego tam nie było nie wiedziałbym na pewno

nie wiem czy macie podgląd na sprzedaż stamtąd ale forumowa czy tam allegrowa bańka to nie wszystko

Nie lekcewazymy :) Z Empikiem przy specjalach dzialamy od SNES-a, ale rownolegle wchodzily rowniez wczesniejsze numery. Co wiecej, od PS one bede chcial rowniez wejsc ze specjalami do Kolportera, bo to tez bardzo duza siec, przy miesieczniku wiecej sprzedaje niz Empik. Tak ze caly czas szukamy roznych potencjalnych kanalow sprzedazy, bo faktycznie widac, ze czasami jest problem z dotarciem.

Opublikowano

Prawda o Atari

Atari wywołało drugi krach w branży gier. Lynx nie doczekał ani jednej gry wartej pogrania, Jaguar doczekał jednej, Falcon mógł być świetnym sprzętem, ale głupotą to się Atari już chyba od Commodore uczyło wtedy, a XL/XE to był nade wszystko źle oprogramowany sprzęt, którego nikt na świecie za darmo nie chciał, więc postanowili to opchnąć Polakom, którzy z radością wydawali nań półroczną pensję i w ten sposób cwany polonijny biznesmen stał się jakby nowym Prometeuszem, a powinien być symbolem murzyńskości Polski.

Aki

W GameBoy Extreme pojawiły się teksty niejakiego Akiego, który tylko tym jednym numerem od razu zapracował na miano najgorszego autora w historia PE. W każdym (w każdym!) tekście powielał treści. Pisał o czymś, po czym po chwili pisał o tym ponownie, a czasem nawet i po raz trzeci. To już nie jest subiektywna kwestia: zgadzam się z autorem albo nie, podoba mi się styl autora czy nie. To po prostu były teksty źle napisane. Zatem jeśli niektórzy pytają "czy Monika musi pisać", można powiedzieć, że Aki nie tyle nie musi, co nie powinien. Teraz biorę do ręki Atari Extreme (tfu!), zaglądam do stopki redakcyjnej...
O Boże.

O nie.

Dlaczego?

Miejsce w domu - bardziej ryzykowne-> ryzykowniejsze,

"konsola była zdolna do obsługi portów bez uciekania się do ekstremalnych kompromisów", a zdanie później "Kłopot w tym, że rynek nie szukał już kompromisów" - no ale w czym problem? Skoro konsola obsługiwała porty bez kompromisów, to powinna się odnaleźć na rynku, który nie szuka kompromisów? Zatem o jaki kłopot chodzi autorowi? <szukam podpisu> <Aki> <Ponieważ nie mam skłonności masochistycznych od tego momentu omijam jego teksty>

Narodziny branży - bardziej adekwatne-> adekwatniejsze

Best of atari 7800 - arkadowych hitów->arcade'owych Arkadowego to "Dywizjon 303" jest autorstwa.

Ośmiobitowe komputery z konsolowym rodowodem - Arcanoida->Arkanoida

Jaguar - "SNES miał osiem standardowych klawiszy akcji" -> miał sześć (Dżujo)

Klan Atari - najbardziej oczywistych -> najoczywistszych

Polska prasa - "to by było na tyle"-> to by było tyle ze "ST-Fanem"->z "ST-Fanem"

Escape from the Planet of the Monsters - Reptiliony stworzyły->Reptilioni stworzyli

Janosik - serialu z Markiem Perepeczko->Markiem Perepeczką

Klątwa i Władcy ciemności - 2 gry na jednej stronie i 2 oceniaczki do nich - przydałoby się to jakoś wyraźnie oznaczyć, bo obecnie nie jest jednoznaczne, która ocena dotyczy której gry.

Bezmiar wyobraźni - bardziej intuicyjnych-> intuicyjniejszych

Bierz słownik i graj - Pożeracza Skał (wedle książki Skałojada, ale to tak na marginesie)

Z uwag ogólnych - nadal błędy w składzie i przy dacie [r.] przerzucane jest do nowego wiersza.

automaty arcade - to pleonazm - albo automaty albo arcade'y

salony arcade-> salony gier

cRPG->RPG

Edytowane przez Jutrzen