Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Weterani Guitar Hero powracają z nową grą muzyczną Stage Tour. Będą dedykowane instrumenty. Premiera jesień 2026. Hype czy #nikogo?Stage TourStage TourA new rhythm-action game from RedOctane Games coming Fall 2026. Sign up & join the next era of rhythm gaming!
Opublikowano 13 kwietnia13 kwi Prezentacja jak z jakiegos shovelware z czasów wii xd Guitar Hero na ps2 wyglądało lepiej niż to coś i szczerze to będzie giga wtopa i jedynie spoko opcja dla kogoś, kto gra w jakieś clone hero na pc by sobie kupić kontrolery, które nie są tykającymi bombami.
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Gdy odwiedzałem ostatnio konwent fantastyki, nawiedziła mnie właśnie taka rozkminia. Stanowiska Guitar Hero, Band Hero, czy karaoke (UltraStar jako klon Sing Star) były cały czas oblegane. "Dziwne, że nikt nie chce wskrzesić tych marek..." To chyba jedne z najpopularniejszych gier rytmicznych wśród casuali (i nie tylko).Oczywiście ogromną robotę stanowiły oficjalne licencje popularnych piosenek - bez tego nie wróżę nic większego żadnej grze rytmicznej/muzycznej. Bo klonów/podróbek tychże gier (i to głównie darmowych) mamy bez liku, i to bez ograniczeń (w tym i prawa autorskiego ).Ale dedykowane kontrolery do nowej gry mogą zrobić robotę. Dla oryginalnych gier kontrolery nie są już produkowane. Dzięki czemu okazy z drugiej ręki mogą teraz kosztować krocie. Do tego powstają projekty samoróbki (korzystające choćby z druku 3D: https://www.youtube.com/watch?v=XjPcaBCT3IQ). Widać, że jest zapotrzebowanie. Ale w sumie trudno powiedzieć jak duże 😅. Jeżeli nowe kontrolery będą kompatybilne z Guitar Hero, Rock Band, czy Sing Star/Lets Sing, to może się to udać Edytowane 14 kwietnia14 kwi przez Damk
Opublikowano 27 sierpnia27 sie Śmignął mi trailer tej gry wczoraj między innymi zwiastunami z Gamescom i tak mi chodzi po głowie, żeby w końcu jako stary dziad pobawić się w zespół muzyczny.Wychodzi w grudniu więc w sam raz pod choinke. Są preordery z zestawami: gitarą, gitara + perkusja itp, od 488zł: Troche się napalilem. https://stagetour.com/collections/bundles
Opublikowano 27 sierpnia27 sie 2 godziny temu, zduniacz napisał(a):Śmignął mi trailer tej gry wczoraj między innymi zwiastunami z Gamescom i tak mi chodzi po głowie, żeby w końcu jako stary dziad pobawić się w zespół muzyczny.Wychodzi w grudniu więc w sam raz pod choinke. Są preordery z zestawami: gitarą, gitara + perkusja itp, od 488zł: Troche się napalilem. https://stagetour.com/collections/bundlesPlus oficjalny komiks dla pre-ordera oraz wysyłka gratis.
Opublikowano 27 sierpnia27 sie 23 minuty temu, Cottage napisał(a):Plus oficjalny komiks dla pre-ordera oraz wysyłka gratis.Zainteresowany? :) ja już mam zestaw z perkusją w koszyku. Zastanawiam się tylko czemu wersja ps5 jest z płytą, a xbox lub PC tylko pudełko z kodem. A cena ta sama. No ale nie jestem na bieżąco z rynkiem, może to normalne w dzisiejszych czasach.
Opublikowano 27 sierpnia27 sie O kurde znając życie na PC byłaby to gra kompletna z milionem modów i darmowych utworów podmienianych przez społeczności…
Opublikowano 27 sierpnia27 sie 59 minut temu, zduniacz napisał(a):Zainteresowany? :) ja już mam zestaw z perkusją w koszyku. Zastanawiam się tylko czemu wersja ps5 jest z płytą, a xbox lub PC tylko pudełko z kodem. A cena ta sama. No ale nie jestem na bieżąco z rynkiem, może to normalne w dzisiejszych czasach.Zamówiłem we wtorek na Switcha 2, zestaw wraz z gitarą teraz trzeba dotrwać do grudnia.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie 1500 za komplet, 20 lat temu rock band był droższy. Kusi w opór, ale może tylko gitarkę wezmę.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Ja zamówiłem... 3 zestawy. A tymczasem - niezmiennie - pykam sobie w Clone Hero (baza blisko 5 tysięcy kawałków z absolutnie wszystkich odsłon GH, RB i DLC do nich).
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Ja zamowilem dwa full zestawy z perka pro No i czekam na xboxa 360 zeby miec na nim cala kolekcje poprzednich gh i rb wraz ze wszystkimi dlc (lacznie jakies 5k piosenek)poprawcie mnie jesli sie myle ale czy w tych nowszych odslonach gier rytmicznych nie jest tak ze np jak ktos gra na perce i nie trafi kilku nut to dzwiek i tak jest slyszalny tylko przyciszony? wydaje mi sie ze w tych starszych czesciach jest calkowicie wylaczony z utworu?
Opublikowano 29 sierpnia29 sie Dobra ogarnąłem już xboxa 360 i na chwilę obecną mam około 2k piosenek w samym rb3, jeszcze tylko dongle do sprzętu ogarnąć żeby te z ps3 pasowały do xboxa i wszystkie guitar hero z dlc do poszukania. 🎸🤘🤟
Opublikowano wczoraj o 08:48 1 dzień To jest aż podejrzanie tanie, widziałem kiedyś te gitary od firm zewnętrznych to były wchuj drogie.A za to teraz wychodzi taniej niż w czasach Xboxa 360
Opublikowano wczoraj o 12:56 1 dzień Czy ja wiem - gitarka do clone wars to koszt kolo 100$. Poza tym - wiadomo, ze nie na sprzęcie sie zarabia tylko na paczkach piosenek ze sklepów które beda sprzedawać jak pojebani.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Wszystkie są kompatybilne z kompem? Bo rozkminiam na co brać tak by mieć też kontrolery do clone hero na kompie.A jak zwykle na tej ich stronie to uja wiadomo czy ten od xbox lub pleja dzialaja z kompem bezproblemowo.