raven_raven 12 013 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Tak, choćby FF IV czy FFTA 2 lub Disgaea 2. Na dodatek masa dobrych gier wyjdzie na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Tak. Przykładowo: The World Ends With You, Viva Pinata, Lock's Quest, N+, Civilization, Bangai-O Spirits, remake Disgaea, FF4 oraz Dragon Quest IV, nowy Kirby, Soul Bubbles. Oczywiście to kwestia gustu, czy wszystkie z nich są super, ale każda z tych gier może zachwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Gdzie polecacie kupić folię Hori? Czy po kształcie dziurki w opakowaniu nadal można rozpoznać oryginał, czy podrabiacze się wycwanili i ulepszyli opakowania? Wiem, że na play-asia są oryginały, ale może jest jakieś pewne źródło w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 witam, jestem szczęśliwym posiadaczem DS lite'a od piątku, a juz od wczoraj mam mikro ryske na dolnym ekranie (niestety nie zakupiłem folijki, będą dopiero jutro) pytanie... czy można to jakoś usunąć np jakimś spelcjalnym płynem ewentualnie czy po naklejeniu folijki ta ryska będzie neiwidoczna(widać ją pod światło z lampki). Dałem ciała bo pozwoliłem siostrze pograć w wario smooth... i tak to się dla mnie skończyło ;/. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Jak chcesz usunąć płynem ryskę? Raczej się nie da. Czy będzie niewidoczna po założeniu folii? Bardzo możliwe, zależy, jaka folia. Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 To znowu ja i kolejny problem z moim nowym DS'em. Zacina mi sie lewy górny przycisk tzn muszę go mocniej wdusić żeby zaczoł działa (prawy elegancko działa nawet po lekkim wciśnieciu). Bylem to zareklamować ale pani mi powiedziała że technik nic takiego nie stwierdzi skoro przycisk działa. Bardzo mi to przeszkadza w grach (metroid , zelda) i nie wiem co mam robić. Czy reklamować go i czekać 2 tygodnie niepotrzebnie czy moze Wy macie jakiś patent na naprawienie tego przycisku.? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gromi 10 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Orientuje się ktoś ile kosztuje DS w europie ? Ile euro ? Bo będę niedługo w Holandii i nie wiem czy się nie opłaca kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Oficjalna cena to chyba nadal 150 euro. No ale zobacz sobie, za ile można mieć nówkę na Allegro, i patrz, czy za granicą wyhaczysz taniej. Dużej różnicy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Pewnie info nie jest Ci juz potrzebne ale... zwykly Ds Lite kosztuje 139 euro, wersja z Guitar Hero On Tour 149 euro( szalenstwo). Cennik z saturna z dani dzisiejszego ziomus Cytuj Odnośnik do komentarza
Sephirath 0 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Pytanie - orientuje się ktoś jak będzie rozwiązana sprawa R4 i homebrew na DSi? Tak samo jak na DS Lite czy możliwe jakieś zmiany? Oraz: Czy jest sens wymieniać port GBA oraz dłuższą baterię na podłej jakości kamerkę? Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Sephirath Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość coopa Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Edytowane 25 Czerwca 2011 przez coopa Cytuj Odnośnik do komentarza
Sephirath 0 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 http://kotaku.com/5057883/lets-compare-the...ite-and-the-dsi • Size of Liquid Crystal Display Nintendo DSi: 3.25 inches Nintendo DS Lite: 3 inches O obudowie i głośnikach nie ma mowy, ale w sumie... No nie wiem. Ciężki wybór Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Homebrew - jest Acekard DSi. Nie wiem, czy cokolwiek innego, niedawno to złamali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Homebrew - jest Acekard DSi. Nie wiem, czy cokolwiek innego, niedawno to złamali. Nie ma nic innego jak na ta chwile. Nie mysle jednak ze oplaca sie kupowac DSi, jesli ma sie zamiar korzystac glownie z homebrew i romow. Dlaczego? Ano dlatego, ze w DSi podobno maja byc updaty firmware'u od Nintendo, tak jak teraz jest zalozmy w PS3 czy w X360. Oznacza to miedzy innymi, ze z czasem moga blokowac mozliwosc korzystania z flash carts, a co za tym idzie nie wiadomo, czy taki cart zda sie nam na dlugo. Na pewno jasna i ciemna strona mocy bedzie na biezaco wymyslac sposoby aby sobie nawzajem uprzykrzyc, uprzykrzajac przy tym zycie userom. Nie wiem jak wy, ale ja kosztem troche mniejszego ekraniku wole miec swiety spokoj na zwyklym DS Lite bo przynajmniej mam pewnosc, ze "akcesoria", ktore kupuje beda mi dzialaly po wsze czasy. Jesli ktos nie mysli o uzywaniu flash carts, DSi to jak nasluszniejsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
jakbu 168 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 CycloDS działa(ł) z DSi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mango0700 1 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Nigdy nie interesowałem sie Ds'em, bo nie sądziłem, że znajdę dla siebie tam jakieś gry. Niedługo wychodzi GTA i wzbudziło moją uwagę. Czy znajdę dla siebie jakieś gry na ds'ie? Lubie raczej strzelanki, nie przepadam za rpagami w których jest walka turowa, stawiam raczej na akcje, lecz gry o ciekawej fabule też mnie interesują.Możecie mi podać parę tutułów dobrych gier na ds'a? Chciałbym żeby też były np. mini gierki lub coś innego co w ciekawy sposób wykorzystało bo "patyczek". Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Ciekawych gier jest masa, aczkolwiek strzelaniny to raczej pięta achillesowa w repertuarze DS-a. Coś tam się znajdzie, ofkoz, ale gier w stylu GTA raczej nie znajdziesz. Jeśli chodzi o "ciekawą fabułę" to jest dużo lepiej, choć spora część do gry RPG. Jest też seria Phoenix Wright, dwie gry od Cing. Ciekawe zastosowanie stylusa? Każdy powie, że Elite Beat Agents i Phantom Hourglass. Wspaniałe jest Wario Ware, no i niedługo będzie Rhythm Heaven. Ogólnie sporo tego. Wymieniłem to, co pierwsze przychodzi na myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Crono 0 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Ciekawych gier jest masa, aczkolwiek strzelaniny to raczej pięta achillesowa w repertuarze DS-a. Coś tam się znajdzie, ofkoz, ale gier w stylu GTA raczej nie znajdziesz. Jeśli chodzi o "ciekawą fabułę" to jest dużo lepiej, choć spora część do gry RPG. Jest też seria Phoenix Wright, dwie gry od Cing. Ciekawe zastosowanie stylusa? Każdy powie, że Elite Beat Agents i Phantom Hourglass. Wspaniałe jest Wario Ware, no i niedługo będzie Rhythm Heaven. Ogólnie sporo tego. Wymieniłem to, co pierwsze przychodzi na myśl. Seria "My coach" też w ciekawy sposób wykorzystuje stylusa co do ciekawej fabuły Rpgi japońskie - World Ends with you, Chrono Trigger, przygodówki pokroju Phoenix Wright, Hotel Dusk jest z czego wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 To, że na DS'ie jest masa słabych gier, wie każdy. Jednak nie każdy przy tym wspomina, że na DS'a jest kupa (ze 100 przynajmniej) gier po prostu genialnych i wiele z nich zawiera jakieś rewolucyjne i nowe patenty. Łykaj śmiało DS'a, na pewno znajdziesz coś dla siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza
pele15 3 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) mam takie pytanie, a mianowicie ile trzyma wam bateria w NDS lite?? Ja mam dobrze sformatowaną baterie i używam Acekarda 2 i 1 podświetlenia (z 3 możliwych) i bateria trzyma mi może z 5 godzin albo i krócej. jak to jest u was?? i dlaczego mi tak krótko trzyma?? wiem, że o wiele więcej baterii zrzera programator ale to chyba nie jest możliwe żeby skracał gre o 6 godzin ;/ dodam że ładuję oryginalną ładowarką przez całą noc. i czy rozładowanie do końca baterii albo za długie ładowanie psuje baterie. proszę o pomoc Edytowane 15 Marca 2009 przez pele15 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 mam takie pytanie, a mianowicie ile trzyma wam bateria w NDS lite?? Ja mam dobrze sformatowaną baterie i używam Acekarda 2 i 1 podświetlenia (z 3 możliwych) i bateria trzyma mi może z 5 godzin albo i krócej. jak to jest u was?? i dlaczego mi tak krótko trzyma?? wiem, że o wiele więcej baterii zrzera programator ale to chyba nie jest możliwe żeby skrócał gre o 6 godzin ;/ proszę o pomoc no mi tez srednio tyle bateria trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza
pele15 3 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 wydaje mi się, że to troche jednak za krótko ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) mam takie pytanie, a mianowicie ile trzyma wam bateria w NDS lite?? Ja mam dobrze sformatowaną baterie i używam Acekarda 2 i 1 podświetlenia (z 3 możliwych) i bateria trzyma mi może z 5 godzin albo i krócej. jak to jest u was?? i dlaczego mi tak krótko trzyma?? wiem, że o wiele więcej baterii zrzera programator ale to chyba nie jest możliwe żeby skracał gre o 6 godzin ;/ dodam że ładuję oryginalną ładowarką przez całą noc. Witam. Programator oczywiście pochłania więcej energii, istotny też jest poziom głośności (sprawdź ile bateria pociągnie grając w słuchawkach). Jeśli chodzi o optymalny czas grania na Acekardzie, to niech się inni wypowiedzą, gdyż osobiście grałem tylko na oryginałach i czy rozładowanie do końca baterii albo za długie ładowanie psuje baterie. proszę o pomoc Baterie Li-ION i Li-Pol nie mają tzw. "efektu pamięci". Mogą być doładowywane nawet wtedy gdy nie są w pełni rozładowane. Nie należy jednak narażać baterii na skrajne rozładowanie. Edytowane 15 Marca 2009 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Orientuje sie ktos czy na DS'a sa jakies fajne gry z gatunku soccer RPG?Slyszalem o Izuma Eleven,ale styl jest troche dziwny + patch angielski wiesza gre po 10 minutach wiec narazie z tym dam sobie spokoj i pomodle sie o angielska wersje gry. W miedzyczasie chcialbym wiedziec czy na DS sa jakies inne godne gry z tego gatunku,podobne do captain tsubasa?Czy jakakolwiek z nich jest po angielsku? Jesli nie to moze ktos wie czy na psp/gba/snes na COKOLWIEK sa jakies soccer rpg w jezyku angielskim lub z patchem angielskim? (poza captain tsubasa 2),bardzo mi zalezy i strasznie sie napalilem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Enori 0 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 o, podbijam, chętnie bym zagrał w coś takiego. w japonii sporo tego wyszło, ale chciałbym coś z tłumaczeniem albo na snesa, nesa, gbc Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi