Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koncerty - terminy, relacje, wrazenia

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 25.01.2025 o 07:47, LeifErikson napisał(a):

Queens of the stone age na pierwszym w Polsce koncercie klubowym. :ohboy: 

30 lipca, Torwar, bilety od ok. 300 zł.

https://alterart.pl/wydarzenia/queens-of-the-stone-age-2/

Jaki koncert klubowy typie xd Torwar to hala sportowa i juz tam bylem na nich w 2018

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 347,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Brutal Assault 2019   Byłem po raz dziesiąty albo jedenasty, nie pamiętam już, najlepsza edycja od lat. Zestaw kapel pancerny, uniknęli problemów z dźwiękiem , jak w latach poprzednich, jak

• Black Sabbath (+Rival Sons) w Leeds, dwa dni temu. RS takie se, po trzech piosenkach zastanawiałem się, czy zaczęli grać je od nowa, bo wszystko takie same. Gitarzysta zmieniający gitary co kawałek, d

Opublikowano
On 2/7/2025 at 11:58 AM, czeskimaster said:

Support petarda. 7b0afefa8fb5e56963f9ed96ea2414f8.jpg

No niesamowicie się to zapowiada, ciekawe jak Slayer po latach zagra. W środę ma ruszyć sprzedaż biletów spróbuję kupić, jestem w stanie dać 1000 zł ale pewnie będzie drożej.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś z Was planuje nawiedzić tegoroczny Mystic Festival? Mnie strasznie kusi pójście w czwartek 05.06., kiedy wystąpi jedna z kapel mojego żyćka tj Suicidal Tendencies. Poszedłbym chętnie jeszcze na Kinga Diamonda i na Opeth, ale to w inne dni i w związku z tym trochę mi brakuje na wszystko sałaty /

Opublikowano
On 6/2/2025 at 3:27 PM, puszkin said:

P7Id1MBAZQup45lJ_insta-%281%29.png

ładny skład, może rusze dupsko

Wybieram się i mam już bilet. Kupowałem bilet na Mastodona a okazuje się, że jeszcze Obituary i Kylesa w tak niskiej cenie? Wspaniale.

Opublikowano

2-go sierpnia wybieram się na koncert Avatara i Iron Maiden na PGE Narodowym w Warszawie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jakiś znany VOD będzie to transmitował czy tylko ten "specjalistyczny"?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mastodona ORAZ Between the Buried ORAZ Ministry ORAZ Kylesę ORAZ Obituary, czyż nie. Trudno było sobie odpuścić. Ależ dziwnie to wyszło, że tak dojebali nagle w środku tygodnia w Katowicach o 18 jakieś polski Download lol.

METALOWA BONANZA ROKU

Nowa postać Mastodona na razie nie wygląda świetnie, nowy gitarzysta kompetentny ale no nie gra w stylu Hindsa, tylko takim, który niezbyt pasuje do tych piosenek. Wokalnie wiadomo, że kolesie mają swoje lata i ledwo wyciskają z siebie oddech.

Tracklista zostawia pewien niedosyt, brak dłuższych, epickich kawałków, obecnie kapela gra 11 faworytów mających po 3-5 minut i kończy banalnym coverem Black Sabbath.

(Na osobnych koncertach mają nieco dłuższy set, na 16 utworów + Black Sabbath, dochodzą Crux, Ahab, Ember City i Karelia i coś jeszcze, też nic szalonego, ale biorąc pod uwagę, że to jest metalowa bonanza na 6 kapel i zaczną grać o 22.30, to nastawiam się na set festiwalowy).

Pewnie peak doświadczenia tej kapeli był co najmniej 8-9 lat temu, gdy grali ze Scottem Kellym (a to są ich najlepsze utwory) i wcześniej tour Once More Round the Sun w Warszawie. Kurva, czaicie idziecie sobie na koncert Mastodona, a oni zaczynają od "Last Baron". No ale, to po tylu latach nieobecności i wiadomego kryzysu, mastodonowcy muszą brać co jest.

Opublikowano

Dopiero będę koło 19:30 na miejscu, chciałbym zdążyć na Kylesa. Setlisty Mastodona nie sprawdzam, nigdy tego nie robię przed koncertami bo wolę mieć niespodziankę. Będzie brakować Brenta bo jego wokal robił robotę.

Opublikowano

No, trudno by mi było się nie interesować, koncert mogą być tak różne. Takie Between the Buried zdaje się teraz gra po prostu... całe Colors. Tyle. Grają cały album Colors z 2007 roku. Z drugiej strony to można uznać za atrakcję, no fajny support co nie, jeden z najlepszych albumów metalcore/prog w historii sobie posłuchać na rozgrzewkę.

Opublikowano
10 minutes ago, ogqozo said:

No, trudno by mi było się nie interesować, koncert mogą być tak różne. Takie Between the Buried zdaje się teraz gra po prostu... całe Colors. Tyle. Grają cały album Colors z 2007 roku. Z drugiej strony to można uznać za atrakcję, no fajny support co nie, jeden z najlepszych albumów metalcore/prog w historii sobie posłuchać na rozgrzewkę.

Kurde, a ja nawet nie znam tego zespołu, dlatego się nie spieszę :)

Opublikowano

Uwielbiam albumy Mastodona jak koń owies, ale bądźmy szczerzy, na żywo to Mastodon nigdy nie wyciągał tak jak Btbam.