Skocz do zawartości

>>> PS2 FAQ (oraz chipy i lasery)

Featured Replies

Opublikowano

Ludzie ale odkryłem rzecz!

Jak wiecie (lub nie) interesowałem się upscalerami by podbić trochę niską rodzielczość jaką raczy nas konsola. No i całkiem przypadkowo (w jakimś komentarzu pod filmem na yt) przeczytałem o sofcie którego wgrywa się na kartę pamięci Free MC Boot - owy program to GS Mode Selector który wymusza na konsoli wypuszczenie sygnału 720p/1080i a nawet 1080p! Oczywiście potrzebny do tego jest kabel Component ale przyznam, że jestem bardzo zadowolony z efektu. 

Aby Wam zaprezentować jakie są różnice posłuże się filmem:

• Odpowiedzi 177
  • Wyświetleń 33,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie opłaca się tracić czasu. Część gier zapisaną ma gdzieś tablicę z listą LBA niektórych/wszystkich plików, którą sprawdza raz lub więcej razy. Trzeba ją znaleźć i wyedytować względem tego jak chcesz

• Na płaskim? Tzn, LCD, plazma? Zależy jaki TV, mój LG 27" ma możliwość ustawienia ostrości obrazu (podejrzewam, że inne również), jak odpowiednio "rozmażesz" i usiądziesz odpowiednio daleko jest ok, ja

• ussr z tego co pisał na PW to jest zachwycony. Posiada dokładnie coś takiego: https://mgmplay.pl/pl/konwertery-audio-video/236-multi-konwerter-av-do-hdmi-1080p.html niestety nie jest to chwilowo dost

Opublikowano

Pamiętam kiedyś bawiłem się tym programem ale miałem problemy z ustawieniami. Może teraz lepiej działa, muszę przetestować.

• 3 miesiące temu...