Opublikowano 28 lutego 200817 l O ja Cię.... ==' OSTATNIA MINUTA! OSTATNIA MINUTA! Żałuję, że Valencia nie dotrzymała tego 0:1 do końca, niestety jednak kiedyś barca musiała strzelic gola, a przy tak miażdżącej przewadze( http://vcf.pl/podstrony/raporty/cdr07_08/7.xml O____o) to powinna nawet władowac ich 6! Na szczęście Barcelona raziła nieskutecznością i Timo jak dla mnie był najlepszym zawodnikiem tego meczu, nie raz, nie dwa, nie trzy, nie cztery razy ratował tyłek Valencii. Valencia strzeliła gola po szybkiej i ładnej akcji kombinacyjnej Bramka na 0:1- http://video.vcf.pl/?p=290 IMO, jak dla mnie fantastyczny wynik teraz wystarczy 0:0 utrzymac i jesteśmy w finale :].
Opublikowano 28 lutego 200817 l Autor Spodziewam się takiego wyniku. Poza Realem, w tym sezonie chyba żadna przyjezdna drurzyna nie prowadziła na Camp Nou otwartej gry? Valencia za podwójną gardą, szukała swojej szansy w nielicznych kontratakach. Udało się w drugiej połowie po podwójnej zmianie w Barcy. Boisko opuścili Henry i Deco, na ich miejsce pojawili się Bojan i Iniesta. Drużyna nie ułożyła jeszcze gry po wejściu nowych zawodników. Valencia wykorzystała zamieszanie, szybka kontra i 0:1. Wynik w 89 min. ratuje Xavi, już któryś raz w ciągu ostatnich tygodni strzela w końców zwycięskiego lub gola na remis. Mecz mógł się podobać, mimo że drużyna Rijkaarda raziła nieskutecznością. Z drugiej strony trudno się dziwić skoro w Valencia broniła się niejednokrotnie jedenastoma zawodnikami w polu karnym, a na bramce był świetnie wczoraj dysponowany Hildebrand. O awans będzie ciężko ale wydaje mi się, że na Mestalla padnie więcej bramek niż wczoraj? Dziś zagra druga para półfinalistów CdelR, Getafe podejmuje Racing.
Opublikowano 28 lutego 200817 l Wynik w 89 min. ratuje Xavi w 94 ^_^. Edytowane 28 lutego 200817 l przez Pelipe
Opublikowano 2 marca 200817 l NIEEEE !! 5 pointsów straty do realu :[ , widziałem tylko skróty meczów więc jak kto grał się nie wypowiadam , powiem tylko że R10 znow strzelił przewrote Może nie taka jak za pierwszym razem ale i tak siadła prze zaj.ebiscie Edytowane 2 marca 200817 l przez zajman666
Opublikowano 2 marca 200817 l Autor Ale kapa! Przykre, zwłaszcza gdy mecz zawalił kapitan zespołu. Pierwsza brameczka dla Barcy miodek. Później było już co raz gorzej. Nieudana interwecja Puyola po strzale Agyero, rykoszet i 1:1. Carles sprokurował później jeszcze rzut karny na Aguero. Nawet wejście Messiego w drugiej połowie nic nie zmieniło. Aguero robił z obroną Barcy wczoraj co chciał. Rijkaard zdecydował, że na pozycji defensywnego pomocnika zagra Edmilson. Z trójki Toure, Marquez i Edmilson, to właśnie ten ostatni prezentuje zdecydowanie najniższy poziom. Moim zdaniem błedem było stawianie na Brazylijczyka i to w tak ważnym spotkaniu. Takiej klęski już dawno nie oglądałem. Szkoda, Real znów odskakuje na 5 pkt. Za tydzień Barca zagra u siebie z trzecim w tabeli Villarealem, natomiast Real podejmuje Espanyol. Zobaczymy?
Opublikowano 2 marca 200817 l Ja ogladalem mecz. Coz, Atletico bylo po prostu lepsze, mieli wiecej okazi do zdobycia bramek, Barca przewazala jedynie w posiadaniu pilki. Bramka R10 reweleacyjna, choc gol Kuna na 4-1 tez byl swietny. Barca powinna sie raczej cieszyc, ze nie przegrala wyzej bo bramka Eto'o to niezly fart (strzal za 16, straszna szmata i dwie dziury u obroncow).
Opublikowano 2 marca 200817 l Autor Ja ogladalem mecz.Coz, Atletico bylo po prostu lepsze, mieli wiecej okazi do zdobycia bramek, Barca przewazala jedynie w posiadaniu pilki. Bramka R10 reweleacyjna, choc gol Kuna na 4-1 tez byl swietny. Barca powinna sie raczej cieszyc, ze nie przegrala wyzej bo bramka Eto'o to niezly fart (strzal za 16, straszna szmata i dwie dziury u obroncow). Gdyby nie szybki wyrównanie po fuksiarskiej bramce Aguero, a właściwie samobójczej Puyola, to mecz mógłby się potoczyć zupełniej inaczej. Nie wspomnę już o tym jak rozpędzony Puyol potyka się i wpada na Aguero prowokując rzut karny i bramkę Forlana na 3:1. Jak już sobie gdybasz, to przynajmniej nie bądź taki jednostronny.
Opublikowano 2 marca 200817 l Dawno nie widziałem Barcy tak słabej w obronie. Nie wiem, co się stało, ale gracze Atletico z łatwością ośmieszali obrońców FCB. Aguero - jeden z lepszych meczów w karierze chyba, Atletico niech dziękuje Bogu, że udało im się pozyskać taki talent. Jeśli go utrzymają, to facet może stać się legendą klubu. W ataku Barca radziła sobie nawet ładnie, kilka razy mogli strzelić gola kontaktowego, no ale się im nie udało. A potem już było 4-1 i co tu odrabiać;]. Do Realu wrócił Robinho, to i Real wygrał. 3-2 po dwóch golach Brazylijczyka, który wszedł na boisko dopiero w 73. minucie! Jeśli Robinho uniknie dalszych kontuzji, to powinien zostać niekwestionowanym MVP tego sezonu ligi hiszpańskiej. Mecz z Recreativo wyglądał całkiem ciekawie, ładne bramki, dwie czerwone kartki, choć trzeba pamiętać, że rywal był jednak dość słaby. Teraz przed Realem najważniejszy jak dotąd mecz sezonu, czyli rewanż z Romą.
Opublikowano 2 marca 200817 l Słaby mecz Dumy Katalonii.Obrona strasznie dała ciała.Ronaldinho - bramka sezonu:) Co do Realu to powiem tylko tyle.Real jest UZALEżNIONY od Robinho.Nie ma go na boiksu=porażki,nie jest w dobrej formie=porażki.Pierwsza bramka Realu Ewidentny spalony(nie wiem gdzie liniowy patrzył....chyba w du...edit)Niesamowite sytuacje piłkarzy Recreativo kończyły się na Casillasie albo obronie Realu.Ogólnie Real zagrał po raz kolejny PADAKE.Nie ma się co oszukiwać.Zagrał tak jak poprzednie mecze tylko że teraz szczęście dopisało i strzelili bramkę więcej niż przeciwnik.Jeszcze słów kilka dotyczących Ramosa.To co robi ten burak na boisku to mnie śmieszy.21 lat i myśli chyba że Boga za nogi złapał.Wali łokciami po ryjach i jeszcze do sędziego jape piłuje.Mam nadzieje że LFR zawiesi go porządnie,bo oglądanie jego wywołuje ma moich ustach uśmiech politowania.Tyle:)
Opublikowano 7 marca 200817 l Słaby mecz Dumy Katalonii.Obrona strasznie dała ciała.Ronaldinho - bramka sezonu:)Co do Realu to powiem tylko tyle.Real jest UZALEżNIONY od Robinho.Nie ma go na boiksu=porażki,nie jest w dobrej formie=porażki.Pierwsza bramka Realu Ewidentny spalony(nie wiem gdzie liniowy patrzył....chyba w du...edit)Niesamowite sytuacje piłkarzy Recreativo kończyły się na Casillasie albo obronie Realu.Ogólnie Real zagrał po raz kolejny PADAKE.Nie ma się co oszukiwać.Zagrał tak jak poprzednie mecze tylko że teraz szczęście dopisało i strzelili bramkę więcej niż przeciwnik.Jeszcze słów kilka dotyczących Ramosa.To co robi ten burak na boisku to mnie śmieszy.21 lat i myśli chyba że Boga za nogi złapał.Wali łokciami po ryjach i jeszcze do sędziego jape piłuje.Mam nadzieje że LFR zawiesi go porządnie,bo oglądanie jego wywołuje ma moich ustach uśmiech politowania.Tyle:) Gdzie ty masz oczy??Cantona to dla ciebie frajer bo co,bo zachowywał się nie raz o wiele gorzej niż się powinno?Ramos to najlepszy prawy pbrońca na świecie a to,że mu odpaliło to nie powód,żeby takie głupoty pisać.
Opublikowano 7 marca 200817 l Bez przesady. Ramos gra ostro i to jego chyba najpoważniejsza wada nad którą musi popracować. Nie mniej jednak to jest świetny, ba najlepszy prwy obrońca. Denerwuje mnie z jaką ekstazą podchodzą wszyscy do tego gola Ronaldinho. "O ja pier... ale za(pipi)ista! Brama roku! Wszechczasów". No ludzie, dajcie spokój, Baptista też strzelił z przewrotki, Ba! Nawet huknął chyba pod poprzeczkę, ale co z tego bo to jest BAPTISTA! Ileż to było już w tym sezonie potężnych luf z 30 metrów, ile bitych kapitalnie wolnych? O innych ligach już nie wspominając
Opublikowano 9 marca 200817 l Cóż się dzieje w La Liga . Real powiększa przewagę na Barcą, która przegrała 1-2 z Villareal, mogło być 1-3 ale sędzia nie uznał prawidłowo zdobytego gola przez Sennę. Mallorca gromi 7-1 Recre, hat trick Arango. No i żal mi tego remisu, dwie szybkie akcje Depor i remis, a to jeszcze po głupich błędach. Hildebrand bronił kapitalnie, ale przy 1 bramce puścił takiego klopsa, że szkoda gadać.
Opublikowano 10 marca 200817 l Sprawa mistrzostwa już chyba przesądzona. Nie zmienia to faktu, że kolejny triumf w kraju to nie jest to, czego oczekują włodarze "Królewskich". Dla tego klubu zwycięstwo w La Liga to tylko powrót do normalności, a każdy oczekuje tam przede wszystkim powrotu na szczyt w Europie. Cóż, w tym sezonie się nie udało, więc mistrzostwo będzie na pocieszenie. Barcelona raczej będzie się trzymać drugiego miejsca i skupi się na Lidze Mistrzów, bo to najlepsze, co obecnie można osiągnąć. To jest nadal świetny zespół, w którym gra 11 dobrych piłkarzy. Jest jednym z faworytów w wyścigu o Puchar Mistrzów. W Hiszpanii już chyba nie ma szans. Tymczasem Racing ma już 5. miejsce w tabeli i ma tyle samo punktów, co Atletico. Kto by się spodziewał, że po odejściu Żigicia ten zespół będzie walczył o miejsce w Lidze Mistrzów. Szkoda, że Ebi powoli spada na ławkę rezerwowych, bo jego rywal do miejsca w ataku - Tchite - strzela zdecydowanie więcej bramek. Mam nadzieję, że Smolarek nie skończy jak Matusiak. Ogółem walka o 4. miejsce zapowiada się na bardzo zaciętą, bo opórcz Atletico i Racingu na taką lokatę na pewno liczą też Espanyol oraz Sevilla. Każda z tych ekip jest świetna.
Opublikowano 21 marca 200817 l No i już znamy finalistów CdR :]. Zmierzą się Valencia i Getafe. Noż kurna, na taką chwilę czekałem cały sezon!
Opublikowano 24 marca 200817 l Gol Smolarka w meczu z Recreativo 2:0 to 4 gol w sezonie , Ebi jest drugim strzelcem drużyny (Tchite 6 goli)
Opublikowano 26 marca 200817 l Czyżby już powrót do wielkiej formy? Najpierw Barca, teraz Real . Skrót spotkania- http://video.vcf.pl/?p=311
Opublikowano 28 marca 200817 l Zostając przy hiszpańskiej piłce o to skrót meczu Hiszpania-Włochy http://video.vcf.pl/?p=313 Ale brama Villi kapitalna nie? :>
Opublikowano 30 marca 200817 l No i stało się. Barca na 3. miejscu. W sumie już wczoraj było to jasne, kiedy Katalończycy przegrali z Betisem. Dość dramatyczny mecz, wydawało się, że już po sprawie, ale Betis odrobił 2 gole straty i wygrał 3-2. Barca, w drugiej połowie, kompletnie bezradna. Cienko. Pewnie myślami są już bardziej w Lidze Mistrzów, bo tam ciągle mają szanse na triumf, ale nic nie usprawiedliwa tego, że stracili wielką przewagę, jaką mieli nad Villarealem. Gwoli sprawiedliwości - Villareal gra ostatnio bardzo dobrze, ale też nie rewelacyjnie. Dwa miesiące temu był bardzo daleko za pierwszą dwójką, a od tego czasu nie przegrywał, jednak naprawdę kiepsko to świadczy o FCB, że dała sobie odebrać miejsce gwarantujące awans do Ligi Mistrzów. Real powoli już się przyswaja do roli mistrza Hiszpanii drugi raz z rzędu, ale dla tego zespołu i tak ten sezon będzie porażką. Po to jest LM, żeby tam się pokazywało wielkość drużyny. Sevilla została zatrzymana i znowu jest daleko od 4. miejsca. Możliwe, że w ciągu tych ośmiu meczów to odrobią, ale bardziej prawdopodobne, że o ostatnią pozycję w LM walczyć będą do końca Atletico i Racing. To, komu w tym wyścigu kibicuję, jest oczywiste, mimo że Smolarek gra w Santanderze rolę rezerwowego.
Opublikowano 1 kwietnia 200817 l z przyjemnością ogłaszam, że 16.04 finał CdR będzie emitowany w TVP 2 :>
Opublikowano 16 kwietnia 200817 l Strasznie sucho tutaj. Dzisiaj na TVP 2 Finał Copa del Rey Valencia - Getafe, godz. 22, Vicente Calderon. Wszystkich serdecznie zapraszam
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Campeone, Campeone, ole, ole, ole! Kto nie oglądał ten niech żałuje. Kapitalne widowisko, masa akcji, dryblingów, dramatyzmu. Valencia 3-1 Getafe (4' Mata) (11' Alexis) (44' Granero) (82' Morientes) Jakieś sugestie? Pod koniec wakacji oglądamy superpuchar Valencia - Real 8) Edytowane 17 kwietnia 200817 l przez Pelipe
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Szkoda mi Getafe. W tym sezonie najlepsze mecze (najbardziej dramatyczne) należały do nich. Z Bayernem mecz rewanżowy to jeden z lepszych meczów, jakie ostatnio oglądałem. Teraz z Valencią zagrali też super (chociaż Valencia była lepsza...), ale mają chyba pecha do bramkarzy. Najpierw Abbondanzieri im spieprzył UEFA, teraz Ustari Copa Del Rey. To nie fair !
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Gol nr. 3 dla Valenci troszke z dupala ....ale zwycięstwo się należało , Btw 3 gole z głowy