Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Primera Division

Featured Replies

Opublikowano

Ostatnia rzecz jaką potrzebuje Real w tym momencie to kolejna gwiazdeczka do ataku.

• Odpowiedzi 13,2 tys.
  • Wyświetleń 1,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

• To tyle w temacie pomocy sędziowskiej, ale podziwiam Mou za jego wkład by odwrócić uwagę snując teorię spiskowe nt. pomagania Barcy, by potem zupełnie niespodziewanie odwinąć dzisiejszy mecz. Miejmy n

• PEPE JEST ZAJE.BiSTY TĘPI FRAJERSTWO <3 Ale za te symulki to sam sobie powinien dziś buta sprzedać xD   Miszczunio lewą nie trafił to poprawił prawą :potter:

Opublikowano

Florentino sięgnął po swojego "Galactico"... ogłoszono publicznie złożenie oferty 150 mln euro za Juliana Alvareza lol.

Nie wiem, czy to ma kogoś cieszyć, fani chyba ani tego piłkarza jakoś specjalnie nie chcą, ani nie za taką kasę. Koleś jest prawonożnym napastnikiem, ma 26 lat i za sobą średniawy sezon w lidze. Brzmi to nieco jak żart ze starań Barcelony o tego piłkarza.

Atletico napisało na Twitterze: nie przyjmujemy ani nie rozważamy żadnej oferty za Alvareza. Rozśmieszacie nas jeszcze bardziej niż Barsa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kanał Sportowy będzie transmitował na YouTube spotkanie Realu Madryt z Ferencvárosi. Fajnie, będzie oglądane. Mecz 8 sierpnia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powoli liga rusza, dziś Atletico zagrało pierwszy mecz. Lee Kang-In zdobył gola jak Messi czy Robben. W pierwsze jedenastce wybiegł Arnau Ortiz, ściągnięty rok temu ze Śląska Wrocław... abstrakcja. W drugiej połowie z ławki weszli bardziej podstawowi zawodnicy, ale i tak, w rok ze Śląska Wrocław do grania w jedenastce Atletico...

W środku pomocy nadal Koke, co za symbol klubu. Już prawie 750 meczów dla Atletico (520 w La Liga). W klubie od 2000 roku. Trudno sobie chyba wyobrazić, że kiedyś nie będzie Koke, Oblaka czy Diego Simeone w tym klubie. Ale ich nabytki ciekawe - Lee, Grimaldo, Romero, Hjulmand, wszystko topowi gracze.

Opublikowano

No i Mourinho debiutuje ponownie. Chyba nikt nie obstawiał, że bohaterem meczu Realu będzie... Carlos Espi.

Espi był gwiazdą Levante w zeszłym sezonie, ale jakoś nigdy się o nim nie mówiło, choć Real trochę za niego zapłacił (a i tak miał okazję, bo Espi miał taką klauzulę).

Poza tym chyba bez szału. Laga na Kylianika, a Kylianik sieje popłoch, ale marnuje wszystkie okazje. Bellingham, Guler nadal piłkarze do oglądania. Konate wygląda bardzo dobrze.

Opublikowano

Jude forma kozak, mógł 2 brameczki strzelić. Może Mourinho coś stworzyć z tej bandy.

Opublikowano

Sam bym przegapił, więc wrzucam info, że dzisiaj Real Madryt gra w lidze z Sociedad o 21.

Opublikowano

Typowy nudny mecz Realu, okazuje się Mbappe umie zdobywać gole, Bellingham jest dobry w piłkę itd.

Oczywiście Vinicius i Guler też mają skilla. Druga połowa to nieco efektownej dominacji i fajnych akcji Realu. To dobra ekipa piłkarska, no. Diomande obiecujący.

Opublikowano

jak patrzę na ten real, to wydaje się, że razem z perezem osiągną to, po co mourinho został zatrudniony... zbudują oczekiwaną mentalność, trzon tej drużyny na kolejne lata

Opublikowano

No nie wydaje mi się. Tam ostatnio co roku jest to samo, efekt nowej miotły przez pierwsze parę kolejek a potem zaczynają się zgrzyty i ból dupy. Trzon drużyny to tam wygląda identycznie jak w poprzednich sezonach:

• Mekambe nie grający w obronie i uważający się za własciwego trenera (już były jakieś nagrania, jak tłumaczył Gulerowi, że ma nie słuchać Żoze i ma grać w środku a nie na prawej);

• Grający w co drugim meczu totalny piach Winicjusz, którego nie można zdjąć, bo się Perez obrazi;

• Bellingham, który gra na pół gwizdka, bo musi robić za asystenta dla dwóch powyższych;

• pomoc wciąż bez rozgrywającego (Silva nie umie);

• 19-letni skrzydłowy po 30, który za moment będzie musiał grać od deski do deski, bo Perez nie po to wydał pieniążki, żeby wchodził na ogony;

• Problem z prawą obroną załatany gościem, który dużo lepiej radzi sobie na wahadle w piątce z tyłu.

• Lewa obrona załatana gościem, który w reprezentacji gra jak król, ale w Chelsea często kopał się po czole.

No i do tego wlatuje Żoze, który od lat rozmienia karierę na drobne. No ale Ancelotti wrócił i się udało, to z nim też musi, prawda?

Opublikowano

Wczoraj Bernardo wyglądał raczej słabo, za to Arda bardzo dobrze. Jude tak samo, latał po całym boisku z jakością i intensywnością. Wciąż nie rozumiem, czemu przedłużyli kontrakt z Vinim, koleś jest mocno średni i wolny na skrzydle. Carreras to dla mnie porażka - z uporem maniaka grali przez niego niemal każdą akcję w pierwszej połowie i koleś zabijał dynamikę ofensywy. Co do innych to trudno póki co wróżyć, sezon dopiero się zaczął.

Opublikowano
27 minut temu, Yoshu napisał(a):

No i do tego wlatuje Żoze, który od lat rozmienia karierę na drobne. No ale Ancelotti wrócił i się udało, to z nim też musi, prawda?

twój post to taki mocny mindfuck, jakbyś nie rozumiał, że nie dla trofeów zatrudnili mourinho i nikogo nie interesuje, czy on się z kimkolwiek pokłóci i odejdzie, jeśli do tego czasu zbuduje drużynę pod to, żeby takie wujki jak ancelotti miały poukładaną maszynę

Opublikowano

Było jęczenie w necie spore, że Barcelona "potrzebuje dziewiątki". Ciekaw jestem, czy się skończy tak, jak 3 lata temu, gdy ci sami ludzie płakali, że Real "potrzebuje dziewiątki", a zaliczyli jeden z najlepszych sezonów ever.

Raphinha na środku ataku to bowiem naprawdę dobry koleś lol.

Barca absolutnie dominuje Bilbao, a Raphinha wygląda znowu, jakby hat-trick był zupełnie realną opcją.

To wszystko, gdy wybiega w jedenastce OŚMIU młodych wychowanków. Cała obrona, pomoc z Barcy. Do znanego grona dołącza, zdaje się, niejaki Xavi Espart, 19-latek na lewej obronie. Balde dość niespodziewanie stracił miejsce.

Opublikowano

Czemu dość niespodziewanie? W zasadzie przez całą rundę wiosenną podstawowym obrońcą był Cancelo, Flick średnio ceni Balde. No a teraz to już w ogóle będzie miał ciężko, na ten moment jest chyba trzecim wyborem.

Opublikowano

No, jeszcze co innego, jak 22-letni wychowanek jest w kolejce za jednym z najlepszych bocznych tego pokolenia. Można tutaj łatwo powiedzieć - ma czas, pouczy się, wszystko przed nim, przyszłość tego klubu itd. Jasne, grał raczej beznadziejnie. No ale 22 lata i talent.

Ale jak spada również za 19-letniego wychowanka, to już znak, że coś w ogóle nie idzie w żadnym kierunku.

Na pewno niespodziewane. W przewidywaniach w necie, Espart nie pojawiał się nawet jako druga opcja. Ba, nawet jako druga opcja jeszcze zanim Cancelo przyszedł.

Tymczasem wydaje się, że klub mógłby jeszcze sprzedać i Balde, i Kounde, jeśli ma zamiar sprzedać póki mają renomę i cena wysoka. Bo coś wydaje się, że Flick widzi innych do budowania jedenastki. Ci dwaj byli opisywani jako raczej opoki jedenastki w necie przed sezonem, ale teraz wszyscy widzą, że jest inaczej.

Bo Espart wygląda kapitalnie, Eric Garcia też rozwinął się po cichu w jakiegoś miszcza w tym 2026 roku, miszcza na prawej, na środku, nawet w pomocy.

Opublikowano

Nie wiem, co ty za źródła czytasz, ale tych głupot to się czytać nie da.

Balde od momentu, jak w 22/23 wskoczył do jedenastki, zupełnie się nie rozwinął i notuje co roku regres. Jest mocno nierówny w obronie, a w ataku potrafi po prostu biec przed siebie do linii końcowej, po czym wycofuje piłkę i tak w kółko. Jedyne, na czym bazuje, to fizyczność, natomiast pod względem techniki i boiskowej inteligencji to pasuje bardziej do jakiegoś Alaves albo Elche. Barca już w ubiegłym sezonie postawiła na nim krzyżyk. Kombinowali, jak tylko mogli, żeby zakontraktować na stałe Cancelo, aby tylko nie musieć wystawiać Balde. Uwierz mi, że nikt przed sezonem nie typował go jako „opokę jedenastki”. Na ten moment to jest nawet nie trzecim, a czwartym wyborem, bo w razie czego Flick może jeszcze Martina przesunąć z powrotem na lewo. Szkoda tylko, że nie udało się Baldego wypchnąć do United, ale może ktoś inny się jeszcze na niego nabierze.

To samo zresztą tyczy się Kounde, który dobre mecze przeplata słabymi i w najważniejszych momentach też nie dojeżdża, a jest podobnie ograniczony technicznie. Dlatego Flick woli wystawiać Erica, który oferuje więcej opcji w rozegraniu. Z tym że o ile Balde zarabia grosze i może sobie siedzieć na ławie, to Kounde zarabia mniej więcej 10x tyle i to jest na ten moment 4. najlepiej opłacany zawodnik w kadrze, więc znalezienie kogoś, kto mu da podobną pensję, graniczy z cudem, a kontrakt ma do 2030 roku.

Gdyby się jakimś cudem udało ich obu pozbyć, to z zawodników do odstrzału zostaliby jedynie:

• Ter Stegen, który jest z kolei na 5. miejscu pod względem zarobków, a Ajax płaci mu raptem kilkanaście % wynagrodzenia + będzie miał jeszcze rok kontraktu po powrocie.

• Frankie de Jong, 6. pod względem zarobków, znowu kontuzjowany, a po przyjściu Rodriego właściwie zbędny, no i on też od lat mniej lub bardziej irytuje kibiców.

Tego, że Espart tak odpali od pierwszej kolejki, to rzeczywiście mało kto się spodziewał. Chłopak może grać na kilku pozycjach i oferuje profil pomocnika na bokach obrony, a przy tym pokazał się już z bardzo dobrej strony w kryciu i odbiorze, więc szanse, że Balde czy Kounde wrócą do jedenastki, są właściwie zerowe.

Opublikowano

Ogólnie to się zgadza z tym co napisałem lol, poza tym że niby nikt nie uważał że Kounde i Balde będą w jedenastce. Jednak łatwo pokazać, że to nieprawda. Widziałem na wszelakich stronkach masę takich sugestii (jasne, często generowanych automatycznie, no ale taki jest dziś internet).

To NIE są wybrane przykłady lol, to jest wszystko co się wypluwa po wpisaniu jaka jest jedenastka Barcelony na 2026/27, nie pominąłem nic, po prostu nie trafiłem na jeden masowy który by przewidywał że ich nie ma, ot reprezetatywne przykłady z milionów. Znając z bliska ekipę, to nie jest takie zaskakujące co się stało, no ale właśnie to napisałem.

image.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.png

Opublikowano

No skoro losowe AI wysrywy z Instagrama tak mówią, to wszystko się zgadza reggie a wystarczyłoby, żebyś przed napisaniem posta wszedł chociażby na głupie fcbarca.com, wpisał tam w wyszukiwarkę "Balde" i w minutę byś się dowiedział, jakie są co do niego nastroje w klubie. Ale wiadomo, tam takich ładnych obrazków z prompta nie znajdziesz.

Opublikowano

Ale ja wiem jakie są nastroje na stronce fcbarca lol. Tak samo np. wiem jak bardzo fani Realu na ich stronce psioczą na tragicznego ich zdaniem Viniciusa. Jednak w szerszym kontekście jest to ciekawostka dla większości ludzi, więc napisałem że w miarę jest to zwrot akcji ostatniego czasu w Barsie.

Opublikowano

Aubameyanga powaliło. Skończył 37 lat, przeszedł do Deportivo La Corunia, biega jak sarenka, nawala gole w każdym meczu, jak walnie gola to robi salta. Typ 37 lat...

Opublikowano

Myślałem, że nieco dłużej ten efekt nowej miotły w Realu potrwa, a tu dopiero 4. kolejka i mamy pierwszą wpadkę. I nawet wydrukowanie tradycyjnego karnego w doliczonym czasie nie pomogło, bo bramkarz wyczuł zamiary 🐢. No nie wiem co tak słabo yao

Opublikowano

Real miał sporo okazji, nie wiem co jeszcze mogli zrobić. Nieskuteczność. Mbappe zmarnował już w tych 4 meczach więcej okazji, niż prawie każdy zawodnik w lidze będzie miał do wiosny lol.

Aubameyang nadal powala. Dwie asysty i 2-2, a pod koniec meczu, po całym meczu biegania, ten dziad... wygrywa spotkanie na Villarrealu w taki oto sposób.

I, tak, od razu po strzeleniu wali salto.