Skocz do zawartości

Primera Division

Featured Replies

Opublikowano

Oglądałem z angielskim komentarzem i gościu co jest fanem Barcy (darł mordę jak mieli tylko piłkę) sam stwierdził, że Pep prowokował. Tak się nie robi, jeszcze w takim meczu i takiej sytuacji.

Ale gdyby ktoś odepchnął Mourinho to pewnie by zaraz Pepe przybiegł i mu przypier.dolił.

W ogóle Casillas ma większy posłuch u hiszpanów z Barcy niż z Realu :D

No to jest równie dobre założenie jak to,że real wygra.

Fajnie patrzeć jak chłopcy,którzy jeszcze parę stron temu wyśmiewali się z barcelony i przewidywali porażkę teraz muszą podkulić ogonek i czekać kolejny rok na swoją szansę...

Kur.wa 5-0 xDDDDDDDDDDD

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 956,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

• To tyle w temacie pomocy sędziowskiej, ale podziwiam Mou za jego wkład by odwrócić uwagę snując teorię spiskowe nt. pomagania Barcy, by potem zupełnie niespodziewanie odwinąć dzisiejszy mecz. Miejmy n

• PEPE JEST ZAJE.BiSTY TĘPI FRAJERSTWO <3 Ale za te symulki to sam sobie powinien dziś buta sprzedać xD   Miszczunio lewą nie trafił to poprawił prawą :potter:

Opublikowano

kto mi wytłumaczy czemu wczoraj polska reprezentacja grała w koszulkach Realu? :P

Opublikowano

Byla to akcja niepelnosprawni w zyciu pelnosprawni w pracy...

niestety trafilo na mecz z Barcelona

Obrona grala jak ostatnie (pipi). Gdyby wylosowac 4 przypadkowych ludzi z trybun to zapewne lepiej by zagrali

Opublikowano

Oglądałem z angielskim komentarzem i gościu co jest fanem Barcy (darł mordę jak mieli tylko piłkę) sam stwierdził, że Pep prowokował. Tak się nie robi, jeszcze w takim meczu i takiej sytuacji.

Ale gdyby ktoś odepchnął Mourinho to pewnie by zaraz Pepe przybiegł i mu przypier.dolił.

Fajnie patrzeć jak chłopcy,którzy jeszcze parę stron temu wyśmiewali się z barcelony i przewidywali porażkę teraz muszą podkulić ogonek i czekać kolejny rok na swoją szansę...

Kur.wa 5-0 xDDDDDDDDDDD

Ja się dalej śmieje z Barcelony.

Opublikowano

Kur.wa 5-0 xDDDDDDDDDDD

Ja się dalej śmieje z Barcelony.

No,ale to śmiech przez łzy :)

Opublikowano

Gdybym miał płakać z powodu sportu, to dawno bym się utopił. Jestem Polakiem.

Opublikowano

Gdybym miał płakać z powodu sportu, to dawno bym się utopił. Jestem Polakiem.

Polska tylko w pile jest cieniutka

jak Barca utrzymywala sie przy pilce, popisy techniczne, granie z klepy, pietki..dawno nie ogladalem meczu caly czas usmiechniety

dlugo sie nie pojawi taki sam trojkacik..Xavi, Iniesta, Messi

cieszy ze Sergio caly czas sie rozwija...

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano
Hiszpański dziennik "AS" rozpisuje się na temat incydentu, który miał miejsce w końcówce meczu FC Barcelony z Realem Madryt. Chodzi o sytuacje z 87. minuty, kiedy to kamery telewizyjnej stacji Canal + wychwyciły moment rozmowy Jose Mourinho z Mamadou Diarrą.

Według hiszpańskich mediów, gestykulacja Jose Mourinho i dziwne zachowanie reprezentanta Mali, który w tym meczu siedział na ławce rezerwowych, miały oznaczać, że portugalski szkoleniowiec chciał aby jego podopieczny pojawił się na boisku, jednak przestraszony obrazem sytuacji na murawie Diarra odmówił.

:lol:

Opublikowano

Rozwala mnie w piłkarzach z południa to, że symulują faule nawet (a wręcz: zwłaszcza!) przy prowadzeniu kilkoma golami. Ronaldo parę razy tak ostatnio robił, a teraz Messi, który nagle poczuł się niesamowicie atakowany przez bark Ricardo Carvalho.

Co do meczu, no to wiadomo, miazga. Perfekcja każdego zagrania Xaviego i Iniesty była powalająca, nawet Abidal zasuwał po boisku jak mała motorynka i kopał z pierwszej taką precyzją, o jakiej większość piłkarzy dowolnej ligi może tylko pomarzyć, nawet jak będzie sobie ustawiać piłkę minutami. Nie pierwszy taki mecz Barcelony, bo podobnie zrobili w zeszłym roku chociażby Arsenalowi, ale że Mourinho na coś takiego pozwoli, to się nie spodziewałem.

Wyszło na jaw, że Real to młody i niedoświadczony zespół. Duh. Łatwo objeżdżać Ronaldo, ale był on najlepszym (najmniej złym?) piłkarzem Realu i z piasku bicza nie ukręci. Di Maria, Ozil, Benzema, Khedira to na tym poziomie rozgrywek praktycznie debiutanci. Było to widać. Czy raczej: nie było, bo każdy z nich dotykał piłki na czas mrugnięcia okiem, nie umiąc jej przyjąć albo od razu tracąc wskutek niewiarygodnego pressingu Barcelony.

Ale jak tak koszmarny mecz mogli zagrać kadrowicze Hiszpanii, czyli Alonso i Ramos, oraz weteran ligi angielskiej Carvalho? Brak słów na to występ Ramosa, w końcu najlepszego prawego obrońcy Mundialu... to, co mu zrobił Villa przy drugim golu, mówi wszystko. Jego zachowanie na koniec... mówi jeszcze więcej. Zastanawiam się, czy to nie będzie koniec Ramosa w Realu, bo jego chimeryczność formy i koszmarny charakter mogą niedługo zmęczyć Mourinho. Jest Arbeloa, który w LM gra bardzo dobrze, nie było by płaczu.

Opublikowano

Wracają po nowym roku. Mam nadzieję,że odmienione 60 mln ;]

Opublikowano

Jak przejdzie do innej drużyny, to pewnie formę szybko odzyska jak VDV, Robben, czy Sneijder.

Opublikowano

Pewnie tak,ale ja liczę,że w Realu jeszcze nie powiedział ostatniego słowa i pokaże,że coś jeszcze tam potrafi :P

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Oddajmy sprawiedliwość Sneijderowi, że w tym sezonie gra piach. Po ostatnim wywiadzie, w którym Holender wychwala Mourinho i pośrednio krytykuje Beniteza, myślę, że jego transfer nikogo nie zdziwi.

Opublikowano

Do Madrytu już nie wróci,gdyż wiele razy powtarzał że ponowny transfer do Madrytu wyklucza...i w sumie mi to obojętne. Może Manu się skusi?

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Tak podobno mówił, że jeśli miałby odejść, to do MU. Tylko czy teraz by go chcieli, kiedy podobno odmówił w letnim okienku?

Opublikowano

Raczej nie odmówił, a była to wina braku kasy. Z ostatniego raportu dot. finansów United wychodzi na to że na transfery Glazerowie przelali na konto klubu... 121 mln. funtów.

Opublikowano

Glazerzy kur.wy. Sneijder by się przydał, bo środek pola za jakiś czas straci Giggsa i Scholesa, a następców brak. Jednak nie offtopujmy tutaj na temat transferów, bo na tapecie wpier.dol realu :D

Podobały mi się zmiany Mourinho, które zdawały się mówić "nie chcemy przegrać 10-0" :teehee:

Opublikowano

Ciekawe co Mourinho miał na myśli mówiąc, że ten mecz nie był upokorzeniem. Może chodziło o to, że Messi nadal jego drużynie gola nie strzelił.

Opublikowano

Podobały mi się zmiany Mourinho, które zdawały się mówić "nie chcemy przegrać 10-0" :teehee:

Dziwna opinia. Gdyby Real miał jakiegokolwiek napastnika w kadrze, to pewnie by taki wszedł. Jako że na ławce byli jednak sami zawodnicy defensywni, głównie słabi, to weszli chociaż ci dobrzy. Biorąc pod uwagę, że Ozil, Di Maria i Benzema nie istnieli, zagranie 4-3-3 od początku mogło wyjść tylko na plus. Nawet jeśli by przegrali do zera, to może przynajmniej piłkarz Realu dotknąłby czasem piłki, a kto wie, czy przy okazji nie zaliczył choć jednego celnego podania.

Opublikowano

Ciekawe co Mourinho miał na myśli mówiąc, że ten mecz nie był upokorzeniem. Może chodziło o to, że Messi nadal jego drużynie gola nie strzelił.

Jakby to mialo jakiekolwiek znaczenie.

Real sie pozbiera, jeszcze nic nie jest przesadzone. Pewnie w nastepnych 25 kolejkach wygra 23 razy i znowu z Barca o mistrza w Madrycie

Opublikowano

No tak bedzie, dlatego ta liga jest nieciekawa. Mozna teraz PD spokojnie przestac ogladac i wlaczyc tylko na jeden wieczor, na wiosne. Pewnie Real wygra 1-0 i wygra mistrzostwo jednym punktem i tyle bedzie z tego wczorajszego 5-0.

Opublikowano

Jakby to mialo jakiekolwiek znaczenie.

Real sie pozbiera, jeszcze nic nie jest przesadzone. Pewnie w nastepnych 25 kolejkach wygra 23 razy i znowu z Barca o mistrza w Madrycie

A może być również tak, jak w przypadku Chelsea w tym sezonie. Jak się już okazało, że są do ogrania, to zaczęli przegrywać nawet z zabłąkanymi grzybiarzami.

Obso-No tak, liga jest nieciekawa, bo główni faworyci grają jak maszynki, a nie potykają się o byle zespoły z końca tabeli (które zaistniały w świadomości kibiców na całym świecie, tylko dzięki właśnie odniesionemu sensacyjnemu zwycięstwu).

Opublikowano

a wiecie dlaczego w madrycie wino pije sie ze szklanek ?

- Bo wszystkie puchary sa w Barcelonie

heheh

Opublikowano
Real Madryt przez dwa miesiące będzie musiał sobie radzić bez Gonzalo Higuaina, który cierpi na przepuklinę w odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Wszystko wskazuje na to, że argentyński piłkarz będzie operowany.