Gawlick 7 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 W sumie to ja mogłbym się pisać też Odnośnik do komentarza
Lucass 0 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Świetnie, jeszcze dwie osoby i jazda:P Aukcja kończy się w czwartek o 13 więc może się uda Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 No ja też,tylko czy na pewno mozna to tak podzielić na 5 bo jeśli nie to ta osoba co kupi ta zdrapkę bedzie miała japońskiego prologue za 200 albo podpadnie ostro tym co sie składali Odnośnik do komentarza
Lucass 0 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Czyli zostaje jeszcze jedna osoba i konieczność dowiedzenia się na 10000% czy z jpn ps store można dzielić, chociaż wydaje mi się że us eu i jpn ps store pod tym względem się nie różnią i nie powinno z tym być problemu. Edytowane 7 Stycznia 2008 przez Lucass Odnośnik do komentarza
gmeru 297 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 No dzisiaj przyszedł do mnie GT5P : ) Zamawiałem normalnie z ebaya. 6 dni szedł z Chin. Z G25 działa jak marzenie. Trochę mam jednak zastrzeżeń do grafy a dokładnie do ogromnych problemów z V-sync. Obraz w HD się strasznie rozjeżdża przy szybkich ruchach na ekranie : / Dziwne bo w demie Prologa tego nie ma. Widać też problemy z animacją gdy jedziemy ze środka (widok kokpitu.....). Obiekty też wyskakują nagle... Ale i tak cała moc to połaczenie z G25 : > sprzęgło działa mistrzowsko! Gra wyszła mnie 130zł z przesyłką : ) Odnośnik do komentarza
nightrunner 6 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) No dzisiaj przyszedł do mnie GT5P : ) Zamawiałem normalnie z ebaya. 6 dni szedł z Chin. Z G25 działa jak marzenie. Trochę mam jednak zastrzeżeń do grafy a dokładnie do ogromnych problemów z V-sync. Obraz w HD się strasznie rozjeżdża przy szybkich ruchach na ekranie : / Dziwne bo w demie Prologa tego nie ma. Widać też problemy z animacją gdy jedziemy ze środka (widok kokpitu.....). Obiekty też wyskakują nagle... Ale i tak cała moc to połaczenie z G25 : > sprzęgło działa mistrzowsko! Gra wyszła mnie 130zł z przesyłką : ) Jak jest rozwiązane ze sprzęgłem? Zmienić bieg można tylko po wciśnięciu sprzęgła czy da się "na pałkę" wrzucić bieg bez sprzęgła? Aha, i czy w trakcie ruszania z miejsca wystarczy zwolnić sprzęgło (bez gazu) i auto ruszy (na jedynce oczywiście) tak jak to jest w realu?? Bardzo interesuje mnie to, ponieważ przymierzam się do G25... Edytowane 8 Stycznia 2008 przez nightrunner Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 I jak jest z ruszaniem - też trzeba użyć sprzęgła? Odnośnik do komentarza
gmeru 297 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ze sprzęgłem jest tak, że podczas wyścigu możemy go włączyć i wyłączyć trójkątem. Jak je wyłączamy to wtedy nadal jesteśmy na skrzyni 5-6 biegowej ale biegi zmieniamy bez sprzęgła. Jak odpalimy sprzęgło to wtedy samochód zachowuje się jak w realu czyli mamy gaz na maksa, w tym samym czasie naciskamy sprzęgło i samochód przestaje gazować tylko kręci na maksa obroty i nie jedzie szybciej niż jedziemy w tym momencie. Czyli żeby zmienić bieg trzeba nacisnąć sprzęgło ale nie trzeba zdejmować nogi z gazu. (ale i tak robi się to z przyzwyczajenia ; ) oczywiście jak ktoś jeździ na co dzień) Jak ruszamy to naciskając samo sprzęgło auto nie jedzie - czyli nie jest jak w realu. Żeby ruszyć dajemy sprzęgło>1>gaz. Sorry ale opisać to nie jest prosto ; ) Chyba koledze niżej odpowiedź też wystarczy ta : ) Ogólnie G25 warta jest grzechu bo mamy sporo nowych doznań szczególnie jak ustawimy wszystko na fulla czyli chociażby tryb simulation i całą resztę na off. Jak jest rozwiązane ze sprzęgłem? Zmienić bieg można tylko po wciśnięciu sprzęgła czy da się "na pałkę" wrzucić bieg bez sprzęgła? Aha, i czy w trakcie ruszania z miejsca wystarczy zwolnić sprzęgło (bez gazu) i auto ruszy (na jedynce oczywiście) tak jak to jest w realu?? Bardzo interesuje mnie to, ponieważ przymierzam się do G25... Odnośnik do komentarza
nightrunner 6 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ze sprzęgłem jest tak, że podczas wyścigu możemy go włączyć i wyłączyć trójkątem. Jak je wyłączamy to wtedy nadal jesteśmy na skrzyni 5-6 biegowej ale biegi zmieniamy bez sprzęgła. Jak odpalimy sprzęgło to wtedy samochód zachowuje się jak w realu czyli mamy gaz na maksa, w tym samym czasie naciskamy sprzęgło i samochód przestaje gazować tylko kręci na maksa obroty i nie jedzie szybciej niż jedziemy w tym momencie. Czyli żeby zmienić bieg trzeba nacisnąć sprzęgło ale nie trzeba zdejmować nogi z gazu. (ale i tak robi się to z przyzwyczajenia ; ) oczywiście jak ktoś jeździ na co dzień) Jak ruszamy to naciskając samo sprzęgło auto nie jedzie - czyli nie jest jak w realu. Żeby ruszyć dajemy sprzęgło>1>gaz. Sorry ale opisać to nie jest prosto ; ) Chyba koledze niżej odpowiedź też wystarczy ta : ) Ogólnie G25 warta jest grzechu bo mamy sporo nowych doznań szczególnie jak ustawimy wszystko na fulla czyli chociażby tryb simulation i całą resztę na off. Jak jest rozwiązane ze sprzęgłem? Zmienić bieg można tylko po wciśnięciu sprzęgła czy da się "na pałkę" wrzucić bieg bez sprzęgła? Aha, i czy w trakcie ruszania z miejsca wystarczy zwolnić sprzęgło (bez gazu) i auto ruszy (na jedynce oczywiście) tak jak to jest w realu?? Bardzo interesuje mnie to, ponieważ przymierzam się do G25... Ok, już wszystko wiem - dzięki wielkie. W sumie to ruszanie z samego sprzęgła i tak nie miałoby zastosowania w wyścigach (przecież nikt nie będzie łagodnie ruszał z pole position ) Co do G25 to już jestem zdecydowany - sprzedałem właśnie DFP i jak tylko trafi się jakaś okazja kupuję G25... Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Jestem po 2-godzinnej sesji w GT5 P,i pokuszę sie na mini recenzje Po pierwsze odpowiedz na pytanie "czy warto wydać pieniądze na demo?"-na to warto ;)Ogólnie nie traktowałbym tego jako zwykłe demo,mamy serie różnych zawodów,czasówki,wyzwania producentów....myslę że zaliczenie tego zajmie mniej więcej tyle co przejście np. NFS-a .Jako że ostatnio masterowałem czasy w GTHD usiadłem na luzaka i....szok-nie jest wcale tak łatwo.Gram oczywiście na PRO z wyłączonymi systemami.Jak na razie jeżdzę Alfą 147 i mimo stosunkowo małej mocy i przedniego napędu nie da się jeżdzić całkiem beztrosko.Wydaje się że bardziej czuć masę auta,jak i również napęd-wychodzenie z pewnych sytuacji "podbramkowych" było bardzo naturalne i charakterystyczne dla tego typu napedu-ot można rzec że tak próbowałbym się zachować na drodze.Uważam że "kompleks Forzy" odejdzie w niepamięć .Kolizje i bandy-hmmmm ....... nie przejda numery z rekordami czasowymi wspomaganymi bandami,po prostu czasem opłaca sie lekko otrzec o barierkę,ale już odbijanie sie przy wiekszych predkościach nie polepszy wyniku.Niestety samochód jedynie zwalnie,nie miałem jeszcze sytuacji w której wyrzuciło by go na przeciwną stronę-z drugiej strony nie miałem jeszcze okazjii przejechać sie konkretniejszymi wózkami;)Kolizje z innymi wozami niestety postaremu ......ale przeciwnicy bardziej kombinują,co prawda da sie zablokować wąskie zakręty,ale gdy jest miejsce to próbują wyprzedzać z różnych stron,a i jadący przed nami zajeżdzają nieco drogę-poziom Forzy2 to nie jest,ale jest poprawa Grafika-tutaj nie ma się co rozpisywać,auta sa absolutnie bezkonkurencyjne,Trasy oceniłbym na poziomie PGR4 z nieco bardziej naturalna kolorystyką,lecz mniejszą ilością szczegółów. Rozegrałem jeden wyscig online-szybko wyszukało "pokój" z samochodami tej samej klasy,chwila na dołączenie graczy (naprawdę bardzo szybko zapełnia się lista) i jedziemy po Londynie Miałem szczęście grać z jakimiś kumatymi gośćmi i nie zrobiło się z tego Destruction Derby ;)Na moim łączy 1 mb nie uświadczyłem lagów a wrazenia z rozgrywki uzależnione są od ludzi na jakich sie trafi-ja trafiłem dobrze Ogólnie tak jak juz wspominałem nie traktujmy tego jako demo,a raczej okrojoną grę z pełnoprawnym online,rankingami,karierą ok 40 zróżnicowanymi autami(nie ma obaw-nie mamy np 5 wersji Mazdy Eunos lub 10 Skylinów) i 5 trasami wraz z ich wariacjami P.S Dżwięk opon lekko zmieniony Edytowane 11 Stycznia 2008 przez adi Odnośnik do komentarza
tomci23 55 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Pozostaje czekac do lutego i zamawiac Amerykanca dzieki Adi za twoje spostrzeezenia pozdro Odnośnik do komentarza
Gawlick 7 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Adi udało ci się sciągnąć update do tego? Mi jakiś błąd wyskakuje po jakimś czasie ściągania... A i jazam sobie Integralką :love: Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 od razu po zainasdtalowaniu jak zaczął mi się sciagać dodatek automatycznie-z tym że strasznie dłuuuuugo to trwało,a na jakim profilu ściągasz dodatek?ja chyba na tym samym co grę ściuagałem Odnośnik do komentarza
Gawlick 7 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ja sciągam na swoim. Sprawdze na tym na ktorym sciągałem też... Ale to dziwne bo pasek idzie (nie spieszy mu sie ale co zrobić) i randomowo wyskakuje błąd jakiś Odnośnik do komentarza
Lucass 0 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 U mnie też jest masakra z pobraniem tego patcha, czasami ściągnie się 1% a czasami 50% i za każdym razem błąd wyskakuje, można sie nieźle w(pipi)ić... Odnośnik do komentarza
Gawlick 7 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Sprawdzałem na koncie przez ktore było kupone, też dupka. Teraz doszło do połowy ale znowu błąd. ED: załączyłem jeszcze raz sciaganie i niby pobrało odrazu. Jest online w menu Edytowane 12 Stycznia 2008 przez Gawlick Odnośnik do komentarza
villain 5 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jakie macie PSN id zebym wiedzial, ze to Wy kiedy juz na was trafie ja gram na id: villainpl Za chwile posmigam troche po Londynie Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 adi1975 -pytanie co zrobić żeby zagrać karierę w grupie B?Pzreszedłem grupę C oprócz ostatniej konkurencji "mission" do której nie chce mnie dopuścić ,próbowałem z kilkoma wózkami,ale nic Odnośnik do komentarza
Lucass 0 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 No (pipi)a pięknie, update się ściągnął, online hula a konsola najprawdopodobniej pójdzie do serwisu...Adi żeby przejść z C do B musisz mieć wszystko zaliczone, przypatrz sie dokładniej, powinieneś wychwicić jakim samochodem maszj jechać misję Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 już znalazłem-to Honda Integra Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Kiedy ma być Prolog w Europie?? Bo wolałbym jednak europejskiego.. może będzie więcej aut jak to miało miejsce miedyś z Prologiem GT4 i Conceptem (chyba ze i w jap. będą update'y). Odnośnik do komentarza
Gawlick 7 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) W online zawsze jestem pod PSN Gawlick, wiec na GT też można mnie znaleźć pod takim nickiem Co do grup, to ja jestem w A, ale troche meczące są tam wyścigi. Np. to to japońskie only do 300 koni max (chyba takie kryteria tam są). Wolałbym cos... włoskiego Co do premiery w EU to chyba koniec lutego. ED: Kilka spostrzeżeń odnośnie online. Jest 5 klas czyli lightweight, c, b, a, s i w każdej można używac tak średnio po 8-10 furaczy( w light mniej bo 4 chyba no i w s 2). Co z tego jak każdy jaza tym samym, czyli w C np. najlepiej wychodzi Integra itd. No ale trudno. Druga sprawa to naliczanie kar. Tak chorego systemu jeszcze nie widziałem, bo koleś potrafi ściąć zakręt na Suzuce po całości i nie dostać kary, a ja lekko wyjade minimalnie poza tarke kiedy jakiś łuk jest w pobliżu odrazu ograniczenie do 50 na 5 sek. Wypychanie też jak mniemam nie przynosi żadnych kar, a nie ma nic bardziej wkurzającego, jak kolo który wbija się w ciebie z prędkością 100 km/h i ty lecisz sobie zaliczając kare po drodze pewnie, a on jakby nigdy nic ładnie utrzymuje sie na torze. Niewiem, muszą to dopracować, albo grać się da tylko z kumplami... Natomiast jeśli gra się z kumatymi ludzmi, którzy nie starają się ciebie staranować, wepchnąć na bande, wywalić poza tor, jest całkiem przyjemnie. A jeszcze jak gra się z europejczykami ( japońscy gracze troche lagują no i biorą cały czas te same fury, nie ma to jak 11 razy Honda Integra i 1 raz Lancia Delta Integrale na trasie hehe ) to woóle jest bardzo dobrze. Niech naprawią tylko te kary, albo dołożą jakieś dla tych ktorzy uderzają w inne samochody (raz czy dwa zdarzyło mi się że kiedy lekko "oparłbym" się w zakręcie na innym graczu to moj samochód zrobił się powiedzmy przeźroczysty i przejechałem przez niego, myśle że takie rozwiązanie było by dobre) Dobrą rzeczą jest zarabianie keszu w online Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Gawlick Odnośnik do komentarza
gmeru 297 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Chłopaki, macie jakiś sposób na ściągnięcie tego dodatku? Za nic nie mogę go dociągnąć na żadnym koncie (jap, us itd : / ) Odnośnik do komentarza
Gawlick 7 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Próbuj cały czas. Mi też wyskakiwał błąd, a za którymś razem odrazu pobrało. Jeszcze coś. W singlu tez jest nasrane z tymi karami. W klasie S kary dostaje się za scinki, uderzanie w bandy, zachaczenie samochodu itd. BYło by ok. gdybym nie tylko ja dostawał te kary i gdyby nie naliczne były na moją niekorzyśc. Np. kolo przypierniczył w sciane wykręca wtedy nadjeżdżam ja, on się wpierniczył w moj bok i ja 7 sek kary, nosz (pipi) to jaja są jakieś... Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Gawlick Odnośnik do komentarza
gmeru 297 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Pytanie: czy z furami da się coś zrobić? Bo odpalam sobie w klasie C wyścig C-8 i kurcze ciągle 4 jestem tą Integrą a jadę idealnie : / Krzaki skutecznie przeszkadzają w grze ; ) edit: dobra udało się 3 ale być 1 to hmm nie takie proste chyba ; ) łapać opory powietrza czy jak? ; ) Edytowane 13 Stycznia 2008 przez -gmeru- Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi