Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NES & SNES

Featured Replies

Opublikowano

ale można w SMW tam się wracać i zisywać czy po 1 razie? No i zamek kiedy jest ? Na koniec 1 świata?

zamek jest na koniec, mozesz sie wrocic zawsze, przejsc zamek jeszcze raz i zrobic save

• Odpowiedzi 272
  • Wyświetleń 200,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kilka gier mojego autorstwa na NES. Napisane w asemblerze.   Plush in a Twisted World:     Platformowo-labiryntowa gra bez nazwy, wiekszosc kodu gotowa, ale mas

• Jak cos to pliki ROM sa w opisach filmow wiec mozna sobie wszystko ograc na emu   Co do pytania SebaSan1981 - wszystko jest na YT, raczej stare projekty, natomiast z nowych to zazwyczaj jakies technic

• Wróciłem do programowania (na chwilę) a dokładnie do już zaczętego kodu na SNES. Nieco poukładałem sobie w głowie działanie procesora 65816 zastosowanego w SNES i nie jest jednak tak straszny jak się

Opublikowano

Jakie macie rzadsze gry na NESa/SNESa? Pochwalcie się :)

Nie wiem jak bardzo rzadki, ale z tych bardziej uncommon mam Super Turrican na SNESa, Super Probotector (europejska Contra III) oraz Flashback.

Mam pytanie:

Wiecie może gdzie można w większej ilości dostać Universal Game Case'y ?

http://www.mediashelving.com/Merchant2/graphics/00000001/50_755.jpg

W Stanach są hurtowo dostępne nawet tanio, ale główny sklep, który je sprzedaje nie prowadzi wysyłki poza USA... W EU za to ceny są trochę wysokie. Interesuje mnie zakup większej ilości (około 100).

Edytowane przez K'^^

Opublikowano

Ja właśnie ostro katuję Super Mario World oraz Króla Lwa i ten drugi jest dramtycznie trudny, przy nim SMB to bajka. Już chyba z 30 raz przechodziłem level 3 - cmentarzysko słoni i na koniec strasznie mnie napier.dalają te 3 hieny.

Opublikowano

Próbuję sobie przypomnieć tytuł gry na NES'a. Wiem, że dało się grać dwoma osobami - babeczka i gostek, ona chyba na niebiesko. Jedna z postaci miała jakiś łańcuch zakończony kotwicą, druga chyba miecz. Bronie można było upgrade'ować, zwiększając moc/zasięg. Pamiętam etap w deszczu, w jakimś chyba porcie, albo czymś związanym ze statkami. Grafika była bardzo dobra, płynna. Gra nieco stylem podobna do Contry połączonej z Castlevanią. Jedna z tych gier z dzieciństwa, w którą bym chętnie znowu zagrał.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Całkiem klawy :)

Z nielicencjonowanych kontrollerów do SNESa polecam tego:

66895.jpg

SN Pro Pad - jakościowo wg mnie trochę przewyższa tego oryginalnego od Nintendo. Warto zainwestować zamiast brać tanią podróbkę z chin, których wszędzie pełno :wujaszek:

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lepiej dołożyć więcej trochę i ogarnąć RetroN 5, który jest lepszy pod każdym względem 

Opublikowano

no i więcej gier obsługuje, quick save, dedykowany pad, obsługa miliona filtrów itd. itp. obsluga HACKÓW, transfer savea z cartridgea do konsoli i na odwrót itd itp. po prostu dużo lepszy sprzęt :)

Opublikowano

Grafa 2D, ośmiobitowa i szesnastobitowa wygląda okej na FullHD, ale te 3D tytuły z PSXa, straszą niezłymi krawędziami.

Opublikowano

Jedyny problem to ze nie grasz prosto z cartdriga tylko rom jest kopiowany i emulator odpalany

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jak to jest z tymi savami? Czy używane są baterie czy pamięć flash? Moje pytanie dotyczy gier na SNES, GB i GBA.

Opublikowano

SNES i GB bateria, GBA w większości przypadków flash, ale chyba nie we wszystkich grach. 

Opublikowano

W tym momencie kupując cokolwiek na GB, nawet jak oryginał jeszcze trzyma, to bateryjkę przydałoby się wymienić prewencyjnie.

Co do GBA, to na tempie jest wątek z listą, dla wygody przeklejam:

- Baseball Advance

- Boktai 1, 2 and 3 (JP)

- Bomberman Tournament

- Breath of Fire

- Breath of Fire II

- Castlevania: Circle of the Moon

- Castlevania: Harmony of Dissonance

- Dragonball Z Collectible Card Game

- Hamtaro: Ham-Ham Heartbreak

- Kirby: Nightmare in Dream Land

- Krazy Racers

- Lego Bionicle

- Lego Island 2: The Brickster's Revenge

- MegaMan Battle Network

- MegaMan Zero

- Metroid Fusion (Only some use a battery)

- Metroid Zero Mission

- Monster Rancher Advance

- Monster Rancher Advance 2

- Pokemon Emerald (Not for saving, but for other game events)

- Pokemon Ruby (Not for saving, but for other game events)

- Pokemon Sapphire (Not for saving, but for other game events)

- Super Dodgeball Advance

- Warioland 4