nWo 1 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 ja wrzuciłem skiny i własna muzę do budzika, więcej ale nie wiem czy coś jest można znaleźć na irshell.org Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Pytanie z innej beczki. Przesyłanie plików przez WiFi(np IRshell): PC<->PSP będzie szybsze od takiego zwykłego przesyłu USB 1.1(taki mam w kompie), czy to zależy od rodzaju karty WiFi w kompie i specyfikacji podzespołów? Odpowie ktoś bo nie wiem czy opłaca się kupić kartę WiFi do kompa myslalem, ze googla sie nie boisz... zobacz jaka szybkosc osiaga usb oraz wifi i sam sobie odpowiedz :F - Coati Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zrobiłem upgrade softu z 3.70 m33 do 3.90 m33 póxniej doczytałem że trzeba jakiś patch na karte pamięci o co z tym chodzi?bo gry działaja mi normalnie.Troche późno teraz na ten patch chyba. W razie czego powróce bez pandory do wczesniejszego softu? Jak to jest z grami na PSXa?wrzucam je do tego katalogu ISO też czy inaczej sie je odpala? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ściągnij teraz 3 update ze strony Dark Alexa do 3.90 i będzie git. Na patch nigdy nie jest za późno, a szczególnie teraz nie bój oto bo jak narazie i tak sensu na przesiadanie się wyżej żadnego nie widze. Co do gier na PSX to już bardziej skomplikowane, bo takowe obrazy (iso, bin, img etc) trzeba przerobić w POPstationGui, lub gotowe EBOTY.PBP w katalogu (zwykle byle jakiej nazwy) wsadzasz do folderu mc0:/PSP/GAME, ale to dokładniejsze info odsyłam na psp-team.pl wszystko tam znajdziesz. To by było na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Dwa NEWSy: 1. M33 niedługo wypuści CFW 4.00, a w nim spore zmiany m.in.: - nowe, rewolucyjne Recovery Menu - Recovery w XMB (znane z CFW GEN) - prawdopodobnie całkowite porzucenie kernela 1.50, ma to zmusić programistów na ostateczne przejście na 3.xx/4.xx, a w przyszłości również zapewne na UTOPIĘ - możliwość zrzucenia zawartości pamięci RAM konsoli do pliku, podobnie jak usypianie konsoli, ale pozwoli na zapis wielu takich stanów i późniejsze powracanie do nich (funkcja w fazie produkcji, nie wiadomo czy pojawi się już teraz) - innymi słowy Savestate'y/Quick Save'y w grach PSP info pspoland.p/Skizo.org 2. UTOPIA Obecne aplikacje homebrew są uruchamiane przy użyciu modyfikowanego kodu Sony. Obecny kernel zajmuje ok. 8 MB pamięci RAM, kernel UTOPIA ma zajmować 1-2 MB, co pozwoli lepiej wykorzystać pamięć dostępną dla aplikacji. Samo pojawienie się UTOPII, która i tak nie jest jeszcze skończona, dla zwykłych użytkowników nie oznacza praktycznie nic - nie ma jeszcze homebrew, które będzie z tego korzystać, autorzy będą musieli przystosować swoje aplikacje. UTOPIA będzie prawdopodobnie instalowana na kształt obecnego kernela 1.50 dla PSP Classic, tzn. aplikacje w odpowiednim folderze (np. PSP\UTOPIA), będą uruchamiane pod kernelem UTOPIA, a w innych (PSP\GAME) jak dotychczas, pod kernelem 3.xx Sony. Może być ciekawie Jeszcze trochę, a powstanie nowy autorski FW (niezależny względem tych od Sony) to by dopiero było Edytowane 22 Czerwca 2008 przez the_m Cytuj Odnośnik do komentarza
wisza 5 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 ELO! Mam PSP z softem 3.90 m33-3 i chciałem sobie pograć w MGS'a , ściągnąłem już przerobioną na psp wersję , mam psploader 3.80m33 v2 i nie chce dygać W RM mam włączone , cd1 nie chce chodzić , cd2 chodzi wciskam start i jest napisane insert disc 1 więc robię podmiankę i lipa , niech mi ktoś użyczy podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Kornolio 1 053 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Może ściągnij wersje PSXową i sam ją przerób na PSP? Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Kornolio Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) WITAM! Otoż ściągnąłem sobie ostatnio gierkę Lua Icy Tower v0.5 na PSP (uwielbiałem na kompa) i nie chce mi działać. Wrzucam do katalogu nie ważne czy GAME czy GAME150 gra albo pokazuje błąd 8002014c lub jest czarny ekran i tak jakby konsola się wieszała. Próbowałem z kernelem 3.90 i 1.50 i dalej to samo. Posiadam 3.90 M33-3(FAT). Jest na to jakieś wyjście? PS: Czy gdy drugi raz zainstaluje (nadinstaluje) kernela 1.50 dla pewności mogę sprowadzić sobie bricka? Jak wogóle sprawdzić czy mam kernela 1.50 bo sam już nie wiem a podobno ten zmiennik w RM jest nawet jak się go nie ma (ogólnie Homebrew mi coś fiksuje więc może to byc przyczyną....) Edytowane 23 Czerwca 2008 przez winner Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 eee a gier LUA nie odpala sie przez LUA Player'a ? o_O Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ni etylko z tym mam problem. Chce się dowiedzieć czy jak ponownie zainstaluje kernela nie zbrickuje sobie konsolki? Nie wiem czy mam kernela i nie wiem jak sprawdizć. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 nie zbrickujesz sobie konsoli. poprostu wywali komunikat, ze juz posiadasz takowy kernel [oczywiscie jesli faktycznie jest] a sprawdzic prosto... sciagnij jakis hb napisany pod 1.50 i sprawdz czy dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 No właśnie próbowałem z OpenTTD wcześniej, a teraz z Lua Icy Tower i nie poszły Już zainstalowałem kernela, HB się odpala i jest GIT! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) IDZ i kup ORYGINAL! Przestan sciagac z netu! Nie obnos sie tez z tym,ze kradniesz(choc ci to nie wychodzi) Nie wiem czemu posty tego typu(ewidentnie wskazujace na lamanie praw autorskich)nie sa kasowane a ich autorzy karani ostrzezeniem) Edytowane 24 Czerwca 2008 przez belladona123 Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Jestes w temacie o homebrew i scenie PSP, jeśli wiec nie masz nic ciekawego do powiedzenia na ten temat lub czujesz się zgorszony czytając posty o instalacji kernela to zabierz swoje wąty i oburzenie do Edynburga i nie zapomnij zamknąć za sobą drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Idź i kup oryginał homebrew Icy Tower? Cytuj Odnośnik do komentarza
are91 0 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Kolegę trochę poniosło, ale może mu nie chodzi o icy tower tylko o mgsa który to jest wcześniej na poprzedniej stronie wspominany? W takim razie miałby trochę racji. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 IDZ i kup ORYGINAL! Przestan sciagac z netu! Nie obnos sie tez z tym,ze kradniesz(choc ci to nie wychodzi) Nie wiem czemu posty tego typu(ewidentnie wskazujace na lamanie praw autorskich)nie sa kasowane a ich autorzy karani ostrzezeniem) Ale Ty jesteś głupi :o. BTW naucz SIĘ PISAĆ dziecko bo nawet to Ci nie wychodzi, jeżeli sam nie masz PSP i gryzie CIę to, że inni mogą korzystać z Homebrew idz i poproś mamusie i tatusia może kupią Ci konsolkę na 12 urodziny...... PS: Jest jakiś progs do robienia własnych skórek? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 ok, ok dajcie juz na wstrzymanie :F co do themeow... no jasne, ze sa prx edytor/hex edytor oraz jakikolwiek program graficzny i mozesz sie bawic chyba ze chodzi ci o theme'y ptf - do tego jest programik od sony Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 mam pytanie czy jak sciągnałem i wgralem oficjalna wersje 4.00 czy jest mozliwe przerobienie konsoli bo wyswietlił mi sie komunikat ze juz do nizszych wersji nie moge przerobic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Od czego jest pandora Cytuj Odnośnik do komentarza
mr.suchy 5 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) chciałbym się dowiedzieć czy jest program do zabezpieczania PSP, po wlaczeniu podajemy 4 cyfrowy PIN ? używał ktos programu Lockdown v3.0 ? jaka jest szansa na bricka ?? Edytowane 29 Czerwca 2008 przez mr.suchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Pytanie odnośnie "Aktualizacja softu do 4.01 M33" Z opisu rozumiem, że aktualizacji można dokonać spod każdego softu zakładając, iż jest to CFW? Żadnej pandory czy co to tam nie potrzebuję? Czyli jeśli posiadam 3.71 M33-2 to mogę tego spróbować? No i przede wszystkim jakie jest ryzyko bricka tudzież innych problemów, nawet jeśli wszystko zrobię wg instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Z byle jakiego M33 da radę, z tego co wiem. nWo bodajże robił z 3.71 M33 i jest wszystko OK, więc śmiało się bierz za to jak chcesz. Ja robiłem z 3.90 M33. Ryzyko bricka nie występuje, jeśli będziesz robić wszystko z instrukcją, jedyne miejsce, gdzie można sobie konsolę popsuć, to dokładna instalacja softa. Dlatego tak ważne jest, by nie wyłączać konsoli, nie odłączać ładowarki, mieć dobrze naładowaną baterię (instalator wymaga 78 %, dla pewności jednak polecam jak najwięcej). W przenoszeniu folderów raczej nie ma ryzyka bricka . Całość ogólnie jest prosta jak drut, nie ma w tym żadnej filozofii, tylko groźnie brzmi, tak naprawdę to tylko przeniesienie dwóch plików i kilka klików X'em i kilkanaście sekund czekania. Edytowane 30 Czerwca 2008 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie kwestionuję "filozofii" przeniesienia dwóch plików, ale po tym całym halo związanym z baterią pandory i wszelakimi brickami wolę się upewnić. Nie mam specjalnej wiedzy odnośnie softów ale z tego co mi wiadomo 3.71 M33-2 jest dość charakterystyczny (coś z kernelem?), dlatego wolę się w tym miejscu upewnić co by nie było potem niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Myślę, że Kernel nie ma tu nic do gadania, zaraz sprawdzę, i dam znać, ale jak na moje to na 100 % nie będzie żadnych problemów, instalacja wszędzie przebiega tak samo. EDIT: Nie widziałem żadnych problemów, bierz się za to śmiało. Edytowane 30 Czerwca 2008 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi