Słupek 2 119 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Dziekówa, teraz czym więcej misji, ląduje, na każdej planecie, rosnie w miare szybko lvl., i kasa też. Po prostu na początku rósł dosyć wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Dokładnie jest tak jak Thomas napisał. Za drugim podjeściem w pewnym momencie zauważyłem, że mam... 8mln z kawałkiem zielonych (czy tam kredytów jak zwał tak zwał) i patrząc na taką ilość gotówki roześmiałem się jak sobie przypomniałem o moich rozważaniach z pierwszego przejścia gry. Dotyczyły one zdobycia achievementu za uzbieranie miliona zielonych. Jest to (jak się okazało) łatwe ale czasochłonne. A receptą jest granie i zdobywanie kolejnych poziomów. Kasa sama wpada, za każdą czynność praktycznie. Edytowane 4 Stycznia 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
SNESiak 4 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) @ ArkejD - dobry z matematyki jestes, lol! Nie rozumiem, nie istnieje taka liczba jak 50025 ? (ironia ?) Sorka za offtopic. Bede miał gierkę w przyszlym tygodniu ! Nie mogę się już doczekać, jak będę miał to dorzuce coś od siebie na jej temat. Edytowane 5 Stycznia 2008 przez ArkejD Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Jeszcze jedno pytanie, z kasą i doświadczeniem mieliście racje, szybko idą w góre. Ale z kolei gdzie można kupować nalepsze pancerze, omni klucze, to znaczy jeżeli chodzi o bronie i pancerze dla Sheparda, to nie mam problemu ale, dla dwóch moich kompanek : Liary i Tali, nie moge nic ciekawego znaleść, szczególnie omni kluczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sasori 1 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dobre pancerze dla Quarian mają z reguły Hanarowie (z Noverii i Cytadeli). Liara wciąga na siebie lekkie pancerze ludzkie, więc nie powinieneś mieć większych kłopotów. A omniklucze? Erh, znajdują się same. Zresztą jak cała reszta, forsa, doświadczenie, whatever. Naprawdę nie ma się co tym wszystkim przejmować. A jeżeli koniecznie chcesz jakiś konkretny sprzęt znaleźć, to kup jak najwięcej licencji różnych zbrojowni (po przekroczeniu 36lvl masz dostęp do wszystkich, polecam sklepy w Okręgach), przekrocz 1mln (wtedy dostaniesz licencję na sprzęt Widm) i po zaliczeniu jakiejś głównej planety stań przed kwatermistrzem, zrób save, sprawdź jego ofertę - jeśli nie znajdziesz tego, co chcesz - reload i do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dzięki, kompletnie nie wiedziałem, że po przekroczeniu 36 lvl. masz dostęp do każdego sprzętu, ale o sprzęcie dla widm, ku... jeszcze troche siana brakuje mi, no ale szybko wpada. Swoją drogą gra jest niesamowita, wciągająca jak cholera, nie pamiętam jaka ostatnio gra mnie tak wciągnęła, szkoda czasu na pisanie, wracam dopaść Sarena hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza
szymen 2 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Mam takie pytanie. Czy w Mass Effect można wymaksować wszystkie statystyki ? Bo jestem teraz na 54 lvl. i troche punktów do uzupełnienia mi brakuje a przy awansie dodaje tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sasori 1 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Policz puste kratki, odejmij od uzyskanej sumy 6 i sobie odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza
szymen 2 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Sprawdzałem już wcześniej i mi wychodziło że nie można wymaksować. Chciałem tylko się dowiedzieć czy na pewno. Edytowane 6 Stycznia 2008 przez szymen Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 jak rozwalic tego robala na tej planecie gdzie trzeba znalezc typiare co prowadzi jakies wykopaliska or something? jakies 3-4 h grania tym pojazdem skacze i strzelam i to nic nie daje jak musze naprawic pojazd, uzywam Y i jak jest koncowka naprawiania te cos wali atak i musze od nowa zaczynac Cytuj Odnośnik do komentarza
wolek92 4 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 EEEE a może strzelasz z przycisku RT, a nie z RB. Bo ja na początku strzelałem z RT (zwykły ogień) :1pl: Cytuj Odnośnik do komentarza
Raiven2 0 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Gra jest niesamowita, szkoda zaliczyłem ją w 20-25 godzin nie pamiętam dokładnie Gdyby nie potrzeba snu grałbym całą noc Usiadłem do niej o 8:30 skończyłem o 13 obejrzałem zakończenie i ze smutkiem odłożyłem na półke Ale nie trwało to długo, po pół godziny wrzuciłem ją do napędu i powiedziałem sam sobie że zalicze ją jeszcze raz... Czekam na drugą część Cytuj Odnośnik do komentarza
Radiell 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mass Effect rpg pelna geba no ale niestety obrzydliwie krotki (jak na rpg) Zeby nierobic OT:Raiven2 zaliczyles mass effecta z kazda misja poboczna etc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Wy dwaj (do panów na "R" mówię ) nie czujecie bluesa z tym tytułem. Obrzydliwie krótki to on nie jest. 45 godzin i masz wszystkie dostępne misje zaliczone za pierwszym podejściem. Wprawedzie ten czas sie skraca jak gramy po raz drugi (mi zajeło 38 godzin) ale i tak kilkugodzinna zabawa na każdy z wieczorów a nie np. na jeden wieczór (COD4, Uncharted itp). Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 OBRZYDLIWIE KRóTKI ???? Przeciesz z pobocznami questami, tak jak Góralesko pisze to jest jakies 50 godzin, tylko to zależy od podejścia do gry, takich nie przechodzi się jak najszybciej, bo to nie wyścigi. Co do samej gry to: to jestem po Noverii, Ferosie, po uratowaniu Liary, mam zrobione dosłwonie wszytstkie możliwe sidequesty i mam niecałe 50 godzin na liczniku, wiem że dużo mi nie zostało do końca. Ale to i tak imponujący czas, w porówaniu do dzisiejszych produkcji jedno-wieczorowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Przy takim FF 50h to mało ale jak dla mnie w sam raz ,w FFX miałem jakieś 270 h grania (jedno przejście) . Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Wy dwaj (do panów na "R" mówię ) nie czujecie bluesa z tym tytułem. Obrzydliwie krótki to on nie jest. 45 godzin i masz wszystkie dostępne misje zaliczone za pierwszym podejściem. Wprawedzie ten czas sie skraca jak gramy po raz drugi (mi zajeło 38 godzin) ale i tak kilkugodzinna zabawa na każdy z wieczorów a nie np. na jeden wieczór (COD4, Uncharted itp). W jaki sposób wykonanie wszystkich questów zajęło ci 45godzin przy pierwszym podejściu? Ja to zrobiłem poniżej 20 i wcale się jakoś specjalnie nie śpieszyłem, odwiedziłem wszystkie układy/planety itd. idp. Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Pierwszy raz ME przeszedłem poniżej 15 godzin, nie śpiesząc się zbytnio i wypełniając tak mniej więcej 1/2 pobocznych zadań (nie celowałem w achievementy). Drugie przejście co dziwne też zajęło mi 15 godzin - znałem już rozstawienie subquestów, oblatywanie planet odbywało się w sposób mechaniczny, questy na Cytadeli poszły szybciutko, sam główny wątek fabularny ruszałem dopiero po zdobyciu achieva za 75% misji w grze. Odpowiednio dopakowanym Shepardem w klasie żołnierza i snajperką z mini granatami rozwalenie go zajęło ok. 4 godziny. Naprawdę nie wiem jak można przy jednej sesji siedzieć 50 godzin o_O. Co wy tam robicie? Patrzycie w gwiazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Raiven2 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Dobra widze że wasze czasy też są małe więc ja się przyznam za pierwszym razem 13 i pół godziny z 1/2 questów pobocznych Ale zaliczam drugi raz i tym razem postaram się zrobić wszystko co możliwe w tej grze.... Bo mimo wszystko ominąłem dość dużo tych quescikow Teraz celuje że zajmie mi gra jakieś 25 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza
Radiell 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 50h to chyba chodzac i przygladajac sie kazdej scianie po kolei, jest niestety tak jak wiekszosc osob twierdzi tzn ten rpg ze wszystkimi pobocznymi questami starcza na 20-30h. Niestety teraz nawet rpg sa krotkie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Orange 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja mam troche chyba powyzej 20h i jestem moze gdzies w polowie,wiec mysle ,ze zajmie mi ta gra jakies 40-45h.Nie wiem jak mozna ta gre przejsc w czasie ponizej 20h z wszystkimi sidequestami.Moze troche zalezy to tez od tego ile czlowiek czyta tekstow zawartych w grze no ale to i tak nie daje +20h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Radiell 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 No kazdy roznie gra jedni biora misje leca ja robic wracaja i biora sie za kolejna misje, a inni biora misje ida ja zrobic przy tym rozgladajac sie po zakamarkach szukajac niewiem no np skrzyni jakiejs itp. No i oczywiscie zalezy czy ktos czyta dokladnie te tony tekstu w rpgach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Przy takim FF 50h to mało ale jak dla mnie w sam raz ,w FFX miałem jakieś 270 h grania (jedno przejście) . Tu się z Tobą zgodze Soul, w porównaniu do rpg takich jak Finale, to jest krótko, ale porównując do współczesnych gier. Co do przejścia gry w 15 h, za pierwszym razem, to troche dziwne, fakt Mass Effect, nie jest grą trudną, albo grą w której można się "zaciąć" ale w 15 godzin, chyba nie robiąć żadnych sidequestów, przewijać wszytskie dialogi, nie znając chyba kompletnie fabuły. Takie przechodzenie chyba nie ma sensu, szczególnie w rpg. Cytuj Odnośnik do komentarza
POK 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jeśli ktoś czyta wszystkie wpisy do leksykonu i opis każdej planety to spokojnie (robiąc wszystkie zadania poboczne) za pierwszym razem wyjdzie mu ponad 40h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raiven2 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Lol, ja przeczytałem wszystkie teksty w całej grze bo dopiero pod koniec(na ostatnie 2 godziny) dowiedziałem się że X pogania teksty :| Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi