Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

PIŁA 3D

bardzo dobra czesc piły

plusy:

- brutalnosc - najwiecej gore ze wszytkich czesci, powiedzialbym ze nawet wiecej niz w paru piłach naraz, w sumie tylko jedna smierc nie była ultrabrutal , <liczy>, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11, no, conajmniej 11 gore, do tego około 5 nożem, i jeden wisielec, najs

- niezagmatwana na siłe czesc, zadnych niedomowien na koniec, wszystko juz zostalo wyjasnionei calkiem nawet niezle, pare starych bohaterów, pare fajnych nawiazan

- widac raz cycka, tak cycka, nie cycki, bo reszta była juz oderwana :(

- zakończenie moze i wskazuje dalsze czesci, ale moze tez juz zakonczyc serie

minusy:

- niedorzecznosc sytuacji i zajsc ( buszowanie po komisariacie, ultra zywotnosc, normalka)

- 3d którego mogloby nie byc, moze 3 razy flaki leca w strone widza, ale zapomina sie o efekcie po minucie

mocne 7/10, warto isc do kina, jesli ktos lubi chodzic do kina

Opublikowano

American Psycho 2 - jaki ten film jest słaby, ojesuuuuuuu. Żerowanie na calkiem dobrym pierwowzorze w sposób cholernie nieudolny i mający z nim niewiele wspólnego. Historia słaba, gra aktorska mętna i w ogóle suche to. Liczyłem na więcej Patricka Batemana, ale niestety jego czas antenowy wynosił 20 sekund i 0 linijek tekstu. :down:

Opublikowano

kenny - pseudokument (jest takie slowo????) o hydrauliku zajmujacym sie toi-toiami. zona go nie nawidzi, ludzie mu nie podaja reki, jego stary to zrzeda a mimo to kenny zachowuje pogode ducha nawet gdy ktos podpala jego toalety. inspirujace i smieszne 8

Mockumentary (jezeli to cos w stylu np. the Office).

Jeśli ktoś woli używać języka polskiego, może powiedzieć "paradokument".

paradokument jest chyba bazowany na autentycznych zdarzeniach a "mokumentarz" nie

edit

Harry brown - byly marine grany przez m. caine'a ma dosc dresow robiacych trzode na JEGO osiedlu i postanawia dac im nauczke za pomoca drutu kolczastego, sig-sauera, glocka, smitha i wessona. taki brytyjski gran torino - 8

najlepsza scena:http://www.youtube.com/watch?v=l9rmHPmnnKw

Edytowane przez epl

Opublikowano

Mission to Mars - łojapie.rdole, mało mi było chu/jowych dziesięcioletnich filmów o Marsie. Tak jednym zdaniem to Odyseja Kosmiczna w wersji dla upośledzonych. Nie wiem kto obciągał De Palmie, że zgodził się ten syf wyreżyserować. A Morricone chyba za bardzo nie wiedział do jakiego filmu muzykę komponuje.

A ja się śmiałem z robaczków :(

Opublikowano

Tokar, to teraz jeszcze duchy marsa i marsjanie atakuja

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj "The Thing" i film wywarł na mnie spore wrażenie. Śmiem rzec, że większe niż Obcy 1 i 2. Stopniowanie napięcia, element odcięcia od świata i walka ze szczególnie sprytnym wrogiem wypadają wybornie. Pomimo śmiesznego początku (z tym latającym spodkiem) film bardzo daje radę.

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano

Romance&Cigarettes. film braci Coen pana torturro. dla mnie mistrzostwo świata, świetne dialogi, muzyka genialna, super obsada. daje 9/10. końcówka troche odstaje od reszty filmu dlatego nie dycha :thumbsup: ogólnie polecam. kupiłem za 12.99zł w saturnie w złotych szałasach, DOSTAJESZ AWANS SKU.RWYSYNU!!!!!1111!111

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Let the right one in (SWE) - oh wow :mellow: w mule sie zakopał ten film i nie zdążył się wygrzebać przez prawie dwie godziny, nie polecam.

Opublikowano

Let the right one in (SWE) - oh wow :mellow: w mule sie zakopał ten film i nie zdążył się wygrzebać przez prawie dwie godziny, nie polecam.

[filmweb _mode_on] po prostu nie zrozumiałeś tego filmu. [filmweb _mode_off]

Opublikowano

inception - uffff, film roku, film stulecia??? napewno najbardziej efektowny wizualnie obraz ostatnich lat, eye-gasm po prostu, czy tylko mi forteca przypominala pierwszego MGS-a?:D 10/10

taking of pelham 123 - lubie filmy scotta, lubie denzela ale tego filmu nie polubie, nudne i do bolu przewidywalne, travolta smieszy a gandolfini kompletnie nie pasuje jako burmistrz, slabo 4/10

redbelt - polecam, bardzo fajny pozytywny film o obijaniu ryja i honorze wojownika 8+

Opublikowano

Co do incepcji to 3 x Nie na wszystkie twoje pytania

Opublikowano

inception - uffff, film roku, film stulecia??? napewno najbardziej efektowny wizualnie obraz ostatnich lat, eye-gasm po prostu, czy tylko mi forteca przypominala pierwszego MGS-a?:D

Wow, skojarzyłeś to z pierwszym MGS-em, niesamowite. Biorąc pod uwagę, że i Nolan, i Kojima oddali w taki sposób hołd temu samemu filmowi, to naprawdę bystrość masz wielką.

Przy okazji mam poradę na przyszłość dla wybitnych reżyserów, jeśli tu jacyś są: nie oddawajcie hołdu "W tajnej służbie JKM". Zarówno w "Incepcji", jak "Metal Gear Solid", jest to zdecydowanie najsłabszy fragment całego dzieła.

Opublikowano

co ma bystrosc do znajomosci bazyliona filmow z JB?????

Opublikowano

ogórek, ogórek, ogórek, zielony ma garniturek. I czapkę i sandały, zielony, zielony jest cały

Opublikowano

Ogór ;] nie daj se pojechać xD

Ostatnio nie mam szczęścia trafić w dobry film:

Salt- 2/10 - dno

Paranormal Activity - 1/10 - dno dna.

Opublikowano

Scott Pillgirm po 2 albo 3 seansie - 8/10. Pierwsze zauroczenie to już historia, ale nadal film świetny.

Incepcja 8/10 - to samo co Scott

Public Enemies - 9/10 - nadal mój ulubiony film gangsterski.

Opublikowano

Czekając na sobotę - dokument HBO traktujący o życiu na polskiej wsi, zabawach w dyskotece i ogólnym ciężkim życiu pozamiejskim. Nieco przesadzony ale w moim odczuciu ciekawy. System niszczy dupa która macha śledziem na imprezach i mówi, że zawsze to chciała robić i tak sie spełnia. 7,5/10

Opublikowano

skończyłęm z quake3 także mogę cos skrobnąć.

Ostatnio widziałem sporo filmów, napisze o jednym.

Wyśnione miłości / Amours imaginaires, Les (2010)

15475.13e05.h575.w400.jpg

Drugi film Xaviera Dolana, 21 letniego atora i reżysera.

Opowiada o trójce przyjaciół, dokładniej o poszukiwaniu miłości, szczęscia, tęsknocie za uczuciem.

Temat dosyć banalny - rywalizacja pomiedzy dwojgiem przyjaciol o względy Nicolasa blondynasa.

heartbeats1.jpg

to , w jaki sposob film jest nakrecony, zasluguje na pochwałe - fajne ujecia, nastrojowa muzyka.

Do tego bardzo ladnie wystylizowane miejsca, w ktorych rozgrywa sie akcja.

Final jest dosc przewidywalny, ale historia nie zamyka sie.

uwaga: zawiera tresci zarowno hetero jak i homo.

5-/6

Edytowane przez banny