Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Rozbitek" -książka autora "fight club"

Featured Replies

• Odpowiedzi 215
  • Wyświetleń 87,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

nie tyle się spruł co wydają zaległe na potęgę bo widać dobrze się sprzedają, rant jest z 2007. potępieni wg. mnie ciut lepsi od pigmeja przynajmniej (no nie do końca, ale jednak) nie powiela standardowego schematu w jakim palahniuk zazwyczaj pisze swoje powieści. z kolei tell all to kijem bym nie tykał chyba, że macie możliwość pożyczyć i wtedy ew. potraktować to jako lekką lekturę na tron.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

ja mam za soba niewidzialne potwory, udlaw sie, opetani, pigmej i potepieni.

zostal do przeczytania fight club i rozbitek, te kupie na pewno.

a z tych co warto: dziennik, powiedz wszystko, uchodzcy i wygnancy?

Opublikowano

Uchodźcy to taka ciekawostka, przewodnik po portland pomieszany z wspomnieniami autora, moim zdaniem nie warto.

Opublikowano

a z tych co warto: dziennik, powiedz wszystko, uchodzcy i wygnancy?

Uchodźców i wygnańców sobie odpuść, Powiedz wszystko też w zasadzie możesz sobie odpuścić. Daruj sobie także Dziennik.

Czyli nie warto.

Opublikowano

no tak wlasnie tez planowalem na podstawie recenzji i ocen na goodreads. no to lykne jeszcze te dwie i styka.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy raz z Palahniukiem za mną. Przeczytałem "Rozbitka" i z pewnością sięgnę kiedyś po inną jego książkę. Spodobała mi się ta historia człowieka ubezwłasnowolnionego z wyboru, który nawet

zabija się, by wypełnić czyjś scenariusz.

Świetny czarny humor Palahniuka bardzo do mnie przemawia ("Więc się nie zabiłem"). Zachodzę w głowę, ile czasu autor poświęcił na wyszukanie wszystkich tych informacji dotyczących innowacyjnych sposobów sprzątania. Po odsłuchaniu fragmentu "Fight Club" podanego przez tk__tk widzę, że Chuck lubi wchodzić w takie szczegóły.

Jaką książkę tego człowieka polecacie jako następną (poza Fight Club)?

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano

chyba już lepszy film. Palahniuk to specyficzny typ i trzeba naprawde bardzo go lubić by przebrnąć przez większość jego książek. Posunąłbym się do stwierdzenia, że to mocno przereklamowana postać w amerykańskiej literaturze.

Opublikowano

przeciez film to jakas padaczka. co do drugiej czesci posta przyznaje racje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przeczytałem dziś "Flaki" i przyznam, że dawno się tak nie uśmiałem przy czytaniu. Darłem wręcz ryja wniebogłosy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy polska premiera? Na stronie Niebieskiej Studni nie było daty jak zaglądałem ostatnio. Ciekawe jak zrobią polską okładkę. :)

Opublikowano

to jest polska okładka. premiera przesunięta na bliżej nieokreślone "w tym roku".

Edytowane przez tk___tk

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

też jestem ciekaw opinii. btw - chuck niedawno ogłosił, że pracuje nad kontynuacją "potępionych".

Opublikowano

Czytam, 250str aktualnie. Dość dobra kniga ale szału nie ma. Tym niemniej szybko się czyta [przynajmniej mnie bo lubię styl Palahniuka].

Dziwnie napisana bo w formie wywiadu w którym osoby znające bohatera opowiadają o nim. Połowa książki dziejąca się na wsi spoko, później akcja przenosi się do miasta i tu Czak snuje trochę motywów sajensfikszyn. Ogółem kto czytał coś od Palahniuka ten wie czego się spodziewać.

btw - chuck niedawno ogłosił, że pracuje nad kontynuacją "potępionych".

Great news everyone! Najlepsza jego kniga.

Opublikowano

Skończyłem. Czak umieścił tyle motywów w tej książce że się pogubiłem trochę

globalna zaraza, historyczne fakty, wszczepy rodem z s-f, podróże w czasie, podziały społeczeństwa...

plus konwencja wywiadu rzeki. Trochę ciężko ogarnąć ale kniga bardzo w porządku.

Edytowane przez koval

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nikt nie ogarnął, że 20 października premiera 'Kołysanki'? :) Ja już dziś w księgarni widziałem i zaklepałem sobie egzemplarz, jak uda mi się jutro spylić książki w antykwariacie to chyba sobie odbiorę ;) Okładka:

395183_348645515223545_1075771242_n.jpg

Opublikowano

;O

Cisne jutro do księgarni.

btw skąd to info? Obczaiłem stronę niebieskiej studni i nic nie ma ten temat, chyba że ktoś inny to wydaje...

Edytowane przez koval