Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

L.A. Noire

Featured Replies

Opublikowano

Ja się wstrzymuję od obejrzenia tych pierwszych minut . Jeszcze tylko 7 dni , jakoś wytrzymam :whistling:

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 196 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Remaster w tle i...pojawił się najlepszy filmik tego roku    

• to po co się do tematu pchasz jak nie przeszedłeś gry?   Chcesz sie dowiedzieć jak się kończy może?

• Ta gra jest tak nudna, że chyba jej nie dokończę. Masakra. Jestem w połowie i już mi się odechciewa. Kolejna, pijana kobieta zamordowana. Łaał. Jak by mężczyzna nie mógł by być zamordowany <_<

Opublikowano

dla mnie ideałem znajdziek jest Batman - tam aż chce sie poznac historie każdej postaci, każda taśme etc...

Noo Batman jeżeli chodzi o formę znajdziek rządzi też tak myślę.

Choć jeżeli chodzi o formę ich szukania to dla mnie RDR wymiata. Fakt, że szukamy sztabek złota ale ich sposób szukania to mistrzostwo IMO - mapa skarbów. Tylko żałuję, że jest ich tak mało bo w takiej formie mógłbym szukać ich z 300 ;] I wali mnie czy to by było łajno krowie czy flagi heh.

Nooo znajdzki w RDR to CUDO - cos co faktycznie niesie ze soba fun i nie jest mozolne tylko ciekawe.

Kurde, juz sobie wyobrazam jak mogliby to zaadaptowac do LA Noire - moglibysmy np. napotykac sie przez przypadek na jakies notatki / inne rzeczy, bedace sladami morderstw sprzed lat, a idac sladami w koncu docieralibysmy do prawdy (po prostu - zamiast szukac sztabek zlota, szukalibysmy poszlak bedacych w miejscach ze wskazowek).

Kurde jak sie nie moge doczekac tej gry :D

Opublikowano

U mnie z przyzwyczajenia Ultima , co prawda dają najsłabsze DLC (sharpshooter - ulepszone celowanie phi, nawet tego nie zassam) ale w kontekście awarii PSS i tak żaden z nas nie zassa bonusów , więc perspektywa ponownego przechodzenia (tudzież wrzucenie/zakupienie wszystkich packów i kontynuacja gry) wydaje mi się bardzo realna i chyba sprawdzi się nieźle (skończymy tytuł , przywrócą PSS i zaciągniemy kilka(naście?) dodatkowych spraw - dla mnie ok!) . Co do tych "znajdziek" to przychylam się do zdania @Słupka , uwielbiam od wielu lat "bujać" się po światach R* heh - powiem szczerze że zdecydowałem się ostatnio na zakup GTA IV Complete i po kilku latach (grałem na pre) ten tytuł nadal mnie zachwyca (przede wszystkim w kwestii zagospodarowania przestrzeni) , a mój znajomy wczoraj kupił Red Dead (choć pożyczałem mu rok temu i przeszedł..)To trywialne ale gry R* to są dla mnie i dla wielu moich znajomych gry na lata , bardziej niż CoD czy BF. Mam ogromną nadzieję że do tych tytułów dołączy IP L.A Noire , martwi mała ilość pre-orderów , ale prawdziwi fani R* czekają heh.

Edit: Początek posta był odpowiedzią na pytanie , którego już tutaj nie ma heh

bo pytania typu: "gdzie kupić ..." to nie tutaj

Edytowane przez TakeshiX

Opublikowano

Po tych dwóch ocenach można stwierdzić, że Rockstar zaserwowało nam tytuł idealny i murowanego kandydata do gry roku.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Po tych dwóch ocenach można stwierdzić, że Rockstar zaserwowało nam tytuł idealny i murowanego kandydata do gry roku.

no i okazało sie że ocena od OXM jest nieprawdziwa

Opublikowano

U mnie z przyzwyczajenia Ultima , co prawda dają najsłabsze DLC (sharpshooter - ulepszone celowanie phi, nawet tego nie zassam) ale w kontekście awarii PSS i tak żaden z nas nie zassa bonusów , więc perspektywa ponownego przechodzenia (tudzież wrzucenie/zakupienie wszystkich packów i kontynuacja gry) wydaje mi się bardzo realna i chyba sprawdzi się nieźle (skończymy tytuł , przywrócą PSS i zaciągniemy kilka(naście?) dodatkowych spraw - dla mnie ok!) . Co do tych "znajdziek" to przychylam się do zdania @Słupka , uwielbiam od wielu lat "bujać" się po światach R* heh - powiem szczerze że zdecydowałem się ostatnio na zakup GTA IV Complete i po kilku latach (grałem na pre) ten tytuł nadal mnie zachwyca (przede wszystkim w kwestii zagospodarowania przestrzeni) , a mój znajomy wczoraj kupił Red Dead (choć pożyczałem mu rok temu i przeszedł..)To trywialne ale gry R* to są dla mnie i dla wielu moich znajomych gry na lata , bardziej niż CoD czy BF. Mam ogromną nadzieję że do tych tytułów dołączy IP L.A Noire , martwi mała ilość pre-orderów , ale prawdziwi fani R* czekają heh.

Edit: Początek posta był odpowiedzią na pytanie , którego już tutaj nie ma heh

bo pytania typu: "gdzie kupić ..." to nie tutaj

Już któryś raz czytam o "małej ilości pre-orderów", w związku z tym małe pytanko - skąd jest to info?:>

Opublikowano

Macie linka do tych pierwszych 15 minut z LA Noire? Wszędzie chyba to pousuwali. :/

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie to natknąłem na to się na to info gdzieś na PPE.PL ( w komentarzach ktoś chyba dawał link) , jak okaże się to bujdą będę wniebowzięty heh (porządnym firmom życzę zawsze dużej sprzedaży) . BTW: Niezła wtopa , skoro nawet na PPE.pl pojawia się cam z początku rozgrywki , nie cierpię takich filmików , a teraz to już tylko będzie tego więcej więc znikam do czasu premiery (już w komentach idzie "haterstwo" ,to jak oceniać efekty Avatara oglądając 15m cam heh) , pozdrówki dla wszystkich i miłej gry w L.A Noire !

Opublikowano

mi sie coś wali ten filmik na PPE, po kilku sekundach znika obraz, jak przewine i odpale od srodka to chwilke widze i znowu obraz znika tylko dzwięk jest

w sumie pewnie nie ogladal bym i tak całych 15 min ale chwilke chcialem obczaić gameplay

Opublikowano

mi sie coś wali ten filmik na PPE, po kilku sekundach znika obraz, jak przewine i odpale od srodka to chwilke widze i znowu obraz znika tylko dzwięk jest

w sumie pewnie nie ogladal bym i tak całych 15 min ale chwilke chcialem obczaić gameplay

Odpal na innej przeglądarce, mi na google chrome działa bez zarzutu.

Opublikowano

Pewnie jak w przypadku RDR na Justin.tv będę przez następne dni przesiadywać... RDR w ten sposób przeszedłem prawie do połowy :whistling:

Opublikowano

poogladalem część tego 15min gameplayu i bardzo mi sie podoba, nie bylo moze bardzo dynamicznie ale wlasnie tego oczekiwalem - żeby nie bylo zwyklej strzelaniny, za to jest duzo elementów przygodówkowych i bardzo fajny feeling przygodówek z dawnych lat! :D (przez co pewnie część dzieci-cod bedzie niezadowolona) bardzo mi sie to spodobalo, ale wiecej juz nic nie ogladam, chce sam odkryć wszystko

i zapowiada sie że bedzie masa swietnych tekstów i dialogow, fajnei tez że cole ma partnera i jakieś gadki sie pojawiają :)

Opublikowano

poogladalem część tego 15min gameplayu i bardzo mi sie podoba, nie bylo moze bardzo dynamicznie ale wlasnie tego oczekiwalem - żeby nie bylo zwyklej strzelaniny, za to jest duzo elementów przygodówkowych i bardzo fajny feeling przygodówek z dawnych lat! :D (przez co pewnie część dzieci-cod bedzie niezadowolona) bardzo mi sie to spodobalo, ale wiecej juz nic nie ogladam, chce sam odkryć wszystko

i zapowiada sie że bedzie masa swietnych tekstów i dialogow, fajnei tez że cole ma partnera i jakieś gadki sie pojawiają :)

też oglądnąłem i wygląda super - już widzę parę ładnych wieczorów zabawy. naprawdę to jest dokładnie to czego chciałem. pierwsze komentarze na stronach youtube mówią "booooooring", ale ja jestem innego zdania i zgadzam się z Yano i Majkelem Cżeksonem: this is it.

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Obejrzałem sobie ten gameplay i jest całkiem spoko, ale dziwne, że

Phelps podnosi sobie ot tak broń bez sprawdzenia odcisków palców. Walka wręcz wygląda strasznie biednie, w ogóle nie czuć siły uderzeń, ten typek nawet Phelpsa nie atakuje, kiedy ten kręci się w kółko. W Mafii 2 walka chociaż tez niezbyt rozbudowana, to robiła znacznie lepsze wrażenie.

Powinno to zostać poprawione.

Opublikowano

A mi się zawsze wydawało, że o to chodzi w 100% hehe.

Żeby było długo, żeby było wymagająco i ogólnie żeby była masa roboty po skończeniu wątku głównego lub podczas niego. W końcu to nie obowiązek - mus a przyjemność. Chociaż z drugiej strony 300 flag w AC to była lekka przesada. Czy podobno 500 znajdek w Saboteur.

Na calaka-platynę, gra musi na to zasłużyć i być tego warta a nie męczyć byle goowno tylko dla idei

Opublikowano

Obejrzałem sobie ten gameplay i jest całkiem spoko, ale dziwne, że

Phelps podnosi sobie ot tak broń bez sprawdzenia odcisków palców. Walka wręcz wygląda strasznie biednie, w ogóle nie czuć siły uderzeń, ten typek nawet Phelpsa nie atakuje, kiedy ten kręci się w kółko. W Mafii 2 walka chociaż tez niezbyt rozbudowana, to robiła znacznie lepsze wrażenie.

Powinno to zostać poprawione.

Z tego co gdzieś czytałem to w tamtych czasach nie mieli takich narzędzi do sprawdzania odcisków palców, więc brali to co im wpadło w oko bez jakiś rękawiczek itd.

Moim zdaniem sztywno wygląda model jazdy... :confused:

Opublikowano

Gdzie na tym gameplayu był pokazany model jazdy bo chyba przespałem ;) Na Trailerach całkiem fajnie kręcą bączki furaczami, może nie będzie aż tak źle. Choć o modelu jazdy z GTA IV można zapomnieć.

Opublikowano

Pewnie z tydzień/ dwa tygodnie po premierze będzie już trochę używanych L.A na allegro od osób, które "nie tego oczekiwały" :) I wtedy zamierzam wkroczyć do akcji. Jest to tytuł, który na pewno nie odpuszczę. Pozostaje tylko kwestia KIEDY :)

Opublikowano

Na moje oko a raczej wedle opisu Street Crimes to odpowiednik GTAIV czy RDR "Encounters - Strangers".

No i ekstra.