Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najlepsza gra/seria platformowa ever

Featured Replies

Opublikowano

gra Super Mario Bros.

seria Crash Bandicoot i tyle:p

Edytowane przez Plugawy

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 128 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• MoniqaPS2PSP
    MoniqaPS2PSP

Ratchet and clank to mój nr 1. Tą grę pokochałam na ps2 i dla tej gry kupiłam ps3. N drugim miejscu Crash i Jak and daxter.

• Gość GregZPL
    Gość GregZPL

Pierwsze miejsce to, oczywiście, seria Super Mario. Ale z zaznaczeniem, że 3D, stare Mariany jakoś nie wzbudziły we mnie entuzjazmu, ale serii NSMB nie lubię. Super Mario 64, Galaxy 1 i 2, 3DLand, a n

• No Sly mimo, że po do bólu klasycznej jedynce zmienia trochę formę rozgrywki, jednak nie jest tu takie "udziwnienie" jak w Jaku 2. Aha no i co ważne strzelanie w całej trylogi Sly praktycznie nie istn

Opublikowano

Najlepsze platformówki w jakie grałem to:

2D: seria mario(NES SNES GB), rayman(PSX), donkey kong(GB), oddworld 1 i 2(PSX), duck tales(GB), hart of darknes(PSX), seria castelvania

3D: rayman 2(DC), mario, banio kazooje(N64), 40 wings(PSX), gex 2 i 3(PSX), sonic adventure(DC), psychonauts(PS2), jak & daxter(PS2)

2,5D crasch 1 i 2(PSX) pandemonium 2(PSX)

Napewno coś pominołem, napewno wiele nie grałem. Maże o craschu od naughty gog ale w grafice godnej ps3/x360 i żeby utrzymał konwencje 2,5D. Pozdrawiam fanów platformerów

Najgorsze platformery to:

seria crock, akuji, jersey devil, death jr,

Nie napisze że były złe ale mi po prostu nie podeszły mi seria spyro, ratchet i jak od części 2 choć ukończyłem wszystkie wraz z odsłonami na PSP.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

PSX - Chrash i Spyro

PS2 - Jak i Rachet

PS3 - Rachet

....no i Nintendo z Mario64 i Galaxy...

Opublikowano

psx- crash1,2,3 pierwszy rayman(grałem w to 96r. jak się nie mylę) no i gex!!(wszystkie części- szkoda że umarł:/)

ps2- jak and daxter seria

ps3-little big planet oraz trine:)

Edytowane przez xzdunx

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ratchet & Clank - fenomenalna seria łącząca elementy strzelanki (arsenały składające się z 20,30 rodzajów broni) i platformówki co daje wspaniałą mieszankę, oba gatunki w tej serii się wzajemnie uzupełniają, ogólnie rzecz biorąc w 1 części mieliśmy najwięcej elementów platformówkowych, w 2 , uzbrojenie zaczyna odgrywać większą rolę, większa rozróba, 3 część, tutaj dosłownie nie ma mowy o poruszaniu się bez amunicji, często bierzemy udział w bitwach, mając na polu walki sojuszników czego w poprzednich odsłonach nie było, w części na ps3 nie grałem, na psp właśnie się zabieram

To wszystko + śmieszna, typowo platformówkowa,nie do konca poważna fabuła

Poleacam gorąco xD

Opublikowano

najlepsza platformowka ever jak dla mnie jest seria Abe'a(abe oddworld odysey i abe oddworld exodus)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Crash 1,2,3 ---> PSX

Jak and Daxter ---> PS2

Spyro 1,2,3 ---> PSX

Abe Oddworld Odysey ---> PSX

Tomba! 2: The Evil Swine Return ---> PSX

Super Mario Land 2: 6 Golden Coins ---> GameBoy

Opublikowano

Ratchet & Clank - za świetny humor, design i grywalność.

Mario

Crash Bandicoot

Spyro

Toy Story 2

Opublikowano

Psychonauts - świetne levele, wciągająca historia, moce psioniczne, humor i pomysły w stylu sceny teatralnej gdzie odgrywamy "sztukę".

Opublikowano

chorepoterry tom najlipse platformowki w jakiem grołą

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Banjo Kazooie, Banjo Tooie, obie gry wymiatają klimatem, stopniem trudności oraz humorem i paletą ruchów, nikt im nie dorówna:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rayman, Prehistorik i jakby naciągnać ją pod rozbudowaną platformówkę - Castlevania

Opublikowano

Cała seria Jak & Daxter (oprócz TLF,schrzanili tą grę,choć mogło być gorzej) !!!Za wciągającą fabułę,masę postaci,ciekawe lokacje i nieśmiertelny humor Daxtera :)

Opublikowano

Oczywiście, że Jak&Daxter :wub: w kolejności 1, 3, 2.

Edytowane przez SłupekPL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na PlayStation to jedynie Crash Bandicoot i jedynie 1, 2 i 3 część. Zagrywam się w nie jeszcze na PS3 ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Conker jest super, ale pewnie mało osób w niego grało.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Marian jest królem. Jedynkę na GameBoya przechodziłem po 2-3 razy dziennie, znałem każdy piksel w tej grze. Nidgy potem już żadnej gry tak nie wymasterowałem.

Opublikowano

Crash - to byly czasy gdy gralo sie w pierwsza czesc na PSX-ie :) Dlamnie platformowka nr 1. Pozniej chyba dalbym Mario i moze Giana Sisters z C64 :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dla mnie królem jest pierwszy Spyro. Znalazłem w tej grze chyba każdą pierdołę. Grałem w niego po trzecim Crashu, który mnie olśnił, ale jednak otwarty świat smoka przemówił do mnie dobitniej niż tunelowy Crash. Na PS2 nie grałem chyba w żadnego platformera więc o Jakach nie mam pojęcia (niech wydadzą HD Trilogy to chętnie ogram) na PS3 dziabnąłem Tools of Destruction i pełne 9/10 , jednakże jak wiadomo to quasi shooter.

• 3 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Crash Bandicoot :wub: ,w szczególności pierwsze trzy części,to było coś niesamowitego. :good:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

na PlayStation to jedynie Crash Bandicoot i jedynie 1, 2 i 3 część. Zagrywam się w nie jeszcze na PS3 wink.gif

same here. wszystkie 3 części (+ CTR) wymaksowane n-razy i wciąż mi się nie nudzą - gdyby wyszedł remake w HD na PS3 to łykam bez pytań.