Aquan 0 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 CRASH BANDICOOT (seria Naughtydog) - Dla tej gry kupiłem moje Playstation, był to rok 95/96 ta gra zadecydowała że zamiast N64 wybrałem właśnie PSXa. Nie ma wystarczająco epitetów we wszystkich słownikach świata aby opisać geniusz i niesamowitość tego bohatera. On jest najlepszy we wszechświecie i poza nim, Jak i Ratchet oczywiście też są wspaniali, Gex i Spyro także, Mario również (ale już mniej) no i Sonic (tak samo jak Mario) ale to właśnie CRASH BANDICOOT jest po prostu the best. W erze PSXa nie widziałem gry z ładniejszą grafiką, może to brzmi jak przesada, ale na prawdę wszystko z czym się spotkałem wymiękało przy Crashu. Muzyka - takiej nigdzie nie ma, Mutato Muzika grają muzę oryginalną, wyjątkową, ale co ważne - zapadającą w uchu. Przyjemność i radość z gameplayu płynące są zabójczą dawką serotoniny dla mojego mózgu. Dla mnie nie ma nie tylko lepszego platformera od Crasha, ale w ogóle nie ma lepszej gry od Crasha. W mojej liście best games ever to on ma 1 miejsce BTW podkreślam, że to moje (zapewne subiektywne) zdanie ^_^ Quote
MoniqaPS2PSP 1 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Ratchet and clank to mój nr 1. Tą grę pokochałam na ps2 i dla tej gry kupiłam ps3. N drugim miejscu Crash i Jak and daxter. 1 Quote
Guest Orson Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Obiektywnie to Crash (któż o Nim nie słyszał?), prywatnie MediEvil- za NIESAMOWITY, przecudowny i urzekający klimat. Quote
Sqtr78 1038 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Crash jest boski , podwodnych leveli nigdy nie zapomne Ale zaglosowalem na skullmonkeys bo nikt inny nie glosowal na nia , a musze przyznac ze gra byla prze, muzyka i klimat niepowtarzalny Quote
Sly Angelo 0 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Jak najbardziej Crash, choć wahałem się jeszcze pomiędzy Spyro, Marianem i Conkerem. Sic, ciężko wybrać najlepszą platformówkę, wszystkie są niezłe =P Quote
krzystofik 0 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Nie wiem z jakiego powodu zapomniano o świetnych platformerach z raymanem w roli głównej. Jak dla mnie najlepszą platformówką jest był pewnie też będzię Rayman 2 : The Great Escape na PSX-a Quote
Lain 107 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Ludzie, ludzie... A graliście w przepięknego Superfroga na stareńkiej Amisi? To jest dopiero w mojej opinii mistrz platformerów. Większość współczesnych gier raczej próbuje jej dorównać, niż wnosi coś ciekawego. Ale to moje osobiste zdanko:). Pozdrawiam! no. ;f ale i tak nie przebija Mario xD Quote
Masher 2 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 No cóż Mario to już legenda, prawie każdy go zna nawet jak w gry nie gra Quote
wisza 5 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Szkoda ze Naughty Dog juz nie robi Crasha Na PSX'ie zarywalem nocki zeby przejsc Crasha bo gralem bez memorki Podobal mi sie Pitfall: The Lost Expedition na XBOX'a ale nie jestem pewien czy to platformer Quote
MYSZa7 9001 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 (edited) Crash,ileż frajdy miałem grając w tą serie :slinotok: ,Team Racing,Bash oraz Bandicoot 2 jak dla mnie najlepsze Edited November 16, 2008 by MYSZa7 Quote
Guest coopa Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 (edited) Edited June 25, 2011 by coopa Quote
Dr.Czekolada 4496 Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Rayman, Crash, Mario i Sonic - innych nie uznaje. Quote
CIGEN 0 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Jeśli obie częsci Maximo to platformówki to nie ma lepszych na PS2 popieram ,wciagły mnie do reszty az je wymasterowałem na 100% , pokochałem ten rycerski klimat Quote
Pikol 336 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Pamiętam jak sie młuciło w gex'a...teraz to nie wiem Quote
Seigaku 0 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Z całym szacunkiem dla karłowatego hydraulika, król może być tylko jeden i jest nim Crash. Osobiście równie dobrze co w liska zagrywałem się w J&D, szkoda, że kolejne części poszły w bardziej mainstreamową stronę, mimo to Naughty Dog poprzez te dwie serie udowodnił, że w tworzeniu gier platformowych nie ma sobie równych. Ktoś tu wcześniej napomknął o MediEvil, gierka jak najbardziej miodna, ale jaka tam z tego platformówka? Quote
bypa 1 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 (edited) Heh, bardzo bliski mi gatunek, który jest w stanie agonalnym... niestety. Najnowsze produkcje, w których strzela się więcej niż w Gears'ach nie przypadły mi do gustu. W każdym bądź razie: Crash Bandicoot 3 (PSX), Super Mario Bros. (NES), Donkey Kong Country (SNES), Oddworld: Abe's Oddysee (PSX) , Jak & Daxter (PS2), DuckTales 2 (NES), Heart of Darkness (PSX). Edited August 29, 2009 by bypa Quote
saptis 620 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Najlepsze platformowki to seria Donkey Kong Country (SNES) oraz Mario (rozne konsole). Poza tym Crash Bandicoot 1-3. Gry z serii Crash poza CTR na PS1 i dwoma z GBA to po prostu jakas kpina - nie maja prawa tak samo sie nazywac. Quote
VVV 0 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Zastanawiałem się tylko chwilę nad Crash'em z PSX'a oraz Mario z NES. Crash góruje jednak na całej liniii z prostego względu - nawet dzisiaj wciąga bardziej niż najnowsze pozycje. Quote
Guest bigdaddy Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 oczywiście crash 1,2,3 i Mario z każdej konsoli Nintendo. Z aktualnej generacji to tylko 3 gry - Mario Galaxy z wii, Banjo-Kazooie z 360 oraz LBP z ps3, reszta ssie a Ratchet to bardziej strzelanka może jeszcze Kameo jeżeli można uznać za platformera. aha jeszcze donkey kong ze snes-a był super i seria lego też jest niezła Quote
Yap 2873 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ciężko stwierdzić, ale chyba jednak Ratchet. Więcej śmiechu i funu jak dla mnie. Choć z drugiej strony Jak & Daxter dają radę jak zawsze...ciężki wybór... Quote
Maciek_Siemasz 0 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 hehe no troszke tego bylo... jakby przyszlo mi wybrac ten jeden jedyny tytul to chyba, jako oldskulowiec wyhowany w salonach gier, bym postawil na Secret Agent... Ta gra ma dosc sporo wartosci sentymentalnych Quote
balon 5395 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Dla mnie mimo, że też wychowałem się na starej szkole, wygrywa Crash (1,2,3) i wiem, że nie będę oryginalny ale dał bym bardzo wiele aby Naughty dog / Sony odkupiło licencję i uderzyło po raz czwarty w jakości HD. Tak a propo przy zachowaniu tej korytarzowej formy rozgrywki (bez bardzo rozległego świata), gra na pewno wyglądała by nie ziemsko. Quote
Recommended Posts