Skocz do zawartości

Czekolada

Featured Replies

Opublikowano

Zdefiniuj porcję. Jest podana gramatura i pojemność, więc ze 6 filiżanek wyszło. Jak wlejesz do kubków to wyjdą ze dwa.

• Odpowiedzi 189
  • Wyświetleń 42,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Alpen Gold z orzechami < 3

• Dwie. Jedna dla Reda, reszta dla gosci.

• pamiętam, kiedyś miałem styczność z gorzką czekoladą nadziewaną skórką pomarańczową, nie pamiętam jakiej firmy... kosmos, nigdy wcześniej ani później nie spotkałem się z tak doskonałym wyrobem

Opublikowano

No te pare dni z goscmi, codziennie piwo, rogale swietomarcinskie, czekolada. FatSecret zaczął chrumkać, chyba jakas nowa funkcjonalność.

• 10 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te gó.wna

M089446.jpg

+ gorąca czekolada

=

:banderas:

Opublikowano

@Rudiok Ty to taka słodka dupka jesteś trochę.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

A nie, tak zauważyłem, suchy fakt :kaz:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W zabkach byly takie "mini" tablicki gorzkiej, 70%. Wzialem, zrem, no nawet niezle. Mysle sobie, ze to juz po prostu starosc, ze mi gorzka czekolada smakuje ale zerkam na zawartosc a tam cukier w skladzie xD. Nie wiem czy tak ma byc i w "gorzkiej" zawsze jest cukier czy juz sie odzwyczailem. Swoja droga z tego co sie orientuje to czekolada z 70% to powinna sie mielic w gebie pare minut. A ta rozplywa sie praktycznie jak mleczna.

Opublikowano

Hmm nie wiem czy w każdej ale ostatnio widziałem czekoladę gorzką od wawla i była z dopiskiem bez cukru, spróbuj tej.

Opublikowano

Prawie każda ma cukier, ale im wincyj kakao, tym mniej cukru, zazwyczaj taka zależność. Jeśli chodzi o jakoś do ceny to najlepiej wypada Auchanowa 85% za 5 zł.

No, a te Wawelowe też spoko i chyba tłuszczu palmowego nie mają.

Opublikowano

Ta wlasnie byla od wawela. Fakt, nie ma palmowego. Sprobuje bezcukrowej od blabera.

Opublikowano

Kiedy myślisz, że w dziedzinie czekolady wymyślono już niemal wszystko i trafiasz u żabojadów na mleczną z prażonym ziarnem kukurydzy :banderas:

71LUaJVO0AL._SY550_.jpg

Opublikowano

excellence_99__1.png

czasami się trafia - ja chyba w tesco kupiłem. Po takiej kostce, wszystko wydaje się słodkie. 

Opublikowano

Tego się jeść nie da.

Opublikowano

Tez tak mysle. To juz ekonomiczniej pewnie wyjdzie kupic sobie deco moreno i jesc lyzka.

Opublikowano

W Żabce teraz proma na czekolady gorzkie Wawel. 90% 2 sztuki za 12 zł, w promce też 70%, ale nie pamiętam ceny.

Opublikowano

70% 2zl/szt a w promce nie pamietam ale chyba wiecej niz 2szt trzeba bylo nabrac, wiec wzialem po raz kolejny ale tylko jedna. Kupilem tez baton Bongo kokosowy w czekoladzie, bez glutenu ale ma tluszcz palmowy a to tak jakby malpce zabrac domek wiec juz nie kupie.

Opublikowano

A ten baton dobry, jadłem parę razy. Lubię takie połączenie kokosa i czekolady 

Opublikowano

Ta czekolada 70% to 3szt za 5zl.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W PiP kupilem hamerykanska czekolade Hershey's. Teraz czuje po niej posmak jak po rzyganiu, straszny syf. 

W google "Hersheys tastes like puke" jest duzo wynikow xd

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

@_Be_ weganska czekolada w biedrze jest, nie wiem czy jadasz takie rzeczy wawel-mieszanka-krakowska-czekolada-nadz

Opublikowano

Wawel ma też z masłem orzechowym i też jest wegańska i ją preferuje z galaretką to nie mój styl.