Sephirath 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Pegazus (błehehehe) - Contra. Godziny zabawy, szczególnie na co-opie edit: O, lol, nie zwróciłem uwagi nad post nade mną, czytam teraz i podziwiam własnego skilla w przepowiadaniu przeszłości Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Sephirath Cytuj Odnośnik do komentarza
FLooK 1 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Double Dragon Platforma:NES/Pegaz Chodzona bijatyka z 2 grywalnymi postaciami + do tego przejmowanie bossów. Fajne ciosy, combosy i masa zabawy. Coop included. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cybercotlet 0 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Panzer Dragoon Saga - Sega Saturn ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Wyso 18 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Olimpiadki z Kunio Kun (nie znam dokładnego tytułu). Pięć dyscyplin: bieg 400 metrów przez płotki, rzut kulą, pływanie, tor przeszkód (nazywane tak przeze mnie), i karate. Gra ma multiplayer na 4 [tyle, że rozgrywany po dwóch (jeden na jednego)], ale i w singlu jest super. Dla mnie najbardziej grywalna pozycja na NES-a/Pegazus-a. Edytowane 11 Lutego 2008 przez Wyso Cytuj Odnośnik do komentarza
CIGEN 0 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) ja proponuje serie battle toads mega zabawna , trudna ,bardzo urozmaicona w roznego rodzaje pojazdy skutery serfing statki i mega rozpierdu....cha ^_^ oczywiscie platforma NES Edytowane 1 Marca 2008 przez CIGEN Cytuj Odnośnik do komentarza
Paul1986krk 0 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 wymienie pare rodzynek z Nesa. Po pierwsze Metal Gear, wbrew pozara bardzo podobny w kilku aspektach do dzisiejszy odslon serii poczatek troche trudny ale gdy mamy bron to juz jest pikus. Duck Tales - platformowka do ukonczenia w pare godzin, fajne miejscowki do odwiedzenia (np. ksiezyc, zamek, kopalnia). Jest tez druga czesc ale jeszcze nie gralem. Teenage Mutant Ninja Turtles - momentami irytujaca, trudna ale mi sie podoba bo oprocz tego ma wiele zalaet! W sumie to wiekszosc pewnie zna te gry ale moze komus sie przyda! Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Metal Geary oczywiście - zobaczycie, ile ma mają wspólnego z nowymi częściami (ale w dwójkę grajcie tylko na MSX'ie, wersja na NES'a to jakaś szmira!). Superfrog - tą grą obok Wormsów najcieplej wspominam z pierwszych lat mojego życia, piękna kolorowa grafika, cudowna animacja, zwariowane światy pełne sekretów, ahhhh muszę znowu w to pograć! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tom & Jerry na nes-a Cytuj Odnośnik do komentarza
RSK 1 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Goal 3 na Pegazusa masakra!!! Kupiłem od kumpla za dycha jak do podstawówki chodziłem. Pioruny na boisku, piłkarze się leją giera miodzio:). Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kruhol 31 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Ostatnio cioram w Final Fantasy I. Już wiem dlaczego ta gra jest wielka ;> Klimat! Cytuj Odnośnik do komentarza
barcelona fan 33 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Jak dla mnie Cannon Fodder na Amige. Genialna ta gra byla. Pozatym wszystko co tu wymieniliscie: Contra,Goal 3,Battletoads,Turtles.Grałem też w jakiegoś Chip & Dale'a kiedyś tez był zajefajny ale nie pamietam dokladnego tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza
Sogi 2 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Darkwing Duck na Nes'a-Pegazus'a ;D http://www.youtube.com/watch?v=VuU-B2XGiHM ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Klasyczny Tetris i Tanksy FTW. O, i jeszcze Mario Karate (czy jak to się nazywało). Cytuj Odnośnik do komentarza
Spuczan 74 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Przede wszystkim we wszystkie pozycje z dzieciństwa których nie udało się ukończyć. Ja dorwałem z bratem (no dobra Ty kupiłeś WSZYSTKO) Contre, Chip 'n Dale Rescue Rangers i Teenage Mutant Ninja Turtles 3. Teraz przymierzamy się do Lifeforce i Wings. Ja sam nie mogę sie doczekać Duck Hunt! Cytuj Odnośnik do komentarza
Shadowsword 0 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 MegaMan 1-6, Phantasy Star 1-4, Sonic 1-3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Od siebie polecę też grę Lone Ranger. Nie jest moża tak znana jak inne tytuły z nesa/pegasusa ale to chyba najwspanialsza gra o Dzikim Zachodzie jaka została stworzona na te dwie konsole. Strzelaniny w mieście, gonitwy konno, etapy z widokiem fpp (serio!!), minigry, ogropmny świat do zwiedzenia.. w to po prostu trzeba zagrać. Acha, grę stworzyła firma Konami więc o jakość nie ma potrzeby się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Od siebie polecę też grę Lone Ranger. Nie jest moża tak znana jak inne tytuły z nesa/pegasusa ale to chyba najwspanialsza gra o Dzikim Zachodzie jaka została stworzona na te dwie konsole. Strzelaniny w mieście, gonitwy konno, etapy z widokiem fpp (serio!!), minigry, ogropmny świat do zwiedzenia.. w to po prostu trzeba zagrać. Acha, grę stworzyła firma Konami więc o jakość nie ma potrzeby się martwić. Pamiętam, ostro się w to zagrywałem, faktycznie gra wciągała jak bagno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Z innych gier na nesa/pegasusa mogę polecić Kunio Kun Kakutou Densetsu Genialna mordobitka 2vs2 firmy Tecmo...zapewne wielu starszych wiekiem graczy dobrze ją pamięta. Turtles Tournament Fighters Chyba obok Kunio kuna najlepsze mordobicie na nesa/pegasusa. Z gier na snesa (tych które mam na cartach) mogę przykładowo polecić: Front Mission. Wspaniała gra taktyczno strategiczna Squaresoftu. Prehistorik Man. Chyba moja ulubiona platformówka na snesa. Mimo bajkowego wyglądu jest to gra bardzo trudna i wymagająca. Dla prawdziwych hardkorowych oldschool'owców. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dumian 5 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Jeśli mowa o oldschoolowych tytułach, w które warto grać to na pewno są nimi klasyczne Mortale. Tym bardziej, że można bezproblemowo pograć w nie online z innymi graczami i przy odrobinie umiejętności oraz szczęścia wygrać cenne nagrody. Więcej info w tym temacie. A z bijatyk na pegasusa rządzi zdecydowanie Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters Cytuj Odnośnik do komentarza
FalsoVero 3 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Donkey Kongi na SNESA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bioter 0 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Megaman X 1-3 jedne z moich ulubionych gier Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Donkey Kong Country, zdecydowanie mój numer 1 wśród platformówek. Oprócz tego Super Metroid, Super Mario World i Super Mario World 2: Yoshi's island. Wszystko oczywiście na SNESa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Power Blade - platformówka - strzelanka z cyborgiem rzucającym bumerangiem i morfującym się w różne humanoidalne roboty na wzór Samus z Metroida (dwójka lepsza) - NES Cytuj Odnośnik do komentarza
Bioter 0 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 "Snake Rattle n Roll" to zręcznościówka z NES'a która stanowi swoiste rozwinięcie klasycznego "Snake'a". Gra polega na pokonywaniu coraz to wyższych stopni pewnej zabudowy(?) , oczywiście utrudniają nam to przeciwnicy i przeszkadzajki. I jak to w snake musimy powiększać nasze ciało zjadając kulki poukrywane w planszy, ale ów kulki nie czekają na zjedzenie, tylko uciekają przed naszym wężem, przybierając przy tym różne formy, takie jak ptaki, rybki helikoptery i inne( tj wyglądają jak kulki z dodatkami). "Snake Rattle n Roll" to gra mająca wysoki stopień trudności wymagająca nie raz małpiej zręczności(szczególnie lodowe plansze). Mocną stroną gry jest tryb na dwie osoby , w którym kooperujemy z kumplem w pokonywaniu gry. http://youtube.com/watch?v=j_xHx71eWD8&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza
banerski 1 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Oprócz wspomnianych jeszcze jest GUN SMOKE od Capcom i JACKAL !! (PEGASUS) Trochę tego się nazbiera :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi