Opublikowano 6 lipca6 lip Godzinę temu, Mejm napisał(a):Brig her back w wypozyczalniach.nawet wysoka srednia jak na horror, sprawdze dzis
Opublikowano 6 lipca6 lip 9 godzin temu, Shen napisał(a):nawet wysoka srednia jak na horror, sprawdze dzisjednak sraka, horror z tego zaden
Opublikowano środa o 13:385 dni https://www.filmweb.pl/film/Koszmar+minionego+lata-2025-10053610Turbo zaiste... Już niedługo i kina będą pełne widzów spragnionych slasherowości spod znaku ,,Koszmaru Minionego Lata", ale w opcji vol.2025! Tak, turbo nieźle, bo osobiście wybieram się na ten film. Tak, będzie zdecydowanie dziwnie, bo z tym Uniwersum w slasherze miałem ostatnio styczność z hektar lat temu! Fakt, to jakaś seria jednak jest, ale kompletnie zapomniałem o co w tym wszystkim chodzi... I jestem teraz w tej kwestii zielooooony! Na PSCore odświeżę sobie ten film, ale w wersji sprzed 30 lat. Akurat zdążę przed premierą nowej wersji klasyku.
Opublikowano niedziela o 14:581 dzień Bring Her Back (2025)Plusik za dość obrzydliwe sceny i za rolę matki zastępczej. Niestety sam tytuł jak i kilka początkowych fragmentów sprawia że łatwo domyśleć dokąd zmierza fabuła. Oglądało się dobrze, ale nie zaskakuje (oprócz scen gore), no i cały czas miałem wrażenie że gdzieś już widziałem podobną historię i to nie raz.It Feeds (2025)Mało to stricte horroru. Głównie bazuje na jump scenach. Sama historia za to ciekawa z kilkoma nieoczywistymi zwrotami akcji i śledzi się ją do końca z zaciekawieniem. Jeden motyw przywoływał skojarzenia z filmem "Cela" z Jennifer Lopez.
Opublikowano niedziela o 21:161 dzień https://www.filmweb.pl/film/Ukryty+wymiar-1997-559Pogranicza horroru, gore, thrillera transcendentalnego w sci-fi.Moja ocena filmu: 8/10, 3ci seans z kolei. UHD, Dolby Systems, HDR10 etc. 85cali. A dlaczego jest to tak dla mnie cenny film?Patrząc się na specyficzne wykonanie (efekty praktyczne, oświetlenie, obraz, montaż, fabuła etc.) ,,Ukrytego Wymiaru" tak się zastanawiam, czy w wielu przypadkach horrorów sci-fi współcześnie nie tworzy się celowo bądź nie ,,wtórnych i generycznych" dzieł, jakby bez polotu, z nastawieniem na zysk, żeby dzieło było ładne, zarabiało i szokowało, ale na krótką metę: do podliczenia zysków z Global Box Office; żeby dzieło wypadło jako ,,produkt doboostowany mega mocnymi SI i różnymi odpowiednikami Chatu GPT, zgarniało tylko filmodolary sprzed nosa tym, którzy naprawdę na sukces w kinie pracują w pocie czoła, i to do potęgi entej! Dlatego doceniam takie klasyki gatunku, jak Ukryty Wymiar sprzed prawie 30 lat, gdzie inspiracje Lovecraftem, meta horrorem i m.in. ,,Obcym" Scotta są wręcz namacalne. O opatrzności, dziękować za ten ,,Ukryty Wymiar", oj dziękować!