Skocz do zawartości

Jaki laptop ?

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 487,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• poczekaj z miesiąc, będzie fajny lenovo do sprzedania

• Po kilku dniach użytkowania Omena jestem więcej niż zadowolony. Sprzęt jest wykonany bardzo solidnie, nie waży wcale dużo, a po złożeniu jest dosyć smukły i cienki jak na gamingowego lapka. Na ży

• wstrzymalbym sie z zakupem nowego laptopa do 2030 roku, bo wtedy to bedom!

Opublikowano

Macbook air 13 będzie najlepszym wyborem

Opublikowano

On nie chce MBA, bo studiuje informatyke i potrzebuje Windowsa z Linuksem :/ 

Opublikowano

Dell Vostro 5468

Lenovo ThinkPad L470

Bez dedykowanej 

Opublikowano

Szukam lapka dla brata studenta. Żeby nie był za duży, bo go będzie targał na uczelnię no i żeby był wydajniejszy od jakiegoś netbooka. Wpadło mi w oko takie coś: https://www.x-kom.pl/p/353386-notebook-laptop-141-lenovo-thinkpad-e470-i5-7200u-8gb-256-gf940mx-fhd.html

Jakieś opinie?

yoga :D, ale przede wszystkim bierz z dedykowaną, lapki na zintegrowanej to trupy.

Opublikowano

yoga to straszny plastik :/ ten co wysłałem ma 940MX

Opublikowano
lapki na zintegrowanej to trupy.

Do notowania na wykładach potrzebna niesamowicie ..

Opublikowano

Yoga to badziewie, thinkpady będą najlepsze bo mają dobre wsparcie dla Linuxa. Dedykowana też w sumie zbędna bo różnie z tym bywa.

Mimo wszysto ja i tak bym brał mba, bo praktycznie wszystko co na linuksie można na macOSie zrobić, a windowsa postawić na wirtualce (uczelnie i tak rozdają licencje za darmo).

Edytowane przez _Shaman_

Opublikowano

yoga to straszny plastik :/ ten co wysłałem ma 940Mx

Ten co  wstawiłeś jest super, 14 cali to za(pipi)iste rozwiązanie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebuję laptopa do pracy (pisanie + obróbka materiałów do montażu wraz z efektami). Coś do 4K znajdę? Zależy mi aby sprzęt był niezawodny i trwały.

Opublikowano

Powinny w najbliższym czasie pojawić się odświeżone VN7 od Acera, wiem że testowe egzemplarze są już w PL.

Opublikowano

Air w 2017 roku? Nope. Dołożyć klocka i brać jak człowiek Pro.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Planuje streamować swoje mixy i potrzebny mi do tego jakiś laptop. To tylko obraz full hd i audio idące przez apkę więc wymagać powinno znacznie mniej niż streamowanie gier. Zastanawiam się tylko czy takie i3 + 4GB RAMu wystarczy żeby bezproblemowo ogarniać streamy czy trzeba by wyłożyć trochę więcej grosza. Ktoś się orientuje?

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Nieznajut tego typa.

Do swojego MSI kupiłem jakiś zamiennik, bo stara bateria nie trzymała nawet minuty. Ulga niesamowita jak mogłem coś podziałać na lapku, jak prądu nie było w pobliżu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie co możecie powiedzieć o tych laptopach: Lenovo yoga 710 z i7 albo Asus Zenbook ux430uq ?

Warto czy w przedziale do 5tys cos sensowniejszego dostane?

Opublikowano

Chce zastąpić starego laptopa czymś nowym na czym pogram w np. Skyrima z modami, Dooma i jakieś indory. Szukałem czegoś w okolicach 4000zl i wpadł mi w oko:

https://www.x-kom.pl/p/389264-notebook-laptop-156-hp-omen-i7-7700hq-8gb-1tb128ssd-win10-gtx1050.html

Ktoś miał do czynienia? Jak zawiasy i nagrzewanie? Czy można coś podłączyć jako zewnętrzny napęd dvd?

Opublikowano

Też lapka szukam o konkretnych parametrach, głównie do szybkich renderów z Archicada. Jedyny słuszny wybór to laptop gejmingowy, ale te wyglądają strasznie gimbusiarsko ze swoimi agresywnymi kolorkami. Znalazłem jeden model, który satysfakcjonowałby mnie pod względem dizajnu jak i osiągów, ktoś może coś na jego temat powiedzieć? Jak sprawuje się chłodzenie? Ekran, bateria?

https://www.x-kom.pl/p/375341-notebook-laptop-156-hp-pavilion-power-i5-7300h-8gb-1tb-win10-gtx1050.html

Opublikowano

Ostatnio natrafiłem na multum pozytywnych opinii o Ezbook 3S -  6gb ram, 256ssd, ekran 14" fhd. Akurat szukam czegoś mobilnego do Office'a, netu i filmów i za cenę nie przekraczającą 1100zł mocno się zastanawiam czy nie wziąć tego potwora. Jestem laikiem ale specyfikacja chyba nie najgorsza. Możecie coś więcej dodać? 

https://www.pdevice.com/product/jumper-ezbook-3s-price-specs

Opublikowano

Panowie laptop do 3 tysiecy potrzebuje. gry odpalane beda sporadycznie ale dobrze zeby w miare chodzily. No i koniecznie dysk ssd