ErgoProxy 0 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 aż się skuszę ile waży ? bo jeszcze u mnie dysk 40gb siedzi, do tego zapchany po brzegi >.> Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) lekko ponad 600 mb, bodajże 617, ale naprawdę warto - fantastyczny klimat no i jest to coś zupełnie innego od setek innych, dostępnych na konsolach produkcji. A przecież to właśnie innowacyjność tak cenimy i zawsze silnie wypatrujemy w zapowiadanych grach. Edytowane 12 Lutego 2009 przez ShtaS Cytuj Odnośnik do komentarza
wendiego 11 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Jezu jaka ta gra jest piękna. Sposób w jaki porusza się trawa fascynuje mnie po przejściu wszystkich etapów... Flower można określić tylko jednym słowem NIEZWYKŁE. Myślałem, że poziom gry będzie podobny do Flow ale jest znacznie, znacznie lepiej. Czemu tylko 40 min tej przyjemności ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 ThatCompanyGame dawać DLC Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakeawake 5 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Co kupujemy na PS Store? http://www.ps3site.pl/co-kupujemy-na-ps-store/14612/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Skotnik 652 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Flower da się skończyć w 40 minut ? O_ó Cytuj Odnośnik do komentarza
Machel 2 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Też jestem zaskoczony takim czasem Zrobiłeś wszystkie trofea w 40 min ?? Moze ja jestem słaby Edytowane 13 Lutego 2009 przez Machel Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Ecj, wspaniał gra (?) z tego "Flowera", właczyłem tylko żeby sprawdzic czy działa i wsiąkłem-jakoś tak sentymentalnie sie zrobiło . Ogólnie mam teraz jazdę na arcadowe gierki i eksperymenty ze Store , czasy NES-a się przypominają Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris Blake 40 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) "Flower" jest magiczny. W moim przypadku gierka pękła w coś około 3 godziny. Przy czym wpadło 23% trofeów. Prawie przez cały czas grania przechodziły mnie ciarki ^_^ "Flower" wygląda obłędnie i wciąga niesamowicie. Po prostu muzyka dla duszy. Edytowane 13 Lutego 2009 przez Kris Blake Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Flower jak dla mnie to małe dzieło sztuki. Możecie się śmiać ale gdy "grałem' pierwszy level jakoś tak beztrosko się poczułem jak hmmm w dzieciństwie a uśmiech chyba ani na moment nie zszedł z twarzy. No i te ciary gdy zrobiło się ciemno. Co prawda jeszcze nie skończyłem ale już teraz naprawdę polecam każdemu. No i więcej tak oryginalnych i cudnych pozycji (ile można strzelać i mordować?) Ta gra to relaks w czystej postaci. Edytowane 13 Lutego 2009 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
POL_SouL 1 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Pięknie to ująłeś Old_Kyo i z chęcią przytoczę tą wypowiedź żonie, która ni cholery nie chce mi pozwolić kupić tego tytułu tłumacząc się, że będzie to samo w moim przypadku co z Flow, czyli pogram 2h i odstawię Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 a skąd możesz mieć pewność że tak nie będzie ? pograłem chwilkę, jestem na trzecim levelu. jest fajnie, miło i przyjemnie, ale zachwytów jakbyśmy mieli do czynienia z czymś przełomowym po prostu nie rozumiem. moim zdaniem gra jest bardzo dobra, ale nie jest w żaden sposób wybitna. z tych wszystkich peanów których można się naczytać wynika obraz gry rewolucyjnej, chwytającej za serca, idealnej. w pewien sposób kontynuującej ideę i odczucia jakie mieliśmy w ICO - do opisu obu gier używa się podobnych przymiotników, o jednej i drugiej wypada się wypowiadać w samych superlatywach. tylko ważne jest w tym wszystkim jedno - Flower to nie gra tego kalibru co inne wielkie tytuły. i o tym należało pamiętać tworząc sztuczny hype który moim zdaniem przerasta możliwości tej gry. poza tym mam obawy czy nie będzie to typowy "jednostrzałowiec", czyli gra po przejściu której ma się dobre wspomnienia ale nie chce się do niej wracać (tak jak jest np. ze świetnym Cuboid). czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Wielkość Flower w moim odczuciu jest bezapelacyjna. Ale niestety co bym nie napisał gra się nie obroni w jednym aspekcie - długość gry więc tu paweł_k ma rację. Gra jest wielka ale żadna z niej super-produkcja pokroju ICO a tym bardziej SotC (przez to użyłem określenia "małe dzieło sztuki" ). Ja opisałem tylko o moich odczuciach aby zachęcić wszystkich tych którzy jeszcze się wahają Gra w stosunku jakość<->cena wymiata Dzisiaj przetestuję na narzeczonej - zobaczymy co z tego wyjdzie Edytowane 14 Lutego 2009 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Wogóle to chyba "Flower" nie nalezy traktować jako grę, ale forme interaktywnego....hmmm...relaksu? Oczywiście nie ma mowy o jakiejś rewolucji, ale mimo wszystko ta gra ma oryginalny feeling i grając miałem naprawdę fajne uczucie. Mimo swojej prostoty zrobiła na mnie większe wrazenie niż większość "wielkich" pozycji jak Kill.....ech, nie będe pisać nawet Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakeawake 5 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Kwiat rozchylił płatki i podmuchy wiatru. Miodzo Flower! Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Flower jest mistrzowski-grafika,desing i uspokojenie płynące z ekranu tv są nie do opisania .Flow może się schować Edytowane 14 Lutego 2009 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 997 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Ogralem narazie jeden poziom i gra jest prze za(pipi)ista. Wlasnie dlatego warto miec PS3.. bo gdziez indziej pojawiaja sie tytuly tak oryginalne, z tak wspaniala grafika i to za grosze?? Cytuj Odnośnik do komentarza
villain 5 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Zapewne wszyscy wiedza o tym juz od dawna, ale ja dowiedzialem siedopiero teraz dlatego pisze, dla tych, ktorzy moze tez nie wiedza - gra LuminesSupernowa jest juz dostepna na polskim PSS - wkur****m sie strasznie jak to zobaczylem bo szukalem od dawna a nie widzialem nigdzie - ani w Latest ani w spisie gier A-Z dopiero jak zajrzalem do We Recommend okazalo sie, ze jest ... A wkur****m sie na to, ze nie dali tego tytulu nawet do spisu A-Z... - mam nadzieje, ze jest dostepny od krotkiego czasu... - sorry, za posta w 2 tematach, ale tam nie ma komentyarzy a "nagadac" sie musialem Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Ale lepiej wziąść z konta U.S. Masz dodatkowo 20 skinów za darmo do ściagnięcia (otwiera sie nowy tryb-Hollyday) Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Flower jest na pewno grą piękną, dopracowaną, relaksującą i oryginalną. Ale przesadą jest pisanie poematów o jej wielkości i wspaniałości. Nie można zapominać, że kosztuje tylko 29zł i nie miało być najlepszą grą roku. To nie Ico, Okami, czy SotC. Nie ten kaliber. Odłóżmy więc na bok te rozważania i po prostu zrelaksujmy się. Tak jak moja mama. Serio, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Burth 2 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Nigy nie myslalem, ze kwiatki moga miec sny Przytulna, relaksujaca i bardzo klimatyczna gra. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Klimat jest magiczny. Te filmiki są fantastycznie zmontowane. Tak smutno się człowiekowi robi. Gra ma MOC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Machel 2 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Flower jest na pewno grą piękną, dopracowaną, relaksującą i oryginalną. Ale przesadą jest pisanie poematów o jej wielkości i wspaniałości. Nie można zapominać, że kosztuje tylko 29zł i nie miało być najlepszą grą roku. To nie Ico, Okami, czy SotC. Nie ten kaliber. Odłóżmy więc na bok te rozważania i po prostu zrelaksujmy się. Tak jak moja mama. Serio, serio. Wybacz, ze wchodze w polemike Co cena ma tu do gadania ?? "nie mialo byc najlepsza gra roku". Dla mnie liczy sie fakt, ze spedzilem przy tytule mile chwile, wroce do niego i bede zachecal do niego znajomych. To czy kosztuje 299 pln czy 4,75 pln nie ma zadnego znaczenia. Gra zapadla mi w pamiec poniewaz poczastowala mnie dawka rozrywki, ktorej nie potrafily dac mi inne nawet z zalozenia"wieksze" tytuly Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Chyba oczywistym jest, że produkcja o mniejszym nakładzie finansowym nie jest w stanie równać się na przykład z SotC. Nie mam nic do takich cen, chyba rozumiesz o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Co prawda nie mam podłączonej konsoli do sieci w domu ale u znajomego mógłbym coś sobie ściągnąć i tu mam małe pytanie do was. Moglibyście mi powiedzieć ile ważą takie gry jak: Lumines Supernova Pixel Junk Eden Flower bo chętnie bym w nie pograł i kupiłbym je na pewno tylko muszę wiedzieć ile ważą,po to aby nie okazało się, że na łączu od kumpla ściąganie ich nie potrwa wieczność. W sieci szukałem i nic nie znalazłem... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi