Opublikowano 16 września 200915 l Da się jakoś przejść na najwyższym poziomie grę z ekwipunkiem z New Game + (z poprzedniego przejścia)?
Opublikowano 30 września 200915 l Dwójeczka sie robi http://polygamia.pl/Polygamia/1,95335,7096881,Kolejny_slad_wskazuje_na_produkcje_Dead_Space_2.html
Opublikowano 1 października 200915 l czekam, czekam i jeszcze raz czekam. dla mnie Dead Space to gra roku ad 2008. ciekaw jestem, czy wykorzystane będzie tylko uniwersum, czy również postaci biorące udział w pierwszej części. przyznam, że kontynuacja za bardzo to być nie może, bo historia ewidentnie jest zamknięta i nie bardzo mogę doszukać się choćby lekko uchylonej furtki, do pociągnięcia historii dla sequela.
Opublikowano 1 października 200915 l Zawsze może być tak że jakaś cząstka wirusika zapodziała się na statku, ten dolatuje do kolejnego większego statku kopalnianego lub wojskowego oczywiście za-hibernowany, tam naukowcy jak to naukowcy chcą wszystko wiedzieć otwierają, badają, eksperymentują i jak to zwykle bywa coś znajdują chcą to sprzedać armii lub innym kupcom ale oczywiście wymyka się to spod kontroli i jedynym wyjściem jest unicestwienie tego czegoś. I mamy przygodę gotową. Edytowane 1 października 200915 l przez matrix_dk
Opublikowano 1 października 200915 l Przecież pierwsza część idealnie kończy się furtką do drugiej części. Mniej więcej tak jak to wyglądało w filmie Obcy 3.
Opublikowano 21 października 200915 l Witam Po dłuższej przerwie chcę wrócić do tytułu i zaliczyć grę na najwyższym poziomie, widzę że na marketplace jest dość dużo dodatków do tej gry, mógłby ktoś pomóc w wyborze co kupić, jaki kombinezon i ewentualnie jakąś nową broń (Big Gun Pack???) czy ulepszenie do już posiadanej. Pzdr @ll
Opublikowano 21 października 200915 l Ale po co wydawać kasę jak można grę przejść bez problemu na hardzie na standardowym zestawie? Nie mam liva wiec nic nie polecę.
Opublikowano 21 października 200915 l polecam Tank Suit. 70% pancerza bardzo pomaga. broni nie używałem żadnej dodatkowej, gdyż chciałem zaliczyć przejście gry używając tylko Plasma Cuttera. i powiem, że nic więcej do szczęścia nie potrzeba. ok 8 poziomu powinieneś mieć maxymalny apgrejd zarówno pancerza, stazy, kinezy jak i tej jedynej broni. spokojnie powinieneś dać sobie radę. przyznam, że im dalej tym łatwiej... poza ostatnim levelem, gdzie atakują Cię dosłownie hordy przeciwników. boss pęką szybciutko i bezstresowo.
Opublikowano 23 stycznia 201015 l Jestem w 6 rodziale i nie moge kupić kombinezonu poziomu 3, bo pewnie przeoczyłem schemat. Co proponujecie zrobić w tej sytuacji? Czy moge go jeszcze jakoś znaleźć? Już mam, magazyn sam sie uaktualnił Edytowane 23 stycznia 201015 l przez Spyker
Opublikowano 23 stycznia 201015 l Dead Space jest decydowanie warty polecenia, jedna z najlepszych gier na xboxa, no i jedna z najbardziej klimatycznych. Edytowane 23 stycznia 201015 l przez Wojthas
Opublikowano 23 stycznia 201015 l Tak jak to powiedział przedmówca. Naprawde DS jest warty polecenia. Gra jest świetna, a klimat...miód po prostu! Necromorphy (chyba tak to się pisze) potrafią nieźle wystraszyć. Pomysłowe elementy zaskoczenia. W Dead Space cały czas czujemy niepokój. Jeden z najlepszych survival horrorów na X360 i ogółem jedna z lepszych gier na pudło. Jeżeli chcesz narobić w gacie polecam tą gre. Edytowane 23 stycznia 201015 l przez Spyker
Opublikowano 25 stycznia 201015 l oj tam, w gacie ciężko narobić... ale to też indywidualna kwestia ; ] a sama gra - wystarczy powiedzieć, że to najlepszy single player w jaki miałem przyjemność grać na X360. must have dla każdego posiadacza sprzętu, na który ta gra wyszła. brać i nie zastanawiać się. szczególnie, że można teraz za naprawdę śmieszne pieniądze grę znaleźć.
Opublikowano 25 stycznia 201015 l No dobra, może troche przesadziłem z tymi gaciami Ale przestraszyć się można
Opublikowano 25 stycznia 201015 l a i owszem, można jak najbardziej. praktycznie ciągłe ciary na plecach mnie nie opuszczały. gacie pozostawiam dla tuzów straszenia takich jak Silent Hill i System Shock 2 ; ]
Opublikowano 25 stycznia 201015 l Dead Space'owi klimatu odmówić nie można. W każdej sekundzie mam ciary i myśle kiedy cuś wyskoczy.
Opublikowano 29 stycznia 201015 l Sa gdzies na necie wszystkie komiksy promujace gre w jednym miejscu?
Opublikowano 4 lutego 201015 l popieram przedmówców warto ją wcielić do kolekcji, szczególnie, że teraz można DS nabyć za niewielkie pieniądze
Opublikowano 17 września 201014 l ja wczoraj w nocy skończyłem po raz pierwszy dead space. polecam każdemu kto jeszcze nie grał, gre jak pisano wcześniej można złapać za parę złotych teraz. nie wiem dlaczego dopiero teraz w nią grałem - klimat jest niesamowity, na tyle gra jest wciągająca że mój pięćdziesięcioparo letni tata jak zobaczył w co gram przysiadł i po jednej sesji powiedział bym go wołał jak będe w to grał. tak razem przesiedzieliśmy 12h (bardzo przyzwoity wynik jak na singlową gre). nabrałem smaków na nadchodzącą drugą część.
Opublikowano 17 września 201014 l Od roku leżała biedna na półce i czekała. Właśnie zabieram sie do gry. Dziś poraz kolejny obejrzałem Downfall oraz animowane komiksy, które były (są nadal?) do ściągnięcia z Marketplace. Jestem gotowy. BTW chronologicznie rzecz ujmując to podejście do gry powinno zacząć sie od komiksu, następnie film animowany a na samym koncu gra.
Opublikowano 1 grudnia 201014 l Ja niedawno zcalakowałem, rewelacji jak dla mnie żadnych nie było i szczerze miałem zamiar po 2-3 rozdziałach wyłączyć bo monotonia gry strasznie waliła mnie po mordzie(przynieś wynieś zamieć napraw zastrzel kilka potworków i tak w koło wojtek każdy rozdział)....ale jakoś się przemogłem i gra chyba coś w sobie ma skoro przeszedłem ja 4 razy i zcalakowałem
Opublikowano 1 grudnia 201014 l Zabierałem się do gry długo, jakos nigdy nie kręciły mnie tego typu kosmiczne klimaty, jeśli kosmos to tylko w wydaniu Star Warsowym bądź Mass Effectowym. W końcu znalazło się pare luźniejszych dni i gra pękła- oczekiwań dużych nie miałem, takteż się nie zawiodłem, giera jest dobra ale nazywanie jej arcydziełem czy te wszystkie oceny w stylu 9/10 to przegięcie. Na plus na pewno ogólne wykonanie, tak sama oprawa av jak i ogólne opracowanie scenografii, broni czy w końcu samych Nekromorfów- widać że ktoś nad tym wszystkim trochę posiedział i pogłówkował. tak samo z motywami straszącymi, ktore potrafią przyspieszyc bicie serca, choc jest to strach chwilowy i 'płytki' (w stylu wyskakiwania czegoś za plecami itp) a nie strach i przygnębienie w stylu starych SH. Na minus przede wszystkim nienajlepsze tło fabularne i prowadzenie historii, mając gotowe właściwie całe uniwersum z komiksami, filmikami itp można to było zrobić o wiele lepiej. A tak nie dość że nasz protagonista to pionek na posyłki i niemowa, to jeszcze po mocnym otwarciu następuje fabularna dziura i przez kilka monotonnych godzin biegamy jak dziecko mgle przynosząc i naprawiając różne rzeczy, a kiedy w końcu wszystko zaczyna się w mairę rozkręcać to zaraz się kończy. W ciągu miesiąca miałem okazje pobać się w towarzystwie Alana Wake'a i Isaaca, i mimo że wakacje w Bright Falls były zawodem to jednak subiektywnie oceniłbym je wyżej niż kosmiczną wycieczkę z Panem Clarkiem, ale to juz raczej tylko kwestia gustu i podpasowania klimatu niz samej jakości gry.