Mastah 103 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=178575 FC2 zmierza na X360 i PS3 i w zasadzie tyle wiadomo. Warto więc zobaczyć, czego można się spodziewać po konwersji, o ile gra nie trafi na konsole w okrojonej formie, jak to miało miejsce w przypadku pierwszej części: http://www.gametrailers.com/player/usermovies/118821.html http://www.gametrailers.com/player/usermovies/118856.html Quote
superment 6 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 jak dla mnie przekot. dobry motyw z wyrywaniem pociskow z ciała, no i ogolnie widac ze fizyka daje rade. to chyba na tym samym silniku co pctowy crysis dziala. Quote
Raiven2 0 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Oj będzie hicior, naprawde grafa jest piekną już w stadium Pre-Alpha, fachowym okiem widac że to Pre-Alpha ale wiecie Np. Bardzo jasna trawa pod słońcem lub mało detali w modelach budynku Quote
Lord Tidek 1 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 (edited) Ehhh, pierwsza cześć mnie nie porwała to czemu druga miałaby to zrobić ? Technicznie fajne ale jakoś nie czuje by było coś więcej w tej grze, no ale czas pokarze i może sie zaskoczę miło. Chociaż fajny motyw z tym odciąganiem rannego kompana. Edited January 4, 2008 by Lord Tidek Quote
marek1712 1 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 ... to chyba na tym samym silniku co pctowy crysis dziala. Nie działa na CryEngine 2 bo te gry robią dwie zupełnie inne firmy (Crysisa Crytek, a FC2 Ubisoft Montreal na Diunia Engine). Tak czy siak - mam nadzieję, że to nie będzie taka kupa w stylu FC z Xa, czyli idź przed siebie i strzelaj chodząc w wąwozach z roślinności. Far Cry'a w wersji PC przeszedłem z 5 razy i za każdym dawał mi masę radości (głównie z powodu skradankowego charakteru). FC na Xa to była czysta rzeźnia (z celownikiem wielkością przebijającym chyba kaliber każdej dostępnej broni) - gdzieś też zniknął ten klimat wysp Mikronezji (co choć trochę w Predator poprawiono). Oby tylko FC2 na to nie cierpiał, bo póki co zapowiada się wyśmienicie. Quote
bomberman 0 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 masakraq.tylko zeby byly zwierzeya i bedzie elegancko:) Quote
tewus 19 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 przeciez w trailerze sa zwierzeta... jak dla mnie bomba:) motyw z ratujacym Cie z opresji partnerem (bez skryptow) mega swiezy:) fizyka i grafika cod miod. no i wyglada, ze nie bedzie to fc z x'a (faktycznie bezczelnie okrojony wzgledem wersji pc). burza rewelacyjna:) oby tylko byly tez krajobrazy jak w pierwszym fc. eh, te plaze i turkusowa woda.... Quote
marek1712 1 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Na sawannie z wodą będzie ciężko Ale jeśli pojawią się jakieś malownicze krajobrazy to nie mam nic przeciwko Quote
kim 1 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 szkoda tylko ze na PC bedzie juz w marcu, a wersja konsolowa jest zapowiedziana dopiero na rok fiskalny 2008-2009 Quote
Gooral 9 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 (edited) Cudów się po wersji konsolowej nie spodziewajcie. FC2 prezentuje taki poziom fizyki, tekstur, wielkości i złożoności terenu, że na bank w tej samej postaci nie zawędruje na Xboxa 360. Przykro mi to mówic ale jestem realistą: za wysokie progi dla X360. Niestety. Edited January 6, 2008 by Gooralesko Quote
GHB-BA 0 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 oby nie powtorzylo "sukcesu" Crysisa - grafika, fizyka wysoki prezentowala ale reszta niebyla niczym nowym i grywalnym Quote
Gooral 9 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 To nie ma być gra, która zaskoczy czymś nowym w kwestiach grywalności tylko miła strzelanka z oprawą techniczną nowej generacji. Tak samo jest z Crysisem i następnymi tytułami, w których grafika (w tym ogromna ilość pięknie odwzorowanych obiektów - np. drzewa składające się z liści które można odstrzelić od gałęzi), fizyka, oraz animacja będą się wyróżniały. Smaczki graficzne obecnie robią wrażenie bo nikt inny nie zastosował ich w swoich tytułach. Takie rzeczy jak dym lecący wraz z wiatrem lub destruktywne środowisko gry sprawią, że za 2 może 3 lata będą to standardowo wykorzystywane elementy gier. Dokładnie tak jak dzisiaj fizyka bez której każda gra byłaby obecnie skreślana na starcie. Quote
marek1712 1 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 oby nie powtorzylo "sukcesu" Crysisa - grafika, fizyka wysoki prezentowala ale reszta niebyla niczym nowym i grywalnym Z tym się muszę zgodzić. Choć nie ukrywam, że grę przeszedłem dwa razy i sprawiało mi to przyjemność. Za to wielki to sprzedaż Crysis: ~86k sztuk w ciągu miesiąca LINK Quote
Michael7 0 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 (edited) Cudów się po wersji konsolowej nie spodziewajcie. FC2 prezentuje taki poziom fizyki, tekstur, wielkości i złożoności terenu, że na bank w tej samej postaci nie zawędruje na Xboxa 360. Przykro mi to mówic ale jestem realistą: za wysokie progi dla X360. Niestety. Oj wyjdzie gooral wyjdzie:) zobacz info : Ubisoft potwierdził, iż gra Far Cry 2 ukaże się nie tylko na konsolę PlayStation 3, ale także na Xboxa 360. Gra ukaże się w nadchodzącym roku fiskalnym, który rozpoczyna się w kwietniu tego roku. Edit: nie pisałem tego tylko skopiowałem z informacji! Żeby później nie było że sobie coś wymyślam:P Edited January 27, 2008 by Michael7 Quote
Michael7 0 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Czytaj ze zrozumieniem Michael7. Ok Sory, trochę źle Cię zrozumiałem. Quote
marek1712 1 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Trzeba było uważniej oglądać trailery na GT - drzewa też ulegają destrukcji i to ponoć na więcej sposobów niż w Crysis (a tam już bdb to wygląda). A dżungla w FCI ssała na potęgę - po prostu wąwóz i tyle. W dodatku na szczęście trochę ten mankament poprawili. Quote
Brolly PL 10 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Gameplay: http://xboxsite.pl/News/GDC-GameplayFar-Cry-2.html Quote
Sebastian PL 1 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 przeciez to bedzie hicior, az sie dziwie,ze konsole pociagna taka grafe Quote
Gooral 9 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 (edited) Trzeba było uważniej oglądać trailery na GT - drzewa też ulegają destrukcji i to ponoć na więcej sposobów niż w Crysis (a tam już bdb to wygląda). A dżungla w FCI ssała na potęgę - po prostu wąwóz i tyle. W dodatku na szczęście trochę ten mankament poprawili. Dzungla ssała ale w wydaniu konsolowym. Oryginał z PC miał prawdziwie otwarte tereny i co ważniejsze Ubisoft jest w 100% odpowiedzialny za Instincts Predator na X i X360. Oby przy FC 2 nie popełnił jakiegoś większego błędu (framerate na poziomie 25 kl/s?, loadingi? a może znacznie brzydsza grafa względem wer. PC?) Edited June 20, 2008 by Gooralesko Quote
Sebastian PL 1 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 sam tez sie boje,ze to spartola ... a w pieca nie bede inwestowal,zeby to przejsc Quote
Keymaker 25 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Czy ktoś ze zgredów lub użytkowników ma zamiar i możliwość pokazać się na warszawskim pokazie, który mają przeprowadzić ludzie z Ubi ? Ewentualnie któryś z użytkowników ? Chodzi mi o ten pokaz o godzinie 18, po którym będzie impreza w Klubie 35 mm Quote
Master_Lukas 203 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Czy ktoś ze zgredów lub użytkowników ma zamiar i możliwość pokazać się na warszawskim pokazie, który mają przeprowadzić ludzie z Ubi ? Ewentualnie któryś z użytkowników ? Chodzi mi o ten pokaz o godzinie 18, po którym będzie impreza w Klubie 35 mm Ja bede, wygralem zaproszenie :D:D Quote
krln 0 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Odnośnie zaproszeń to można je jeszcze wygrać tutaj Quote
Recommended Posts