Dark AlexX 0 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 mam wersje RTM Ultimate, i jestem nawet zadowolony tylko denerwuje mnie jedna rzecz ktora w viscie zostala swietnie zrobiona. Chodzi mi o folder publiczny, do ktorego wgrywalem muze, filmy itd, zeby widzialy to wszystko inne profile i konsola (bo po co marnowac miejsce na HDD?...). Tutaj ten folder strasznie sie szuka do tego brakuje tych fajnch ikonek, beznadziejnie to rozwiazali i chyba przez to wroce do visty, chyba ze sie da zrobic z tej Biblioteki, zeby byla publiczna... vista do WoW'a i internetu spokojnie mi wystarczala i bardzo mi zalezy na tym folderze, bo czesto z niego korzystam Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 skąd masz RTM Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 z wareza, a co? chcesz linki? moge Ci wyslac ale na pw, bo nie chce warna - nie wiem czy ta wersja jest legalna ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Takie porownanie nowosci ktore byly w Viscie a teraz do 7. Dla userow XP ktorzy Viste znajda tylko z nazwy http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Window...iadomosc.html?T =2&ticaid=18797 RTM to juz pelna wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Tak ,Ready To Market . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 RC jest stabilne? Mozna darmowo do czerwca 2k10 korzystac ta? Zalozmy ze mam czysta Viste, bede mogl na nia zainstalowac? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Stabilne. Pracuje na RC od 7 tygodniu i ani jednej zwiechy, komp chodzi po parę godzin (5-6). Zrób nową partycję i na niej instaluj 7. Boot menu stworzy się samo. Partycja musi mieć system plików NTFS. Instalacja nowego systemu razem ze zrobieniem partycji to maks 25 minut. Powodzenia Dzięki Alex. Mam RC legalne także podziękuję. Różnice nie są pewnie na tyle duże, aby ryzykować. Edytowane 30 Lipca 2009 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 ale co ryzykowac? mase ludzi juz pobralo tą wersje i jakos ma wszystko ok w tym ja ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Można zaryzykować np to że ktoś milutko i po cichutku wplótł w kod programu jakiegoś roota albo inne (pipi). Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 So true. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Co jest Heroes 3 na xp chodzi normalnie, a na lapku z vistą mnie wyrzuca do windowsa po ok. 5 min. grania. Nie ma na to jakiegoś patcha? Piszę tutaj, bo to chyba problem z tą je,baną vista c`nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu, mam dziwny problem w winows xp professional service pack 3. otóż, gry daje, w czym kolwiek, czy to z przeglądarki, czy to z programu, opcje "przeglądaj" (wiecie, browse) żeby znaleźć jakiś plik ISO czy inny kau, bardzo długo sie otwiera to wszystko, znaczy na 10 sekund w ogole zacina program całkowicie, potem moge już przeglądać. problem mam od jakiegoś miesiąca, ale zaczyna mi już to doskiwierać. powiem że to nie jest wina service packa 3, bo mam go już od dawna. Kompa często defragmentuje, czyszcze rejestr, skanuje, w Hijacktjis wszystko pasi itd, autostart czyściutki, a prędkość samego kompa na bank wystarcza, bo to E8400 3.6 Ghz, 2Gb ramu, więc powinno być git. ale nie jest. prosze o pomoc Edytowane 1 Sierpnia 2009 przez Pikol Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Duzo masz jakis wirtualnych napedow, itp? Co wogole masz w Moj Komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 (edytowane) Hm, rzeczywiście mam jakiś wirtualny dysk który nie wiem skąd sie wziął. normalnie włączam je Deamon toolsem, ale ten musiałem otworzyć jakimś innym programem, po czym program usunąłem. to może być przyczyna ? jak to usunąć ? te cztery takie, to czytnik kart. Edytowane 1 Sierpnia 2009 przez Pikol Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Może. Bo pewnie eksplorator najpierw wyszukuje wszystkie dyski [dlatego taka zwiecha] i trafia na ten walnięty wirtualny. Sprawdź w narzędziach administracyjnych jakie masz dyski. [odłącz peny itp] Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 (edytowane) W menadzerze urządzeń za cholere nie moge znależć tego dziadostwa, znaczy, jego w ogole tam nie ma, nie wyszukuje go. jest pod literą H: EDIT: Ooo, dobra usunąłem, to był ImageBurn. ale problem występuje nadal. Edytowane 1 Sierpnia 2009 przez Pikol Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Halp : ( Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 no przesiadlem sie wreszcie na RTM [z msdnaa ;]] i po pierwszych problemach z sterownikami [moj kochany laptopowy gf8600gt lubi byc problematyczny] oraz spolszczeniem [wersji pro. nie da sie w normalny sposob spolszczyc... jedynie ultimate ma ta opcje -_-]. mam kolejny mini problem... jak wlaczyc przeźroczystość okien i paska start? chyba, ze ta opcje ma tez tylko wersja ultimate :F zmiana wielkosci ikon na pulpicie tez nie dziala ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Odnośnie 7 to zasada M$ co do wypuszczania systemu operacyjnego nadal działa. Jaka to zasada? Ano taka, że co drugi Windows jest dobry (98 / XP / 7) Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Jak klikniesz "zaawansowane..." otworzy sie okienko z nowymi opcjami i tam mozna zmienic wielkosc ikon. PS.Nie probowalem czy dziala, ale opcja jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 no jest jak widac, ale tylko w RC i ultimate.... bo u mnie jest tylko to: no nic musze czekac, az dodadza wersje ultimate na msdnaa w paxdzierniku :F jest jeszcze taka opcja, ze ja jestem ślepy i nie widze tej customizacji //dopisalem tez 'kolor i wyglad okien' w pasku adresu ale nici z tego. //////okeee wyglada na to, ze znalazlem buga w systemie xD ta opcja byla niedostepna na standardowym theme i przelaczalo mnie tylko do okienka customizacyjnego znanego z xp. przelaczylem na inny theme i... o dziala! przelaczylem na standardowy theme, na ktorym niedzialalo i... tez dziala. fajnie. dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Weź włącz kompozycje AERO tam masz niżej. I wtedy będzie glass. nie zdążyłem Edytowane 10 Września 2009 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) no przesiadlem sie wreszcie na RTM [z msdnaa ;]] "Kazdy" moze dostac z MSDN AA tego Sevena czy to musi byc jakis student informatyki czy czegos? Edytowane 10 Września 2009 przez Scorp1on Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 musi byc student i musi sie zarejestrowac najpierw na uczelni tzn. wyslac elektronicznie podanie do systemu ELMS [jako tak].. potem dostajesz login i haso do msdnaa. na mojej uczelni humanisci tez maja dostep do tego Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) musisz mieć konto = musisz być studentem czy pracownikiem. (heh spóźniłem się ) z innej beczki: warto instalować system x64?? (dla AMD Athlon 64 3000+) czy oprócz obsługi większej ilości ramu są jakieś plusy? Edytowane 10 Września 2009 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi