Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

No ok pS3 to faktycznie inna architektura co pokazują najnowsze exy na PS3.

Edit: Tutaj też chodzi o umiejętności developera.

Edytowane przez MajorZero64

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 209,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

jasne, ale kazdy ma to w (pipi)e, bo liczy sie zarobek. Skoro sprzedaja taka Beyonette i tak i tak na PS3, to co maja wiecej godzin na to poswiecac.

Wlasnie - ktos ma dane jak te dwa tytuly sie sprzedaly wzgledem siebie na obu platformach ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

PS3: 700,567

Xbox 360: 641,456

Tak tutaj chodzi o zarobki. Tak naprawdę wypuszczenie zbliżonych jakościowo wersji wymaga czasu i pieniędzy, a niektóre studia na to nie stać bądź są naciskane przez wydawcę. Czy to chodzi o PS3 czy 360, Wii, PC...

Opublikowano

Ano wlasnie - i znowu dochodzimy do wspolnych wnioskow :thumbsup:

Opublikowano

"No bo na serio, mając PS3 jest na co czekać? Nie sądzę..."

Cholera, a ja dopiero co kupiłem PS3. Ale mam teraz zonka, czemu nikt wcześniej tego nie powiedział ? :teehee:

Opublikowano

zapodajcie jakis temat do dyskusji... multiplatformy sa nudne, bo wiadomo, ze wiekszosc najpierw powstaje na x'a/pc, a potem sa konwertowane na inne konsole.

trailery tez w wiekszosci sa z wersji x360 i biedni posiadacze ps3 nie sa swiadomi jak bedzie wygladac naprawde ich wymarzona gierka, z którą biegna do domku, prosto z sklepu.

wniosek jeden. developerzy to zaklamane obiboki!

btw. jest gdzies na necie jakas dobra prezentacja nxe?

Opublikowano

1280512356708.png

Patrzcie na datę. Historia :) Teraz koleś skacze jak pchła, na wysokość Wieży Eiffla.

Opublikowano

Microsoft do czego się nie dotknie to wszystko spier... Eh i jeszcze wołają za to 600 zł.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Naprawde caly czas jestem pod wrazeniem, ze w "wojnach konsolowych" jest w ogole brany pod uwage temat nowych kontrolerow. Do tej pory wszyscy jechali ostro po Big N, ale jak ich ulubiona marka idzie w ta strone to pochwal nie ma konca. Dla mnie zarowno Kinect i Move to smiech na sali (mimo, ze posiadam Wii i je sobie cenie), to najwieksza pompa jest z fanbojow MS i Sony, ktorzy nagle zmnienili front XD

PS. Goownianego Kinecta mimo wszystko kupie z czasem, Dance Central i przede wszystkim Child of Eden nie pozwalaja mi zrobic inaczej.

BTW Widzieli nowy numer PSXE ? EPIC FAIL Butchera w sprawie Nintendo, jezeli ktos jest temacie. Koles jest po prostu tak zalosny w swoich tlumaczeniach, ze szkoda gadac ROTFL

Edytowane przez Ins

Opublikowano

nic dodać, nic ująć

Mogli zrobić bezpośrednia zrzyna z Eye Toya, ale nie. To byłoby niegodne MS. Musięli opracować technologię która wyprzedza wszystko co do tej pory widzieliśmy. I widzimy. Tony hawk Ride 2.

Opublikowano

jazdy po nintendo nie tycza sie sterowania tylko zacofania samej konsoli [brak hd i innych dobrodziejstw] i braku 'gier dla graczy' [oczywiscie jest kilka perelek]

btw, sterowanie w wii tez czasem kuleje... lagi, trudnosci w kontroli kiedy w pokoju jest zbyt jasno, itd.

wiec tu nie chodzi o to, ze fanboje nagle sie obudzili tylko, ze dostaja cos co jest lepszej jakosci niz u konkurencji [kinecta przemilcze]

Opublikowano

btw, sterowanie w wii tez czasem kuleje... lagi, trudnosci w kontroli kiedy w pokoju jest zbyt jasno, itd.

Co? Gdzie? Jak? Pierwsze słyszę :lol: Co ma jasność pokoju do przesyłania sygnału IrDA?

Lagi? Nie przypominam sobie gry w której miałbym opóźnienia względem sterowania. No może HoD:Overdose, ale tam to jest czysta wina dewelopera, bo przykładowo w takim RE:DC już wszystko działa jak powinno.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

mialem wii jakis czas i wiem co pisze.

kiedy slonce zbyt mocno oswietlalo moj pokój, praktycznie nie dalo sie grac czy nawet sterowac kursorem w menu konsoli.

input lag jest widoczny nawet w SMG.

ogolnie zbyt prosto mozna zakłócić prace tych kontrolerów...

Opublikowano

Świeczką można zakłócić.

Opublikowano

kiedy slonce zbyt mocno oswietlalo moj pokój, praktycznie nie dalo sie grac czy nawet sterowac kursorem w menu konsoli.

Jesteś niezłym cyborgiem skoro widzisz lagi w SMG... mieszkajacym na powierzchni słońca...

Kosmos, mam Wii już 1,5 roku i nie spotkałem się z czymś podobnym. Róbcie dym, że nie można grać na X360 w kopalni bo padnie w kilka dni od pyłu.

Opublikowano

Jesteś niezłym cyborgiem skoro widzisz lagi w SMG... mieszkajacym na powierzchni słońca...

Kosmos, mam Wii już 1,5 roku i nie spotkałem się z czymś podobnym. Róbcie dym, że nie można grać na X360 w kopalni bo padnie w kilka dni od pyłu.

miałem 2 rózne konsole wii i nie doświadczyłem tego. SMG lagi? a to dobre! moze trzeba bylo przetrzec z kurzu sensor bar :ninja: widze ze z nintendo tez jest zasada, że tylko posiadacze xboxa/ps3 mają jakiekolwiek problemy z wii.<_<

Opublikowano

Wiesz, mnie przez lata wyzywali od Fanbojów Big N ( pewno za to, że byłem na jednym, kałowatym zlocie z serii "Świat Nintendo") , ale nawet pomimo tego, również jestem w stanie stwierdzić , że jak były te afrykańskie upały, a słońce prażyło niemiłosiernie to sensor bar gubił się w rozeznaniu niemiłosiernie :/ Co do kwestii lagów, to prędzej bym się skłaniał do lenistwa i złej odległości/kątowi od telewizora, chociaż kto wie. Grając normalnie w SMG raczej nie przyuważyłem jakiś większych spowolnień ( chociaż, mam wrażenie że jakieś były, ale nie wpływały jakoś ujemnie na jakość doznań ). Gorzej bywało kiedy zaczynał mnie boleć nadgarstek od zbierania kryształków i próbowałem tak ułożyć rękę ,żeby było wygodnie a zarazem sensor bar działał poprawnie, no ale widocznie ni można mieć wszystkiego :D

PS: sensor bar był czysty xD

Edytowane przez C-Boy

Opublikowano

no byl...

moze gdybym wylaczyl 80% elektronicznego sprzetu w pokoju to komfort grania bylby wyższy - nie wiem, opisalem tylko moje doswiadczenia z tym sprzetem.

Opublikowano

jedno "ale" co do Sensor Bara - ta listewka nic nie odbiera, tylko nadaje 2 punkty podczerwieni, które są rejestrowane przez kamerę wewnątrz pilota, tuż za czarną szybką

w związku z powyższym problemy z przeskakiwaniem/zanikaniem kursora mają miejsce kiedy wokół Sensor Bara istnieje jakieś inne źródło podczerwieni, niekoniecznie światło widzialne (może to być nawet rozgrzany od słońca kawałek tworzywa) lub światło odbija się w błyszczących powierzchniach - wystarczy wyeliminować te zakłócenia i wszystko działa jak powinno

Opublikowano

no jestem i sie tym chwale :D

ale w przeciwienstwie do innych nie gardze graniem na innych konsolach, a tylko mam odmienne preferencje/wymagania

ok, bijcie sie dalej:

sales.jpg

Powyższy wykres przedstawia poziom sprzedaży PlayStation 3 oraz Xboxa 360 w ostatnim roku fiskalnym. Wyniki są jak najbardziej zadowalające dla wszystkich posiadaczy najnowszej stacjonarnej konsoli Sony i pozwalają z ogromnym optymizmem patrzeć w przyszłość. Dlaczego? Ano dlatego, że PS3 jest już tylko o krok za maszynką konkurencji.
W ciągu ostatnich 12 miesięcy fiskalnych sprzedało się aż 14.3 miliona sztuk konsoli PlayStation 3, co w porównaniu do 10.3 miliona sztuk u konkurencji wydaje się być bardzo dobrym wynikiem. Trend ten utrzymuje się już od dłuższego czasu. Żółta koszulka lidera ilości sprzedanych konsol ogółem wciąż pozostaje jednak w rękach Microsoftu, wynikiem 38.1 miliona (PS3) do 41.7 milionów (X360) sprzedanych egzemplarzy. Tak wyrównana walka powinna cieszyć wszystkich posiadaczy obu wymienionych konsol, gdyż brak dominacji jednej firmy nad drugą z pewnością przełoży się na wymierne korzyści wobec klientów.

http://www.ps3site.pl/playstation-3-sprzedaje-sie-lepiej-niz-x360/50082/#more-50082

Opublikowano

Dobra to ja wjezdzam na ostro po dluzszej przerwie. Przeanalizowalem sobie sytuacje i bije sie w piers za to, iz zaslepiony gniewem po e3 skierowalem sie w strone Sony. Oczywiscie doceniam konsole Japonczykow, ale wyzej stawiam Xa. Killzone 3 nie ma szans z Gearsami 3 czy tez z Reach, ktore to sama sprzedaza pokaza grze Goryli gdzie raki zimuja. Uncharted? Spoko, nie moj typ gier. Jedyne co stanowi IMO sile PS3 to GoW III, Wipeout HD i nadchodzacy MediEviel. Zapowiedzi Sony ma niby wiecej, ale mysle ze MS pokaze jeszcze troche stuffu, pomijajc cudactwa jak Crapdown 2.

Wasz skruszony Psyko

:teehee:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.