Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

MajorZero64 - fail, za failem, kiedy dasz sobie spokój z nieudanymi próbami prowokacji?

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ja tam widzę reklamę portalu.

Edit: Ale ciekawe czy to czarne tło to hint, że będą wyścigi w nocy? A ten pomarańczowy napis to może podpowiedź jakiego koloru będzie nitro? Szary napis wzięty jak żywcem z asfaltu, a baner razem zebrany do kupy pokazuje te niezliczone możliwości kustomizacji autek! Jestem pod wrażeniem.

Hehehe, you made my day ;)

Opublikowano

"And no, before you ask, we still don't have a confirmed release date for GT5. We were hoping to see it just before the New Year, but the latest rumours out of Japan suggest it might be nearer March before the game appears. Sorry. We feel your pain, we really do."

http://www.topgear.com/uk/car-news/gt5-sls-2009-09-28

Stawiam na końcówkę roku.

Opublikowano

Ja tam widzę reklamę portalu.

Edit: Ale ciekawe czy to czarne tło to hint, że będą wyścigi w nocy? A ten pomarańczowy napis to może podpowiedź jakiego koloru będzie nitro? Szary napis wzięty jak żywcem z asfaltu, a baner razem zebrany do kupy pokazuje te niezliczone możliwości kustomizacji autek! Jestem pod wrażeniem.

Poprawiłem i możesz sobie zobaczyć.

"And no, before you ask, we still don't have a confirmed release date for GT5. We were hoping to see it just before the New Year, but the latest rumours out of Japan suggest it might be nearer March before the game appears. Sorry. We feel your pain, we really do."

Ja na 2012.

It?s sensational, of course, and it?s interesting to compare it with Forza?s tribute. While Polyphony?s is artistic, zooms right in on tiny details like the individual bulbs on the tail lights, Forza?s is all about action and drama, and lacks the subtletly of the Gran Turismo effort. But that?s Forza for you ? a good game but an arcade game, where GT5 will be more a simulation.

http://www.topgear.com/uk/car-news/gran-turismo-5-ferrari-458-tribute-2009-09-24

Opublikowano

Moim zdaniem czekają aż FM będzie miała ten sam numerek co GT i wtedy wypuszczą piątkę ;) Polyphony to szlachetny developer, prawda?

Opublikowano

Fajnie, że tutaj siedzi więcej fanów Forzy z klepkami niż GT. Ja nawet teraz nie porównuje tego do GT, a wy usilnie to robicie i przyczepiliście się daty premiery.

Śmieszny temat, ja stąd spadam.

Opublikowano

Tak, tak. Z tematu FM3 także "spadałeś", a nadal tam śmiecisz swoimi bezsensownymi postami.

Opublikowano
świetny fotomontaż :good: tylko czemu nikt z was nie zauważył że to screeny z nfs shift vs forza 2 ? na jednym screenie dali nawet rewind button żaby wyglądało na fm3 :P

Fanboye sony zaczęli już przerabiać screeny z forzy. Przecież widać że to screen z forza 2. Zal mi ich. Na ofcjalnym forum rejestrowali nowy gametag i jechali na forze, co za ludzie.

Opublikowano

Forza 3

2zz4uav.jpg

Major nie sil sie....to jest doskonaly przyklad fotomontarzu fanbojow GT.

Powaznie...ta trasa jest dostepna w demie i kazdy kto je posiada moze sprawdzic ze nie ma ANI JEDNEGO "tekturowego ludka"

W tej lokacji jest mnostwo kibicow...WSZYSCY sa w 3D i sie poruszaja (podobnie jak w PGR4)....zwykla sciema - przerobione zdjecie.

Opublikowano

@major

Widzę, że poprawiłeś ale te skriny naprawdę niczego nie oddają. Tak jak te zdjęcia z Shifta co dałem. Gra wygląda na nich beznadziejnie, a w rzeczywistości nie jest tak źle. Po prostu obrazki można sobie do woli edytować i z czegoś brzydkiego/średniego zrobić coś pięknego.

Zresztą obczaj ten filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U

Gry można ew. porównywać na podstawie gameplayu nagranego na tym samym telewizorze i w tych samych warunkach, a i tak wtedy dużą rolę odgrywają uprzedzenia oglądającego. Bo dla niektórych nigdy GT nie będzie "real driving simulator", a dla innych Forza zawsze pozostanie arcadem. Ilu ludzi, tyle opinii.

Opublikowano

screeny pochodzą z strony gamereactor.

Klik

zeby nie bylo ze ja tutaj prowokacje urządzam :P

Edytowane przez szpic

Opublikowano
Tyle w temacie :)

Dokładnie tak sobie wyobrażałem osoby, które pisały, że w demie Forza 3 jest straszny AA :)

Opublikowano
Major nie sil sie....to jest doskonaly przyklad fotomontarzu fanbojow GT.

Powaznie...ta trasa jest dostepna w demie i kazdy kto je posiada moze sprawdzic ze nie ma ANI JEDNEGO "tekturowego ludka"

W tej lokacji jest mnostwo kibicow...WSZYSCY sa w 3D i sie poruszaja (podobnie jak w PGR4)....zwykla sciema - przerobione zdjecie.

Nic dziwnego, są zdeterminowani. Jeśli GT5 będzie jakościowo podobne do GT PSP i GT5:P to czarne chmury zawitają nad serią. Mają także sporo czasu, przez ten rok do premiery muszą czymś zając się :)

Opublikowano

Wywiad z Grenwalt'em http://www.videogamer.com/news/360_has_not_been_maxed_out_claims_forza_dev_2.html

Nie pieprzy głupot w stylu "wykorzystujemy 60% mocy konsoli" tylko mówi, że przy każdej grze wykorzystuje się konsolę w 100%, nawet przy gierkach arcade, a to jak efektywnie to jest robione zależy od umiejętności developera i wsparcia specjalistów. Rzuca fajnymi, prostymi porównaniami, że robienie gier to jak układanie puzzli, za drugim razem robisz to o wiele szybciej. Mówi też, że jest przekonany, że mogą zrobić na X360 jeszcze lepszą grę niż Forza 3. Wygląda na to, że Forza 4 możemy się spodziewać jeszcze na X360.

EDIT: Albo PGR 5 :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No wreszcie ktoś z branży, który stara się wytłumaczyć to wykorzystywanie konsoli. Między bajki można wsadzić te wszystkie "Wykorzystujemy tylko 30 % konsoli lololol", świetne to porównanie z puzzlami, ja się zawsze tortem wysługiwałem :P.

Opublikowano

Fanboye sony zaczęli już przerabiać screeny z forzy. Przecież widać że to screen z forza 2. Zal mi ich. Na ofcjalnym forum rejestrowali nowy gametag i jechali na forze, co za ludzie.

ten typ tak ma :thumbsup: przez czekanie 5lat na kolejną grę ludziom odbija więc wpadają do konkurencji siać dym np: major

Mi ich nie jest żal tak jak moherów którzy idą za rydzykiem, ten sam typ człowieka :diablo:

Opublikowano

Fajnie, że tutaj siedzi więcej fanów Forzy z klepkami niż GT. Ja nawet teraz nie porównuje tego do GT, a wy usilnie to robicie i przyczepiliście się daty premiery.

Śmieszny temat, ja stąd spadam.

nooo ciekawe ile wytrzyma.. godzinke no moze dwie?

Opublikowano

Wywiad z Grenwalt'em http://www.videogamer.com/news/360_has_not_been_maxed_out_claims_forza_dev_2.html

Nie pieprzy głupot w stylu "wykorzystujemy 60% mocy konsoli" tylko mówi, że przy każdej grze wykorzystuje się konsolę w 100%, nawet przy gierkach arcade, a to jak efektywnie to jest robione zależy od umiejętności developera i wsparcia specjalistów. Rzuca fajnymi, prostymi porównaniami, że robienie gier to jak układanie puzzli, za drugim razem robisz to o wiele szybciej. Mówi też, że jest przekonany, że mogą zrobić na X360 jeszcze lepszą grę niż Forza 3. Wygląda na to, że Forza 4 możemy się spodziewać jeszcze na X360.

Podobne słowa powiedział kiedyś koleś z Criterion, że wszystko zależy od umiejętności i sztuczek.

Opublikowano

Bez przesady, że jeszcze się zastanawiają kiedy ogłoszą oficjalną datę dla reszty świata. Czują nasz ból, ale nie oznacza to wcale, że poczują nasze pieniądze na koncie :lol:

Opublikowano
Podobne słowa powiedział kiedyś koleś z Criterion, że wszystko zależy od umiejętności i sztuczek.

I zarówno koleś z Criterion jak i Greenwalt mają 100 procentową rację bo przy równych wydajnościowo sprzętach (X360 i PS3) to wszystko zależy od umiejętności, sztuczek, czasu i wydajnych engine'ów na któych robi się dana grę.

Opublikowano

widzieliście nowy trailer z FFXIII?wykonanie cutscenek na silniku gry jest po prostu niewiarygodne.Wykonanie postaci,ich mimika i ukazywanie emocji to coś czego ta generacja jeszcze nie widziała,a nawet nie tak dawno niektóre rendery w grach tego nie potrafiły.Powiem więcej...gdyby to wychodziło tak jak miało pierwotnie-czyli tylko na ps3 to nigdy w życiu nie dałbym się przekonać,że to jest możliwe do osiągnięcia na jakiejkolwiek innej konsoli.I screeny z cutscenek wklejałbym co stronę w temacie Console Wars by pokazać power ps3....a tu jednak taki psikus,że ponoć identycznie wyglądająca gra ukaże się też na x360...multiplatformer najładniejszą grą tej generacji?daje do myślenia :)

Opublikowano

@ficus a możesz zapodać ten materiał z ff13?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.