Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Mają całą wieczność, marzec nie jest dla nich zobowiązujący.

Opublikowano

Przecież nikt nie powiedział, że nad zniszczeniami będą pracować przez te 6 miesięcy. Mogli zacząć pracę już wcześniej albo i nie. Kto to wie.

Opublikowano

Wygląda na to, że Sony dostanie dwie wspaniałe gry.

Najpiękniejszą grę na konsole w historii - Uncharted 2 na PS 3

Najlepszego MGS-a w historii - MGS: PW na PSP

Co do tego pierwszego nie mam wątpliwości, drugi pewnie wznowi dyskusję. Skąd to? Bo nawet moi znajomi z branży, którzy widzieli na własne oczy, potwierdzają to. Także to już przestała być dla mnie marketingowa papka.

Opublikowano

A jestem przekonany, że to gracze dostaną te dwie cudne gry. MGS po czwórce średnio mnie interesuje, za to Uncharted 2 skłania mnie do szukania zaskórniaków na kupno PS3 ;] Oceny są po prostu rewelacyjne

Opublikowano

Rok w rok Sony mnie przekonuje, ze kupno ich "ssącej" konsoli wcale nie było złym posunięciem. W końcu co by nie pisać screeny ingame z pierwszej części spowodowały, że zupełnie inaczej zacząłem patrzeć na tą ich konsolę.

Opublikowano

A jestem przekonany, że to gracze dostaną te dwie cudne gry. MGS po czwórce średnio mnie interesuje, za to Uncharted 2 skłania mnie do szukania zaskórniaków na kupno PS3 ;] Oceny są po prostu rewelacyjne

Lepiej poczekac az wiecej gier sie nazbiera ;)

Opublikowano

Żyjesz w 2006 roku? Obecnie każdą konsolę opłaca się kupić, na PS3 jest przecież od groma dobrych gier. Bez przesady.

Opublikowano

Gdybym wypisal tytuly ktore chcialbym zagrac z PS3 wyszlo by ich z 10 + 5 zarezerowanych ktorych obecnie sobie nie przypominam:

- 2 Unczarty

- 2 Motorstormy

- Killzone 2

- LBP

- 2 Resistance

Obecnie mija sie to z celem, MGS mnie nie interesuja, Wipeouty i jakies RPGi. Mam w co grac na 360 i nie potrzebuje nowego sprzetu. Inni moga miec wieksza badz mniejsza liste, gry sa krotkie wiec dajmy na to ze pobawilbym sie miesiac i potem opylic. Dlatego czekam na wiecej fajnych exow

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano
Żyjesz w 2006 roku? Obecnie każdą konsolę opłaca się kupić, na PS3 jest przecież od groma dobrych gier. Bez przesady.

Nie, jeśli ktoś już posiada Xboxa 360 lub PS3. Jakbym nie miał żadnej konsoli to wtedy sprawa ma się inaczej a konkretnie ma się tak jak napisałeś - od groma dobrych gier na każda platformę.

Opublikowano

Fajnie, że po 3 latach od premiery w końcu można mówić, że warto kupić to PS3.

Mnie na przykład MS nie co rok, a co chwilę miło zaskakuje, ale to inna bajka ;].

Opublikowano
Gdybym wypisal tytuly ktore chcialbym zagrac z PS3 wyszlo by ich z 10 + 5 zarezerowanych ktorych obecnie sobie nie przypominam

Nie wiem ale ja myslac o kupnie wspanialego Xboxa mam to samo :P

Opublikowano
Fajnie, że po 3 latach od premiery w końcu można mówić, że warto kupić to PS3.

Mnie na przykład MS nie co rok, a co chwilę miło zaskakuje, ale to inna bajka ;].

A czymże cie tak miło zaskoczył MS w tym roku?? Bo ja uważam, że ssie pałę, jeden godny uwagi exlusiw(ODST) przez 9 miesięcy nie jest zbyt dobrym wynikiem.

Nie, jeśli ktoś już posiada Xboxa 360 lub PS3. Jakbym nie miał żadnej konsoli to wtedy sprawa ma się inaczej a konkretnie ma się tak jak napisałeś - od groma dobrych gier na każda platformę.

Ja też uważam że kupowanie drugiej konsoli dla 3-4 gier rocznie nie ma sensu, pożyczam od kolegi X360 co jakiś czas na tydzień i nadrabiam zaległości ^_^

Opublikowano

Exy ktore maja wyjsc w nastepnych miesiacach

- Forza 3

- dodatki do GTA4 na plycie

- L4D (PC)

- Tropic (PC)

- Stoked: Big Air Edition

- Crash Time III (PC)

- Dodatki do F3 na plycie bo na 3 jeszcze nie ma ich jak sie nie myle

- Risen :D;) (PC)

A co bylo od poczatku roku to: nie pamietam :)

Wiadomo exy na PS3 lepsze (graficzne, ciekawsze) i wiecej ich wychodzi (kilka studiow ktore nalezy do Sony). Zas jest jeden ex na 360 ktory zabija kazdy ex z PS3 w ciagu kilku dni pod katem sprzedazy ;). Ta generacja stawia bardziej na multiplatformowosc - Bajoneta, jakis nowy MGS, Tekken, SC,itp. Na tym polu PS3 ma miazdzaca przewage nad 360 jesli chodzi o eksluzywnosc

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Scorp1on: Jakby dla mnie na PS3 było 10 gier w które chciałbym zagrać to nawet bym się nie zastanawiał tylko kupował konsolę :)

Tak jak Gooral napisał (czy też miał na myśli :P), jak ma się już jedną z konsol to kupno drugiej staje się już mało opłacalne, no chyba, że faktycznie komuś podobają się wszystkie exy z drugiej platformy (albo nie dba o opłacalność ekonomiczną) to wtedy tych gier się trochę zbiera.

W przyszłym roku to nas zasypią grami, jeśli wierzyć dojściom HIV'a to do maja MS wypuści: ME2; SC:C; Crackdown 2 i Alan Wake.

Opublikowano

Zapomniałeś dodać Mass Effect 2 ale mogę ci to wybaczyć bo pewnie się erpegami nie interesujesz ;)

Opublikowano

Exy ktore maja wyjsc w nastepnych miesiacach

(...)

- Tropic (PC)

- Stoked: Big Air Edition

- Crash Time III (PC)

- Dodatki do F3 na plycie bo na 3 jeszcze nie ma ich jak sie nie myle

- Risen :D;) (PC)

Z trudem rozpoznaję co to za gry, a to już samo w sobie powinno świadczyć o sile tych exów.

Edytowane przez t3xz

Opublikowano

Scorpion jakieś dziwne pozycje dobiera (niszowe). Od teraz do maja 2010: ODST; L4D2; Forza 3; dodatki do GTAIV na płycie; Mass Effect 2; Crackdown 2; Splinter Cell: Conviction; Alan Wake.

Zapomniałeś dodać Mass Effect 2 ale mogę ci to wybaczyć bo pewnie się erpegami nie interesujesz ;)

Jak byk jest napisane :P

ME to jedna z moich ulubionych gier na X360 :whistling:

Opublikowano

Aaa, faktycznie ;) Stwierdzenie, że nie zauważyłem byłoby zbyt banalne ;)

Opublikowano
Scorpion jakieś dziwne pozycje dobiera (niszowe). Od teraz do maja 2010: ODST; L4D2; Forza 3; dodatki do GTAIV na płycie; Mass Effect 2; Crackdown 2; Splinter Cell: Conviction; Alan Wake.

No i od raz jest różnica.

Opublikowano

Racja. Ale wiadomo też, że tytuły które podałem są bardziej rozpoznawalne dla szerszego grona odbiorców. To tak jakby wymieniać EX'y na X360 z początku roku i podać Ninja Blade, a pominąć Halo Wars.

Aaa, faktycznie ;) Stwierdzenie, że nie zauważyłem byłoby zbyt banalne ;)

Nikt nie lubi banału :potter:

Opublikowano
Z trudem rozpoznaję co to za gry, a to już samo w sobie powinno świadczyć o sile tych exów.

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:PlayStation_3-only_games ja tutaj nawet polowy nie rozpoznaje czyt pierwsze widze takie tytuly na oczy ;).

A co do ME2,itp to one wychodza w nastepnym roku dopiero. Nie kazdy ex jest takim czyms jak GOW czy HALO, o Stoked (snowboard, podobno lepszy od SWS) malo slyszec bo gra wyszla z polroku temu w US teraz, premiera PAL sie ma odbyc lub odbyla, wiec ulepszona wersje Big Air Edition wychodzi na koniec roku, Risen to fani Goticha znaja tytul, Tropico to z PC - gra ekonomiczna (?), zadki gatunek z gier ktore steruje sie tylko myszka na konsoli, Cobra 11 = Crash Time, niemiecka gra ale wyglada zdecydowanie lepiej od naszych gier (nie mowie o Witczerze czy COJ ale z tych niszowych), F3 - Fallout 3.

Opublikowano

Dla mnie, jako posiadacza comba X360 plus Wii (i DS na dokładkę) wcale tak od groma tych dobrych gier na PS3 nie ma. Z oczywistych względów multiplatformy mnie nie interesują i myślę tylko o exach. A tych exów dla których rozważam zakup PS3 jest ledwie kilka (Uncharted 1/2, Killzone 2, Wipeout - wsio). To już na Wii jest tego więcej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.