Skocz do zawartości

Dlaczego kupiłeś PS2?

Featured Replies

Opublikowano

Kupiłem po przeczytaniu świetnych zapowiedzi gier na PS2 w PE (GTA III, MGS2, GT3, J&D) oraz z sentymentu do Sony i PSx'a :) Później skusiłem się na wersje Slim. Teraz PS2 jest używane jako DVD i się kurzy, a szkoda...

Edytowane przez Nitro

• Odpowiedzi 120
  • Wyświetleń 70,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie nazwałbym Killzone'a niewypałem (chyba że masz na myśli kolejne części). Obie z Blackiem są różne jak dzień i noc. Obie moim zdaniem świetne - pierwsza różnorodna z uwagi na mnogość postaci (soldi

• Gość ALIEN_ALIEN
    Gość ALIEN_ALIEN

Ja kupiłem w 2001 roku i pamiętam że kosztowało mnie to 2500 pln (skandaliczna cena) ale warto było bo konsola bawiła mnie cały czas. W między czasie pojawił się też Xbox i Dreamcast ale Ps2 najwięcej

• sonicwariat1994
    sonicwariat1994

Czemu PS2? Bo na PS2 są świetne tytuły (nawet lepsze od PS3) i przede wszystkim mogę sobie pograć w gry z PSX na PS2 (PS3 też to ma, ale nie ma na PS2).    PS2 jest dobre, ma mnóstwo gier i wygodny

Opublikowano

W ramach konkursu na zakładanie identycznych tematów w kilku działach proponuję podzielenie tematu na:

1. Dlaczego kupiłeś PS2?

2. Dlaczego kupiłeś psTwo?

3. Dlaczego kupiłeś PS2 a nie psTwo?

4. Dlaczego planujesz kupić PS2?

I wtedy na pewno wygramy.

:)

Opublikowano

fanbojem jestem, a konsolami innych firm przykladam w kominku.

ps. gamecube'y teraz sa tanie i dobrze/dlugo sie pala :)

Opublikowano

Dla konkretnych tytułów. Długo rozmyślałem o wyborze konsoli, jednak dokładnie rok temu zdecydowałem się na zakup PS2 m.in. dla takich perełek: GoW 1&2,DMC3,SotC,RE4,MGS3, Hitman4, PoPTrilogy,TR:A, a i jeszcze coś się trafi :) .

Opublikowano

Bo wcześniej kupiłem PSXa, więc z sentymentu do marki, bo jestem fanbojem Sony, dla konkretnych tytułów, dla bogatej biblioteki gier, i inne bo nie było w tym czasie czegoś takiego jak Xbox, wyszło później więc nie miałem zielonego pojęcia o istnieniu takiego shitu. ;p

Opublikowano

Kupiłem w 2005 dla konkretnych tytułów (MGS3, GT4, RE4).

Opublikowano

PS2 mam niedługo, dopiero miesiąc, a kupiłem, bo od kilku lat ( z dłuższą przerwą) marzyłem by pograć w te wszystkie graficzne majstersztyki i nie zawiodłem się (wcześniej kilka lat grałem na PSXie). Jednym słowem - warto było wydać te 350 zł :D

Opublikowano

1. Bo wychowałem się na PSX' ie (wcześniej były starsze maszyny, ale to na tej się rozkręciło wszystko).

2. Bo moje najukochańsze tytuły były na PS2 (m.in. FF, MGS, SH).

3. Bo PS2 ma najciekawszy support zarówno ze względu na hardware jak i software (no to drugie zdecydowanie bardziej przeważa).Biblioteka gier jest ogromna i bardzo zróżnicowana.

Opublikowano

Ze względu na najwygodniejszego pada jakiego w życiu trzymałem (a jechałem na amigowych joy'ach i tych "patyczakach" od Atari). No i PSX się sprawdził jak sprawdziło się PS2 i PS3!

Opublikowano

OOo dobry temacik:)

Hmmm.dlaczego zakupiłem ps2?Wszak stało się to całkiem niedawno,dokładnie to 25 grudnia roku pańskiego 2007:)

Dlaczego zakupiłem?Bo Psiak 2jka ma gigantycznnnnnnnną ofertę ze strony wszelkiej maści gier:)Takie tytuły jak God of War,Prince of Persia,The Warriors:)hehehehe to coś niesamowitego:)

A jako że jeszcze nie teraz mam zamiar planować HD ere w chacie to wybrałem Slimka:) I cieszę się niezmiernie:)Niczym dziecko:)

Opublikowano

PS2 kupiłem dla konkretnych gier (głównie GoW I & II, MGS3, Tekken 5) no i z uwagi na olbrzymią bibliotekę tytułów. Będzie w co grać przez dłuugi czas :D

Opublikowano

Dla bogatej biblioteki gier

to jest najwazniejszy powod.

Opublikowano

Kupiłem rok temu dla zagrania w wiele konkretnych tytułów. Głównie mam na myśli : MGS, GoW, Final Fantasy.

Opublikowano

Jako, że to mój pierwszy post na forum, to na dobry początek Witam Wszystkich Forumowiczów :D

Dlaczego kupiłem PS2? Odpowiedź jest prosta - seria God of War :) No i oczywiście dla całej masy wielu innych wspaniałych tytułów, które nie trudno uświadczyć na PS2.

W sumie posiadaczem Czarnuli jestem od dwóch miechów i odkąd zobaczyłem Kratosa w akcji, to sami wiecie...

Opublikowano

z sentymentu dla psx-a (crash mnie 'zdobył' swoim wdziękiem)

grą w jaka chciałam pograć na PS2 był oczywiście time splitters

kupiłam od kumpla używaną konsole(czarna i gruba), nie narzekałam

ale sprzedałam dalej juz za grosze, żeby zakupić nowiutkiego slima(silver)

i chodzi już 2 lata, jest jak igła, tylko kumpel troche pada mi zdemolował(SC3;)

Opublikowano

zobaczyłem w przerwie Champions League reklamę Gran Turismo 3 i nagle zaczleo mi się spieszyć z kupnem :) na szczęście zdąrzyłem do premiery.

poza tym wierzyłem, że konsola dostanie godnego nastepcę Harvest Moon BttN (naprawdę myślałem wiele o tym, przy zakupie), ISSa i MGSa :) no czyli w 2/3 się udało.

Opublikowano

Pierwsze ps2 kupiłem bonie było wtedy nie było innej opcji. Wcześniej miałem psx więc takie tytuły jak gt3, mgs2, tekken 4, ffx zrobiły swoje:)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

dla MvC2 =] + niekończąca się biblioteka gier. wczesniej konsoli zadnej nie mialem. A PS2 mam jakies 5 lat (przerobione rok po zakupie, do tej pory pięknie dziala :)

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta, Gran Turismo 4 - i wszystko jasne. Po części również dla ogromnej ilość niezłych tytułów ale to tak przy okazji :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dlatego ze kocham serie gier

Gran Turismo

Final Fantasy

Metal Gear Solid

Crash Bandicoot

8)