Opublikowano 18 kwietnia 201312 l No u mnie w galerii za 5zł w sklepie z żarciem eko itp Edytowane 18 kwietnia 201312 l przez _Be_
Opublikowano 22 kwietnia 201312 l Wczoraj kupiłem sobie puszkę 0,33l Mountain Dew, bo dawno tego nie piłem. Patrzę na oznaczenia, a tam informacja, że 1 puszka = 47% dziennego zapotrzebowania na cukier. Nic dziwnego, że hamburgery są grube.
Opublikowano 22 kwietnia 201312 l Pewnie tak. Tylko ja zazwyczaj piję wodę i soki. Napoje gazowane praktycznie tylko przy imprezie (do popijania, drinków itp.). Dziwne, że jeszcze tego nie próbowali uregulować prawnie (nie licząc NY, ale tam ograniczyli tylko kubki w restauracjach). Masakra.
Opublikowano 2 maja 201311 l A sprawdzałeś ile cukru mają soki, które pijesz? Ostatnio pijam Tymbark Owoce Świata w tych szklanych buteleczkach. Smakiem gaszą Frugo.
Opublikowano 2 maja 201311 l Właśnie wkurza mnie, że soki mają aż tyle cukru. Bo co najlepsze wcale nie jest tyle potrzebne, jak dla mnie w smaku są za słodkie.
Opublikowano 3 maja 201311 l Jak piszą że nie zawierają cukru, to i tak zawierają jakieś chemiczne zamienniki które są jeszcze gorsze . Przykład w prawdzie nie soku ale, Coca Cola Zero
Opublikowano 3 maja 201311 l Mi mega podchodzi megnesia,smakowo dobra,tylko że akurat u mnie w mieście dostępna tylko w Real-u,mają też wersje smakowe.
Opublikowano 3 maja 201311 l Wczoraj kupiłem sobie puszkę 0,33l Mountain Dew, bo dawno tego nie piłem. Patrzę na oznaczenia, a tam informacja, że 1 puszka = 47% dziennego zapotrzebowania na cukier. Nic dziwnego, że hamburgery są grube. w stanach napoje są słodzone syropem kukurydzianym nie cukrem, pan Dębski wytłumaczy:
Opublikowano 3 maja 201311 l Hamburgery używają syrop kukurydziany nie dlatego że jest zdrowszy ale dużo dużo tańszy. A czy zdrowszy to inna sprawa. Najważniejsze jest że powoduję jakieś bodźce przez które nie czujesz sytości. Więc jeśli wypijasz takie coś lub jesz produkt z dodatkiem syropu kukurydzianego to chcesz więcej i więcej . A żyjemy w świecie gdzie bardzo dużo produktów zawiera ten składnik, nawet jeśli wprost tak nie piszę, gdyż jest znany pod różnymi nazwami. Czyli chodzi o kasę i zwiększanie konsumpcji Edytowane 5 maja 201311 l przez marekjw2523
Opublikowano 6 maja 201311 l Tak jest ze wszystkim słodkim,jeszcze nikt chyba nie ugasił pragnienia słodkimi napojami.
Opublikowano 11 maja 201311 l Z wód mineralnych najlepsza jaką piłem to BORJOMI. Do kupienia np. w Kauflandzie w butelkach szklanych 0.5L w cenie 5.99. Jest to woda luksusowa ale też wyjątkowa, o smaku wręcz kosmicznym
Opublikowano 16 maja 201311 l Co do wód to ja takim snobem nie jestem i uwielbiam Veroni Mineral Perl a z tych tanich to Saguaro lekko gazowaną
Opublikowano 24 maja 201311 l W Żabce pojawił się napój bogów: Ciekawe czy zagości do innych sklepów, bo do tej pory dostępny był tylko w restauracjach (szklane buteleczki 0,2l).
Opublikowano 24 maja 201311 l No nie widzisz napisu ? Wyciąg z rudych. Dlatego nigdzie nie ma, bo nikt rozsądny tego nie kupi.
Opublikowano 24 maja 201311 l W Płocku w m.in. Polo Szłapers jest praktycznie od dawien dawna i wg mnie np. MD lepszy, choć od pewnego czasu gazowanych unikam, bo mi nie służą
Opublikowano 25 maja 201311 l W Żabce pojawił się napój bogów: Ciekawe czy zagości do innych sklepów, bo do tej pory dostępny był tylko w restauracjach (szklane buteleczki 0,2l). od dawna w zabce jest, tylko w 1l butelkach
Opublikowano 28 maja 201311 l Podobno w żabce pojawił się na nowe Doctor Pepper (pipi)a jak to dziwnie a jednocześnie za(pipi)iście smakowało
Opublikowano 28 maja 201311 l Ostatnio strasznie posmakowały mi soki pomidorowe. Bezapelacyjnym królem jest dla mnie ten ostry od Tymbarka (z przyprawami). Polecam.
Opublikowano 28 maja 201311 l Ostatnio strasznie posmakowały mi soki pomidorowe. Bezapelacyjnym królem jest dla mnie ten ostry od Tymbarka (z przyprawami). Polecam. Zgadzam się bezapelacyjnie w ustach czuć lekko nutę ostrości. Choć trochę za drogi dla osoby która ma karton soku pomidorowego na dwa dni. Więc kupuję w biedronce sok za 1,89 przelewam do dzbanka, napierdalam dużo pieprzu, i pastę z papryczek chilli z własnej uprawy i mieszam.
Opublikowano 28 maja 201311 l Podobno w żabce pojawił się na nowe Doctor Pepper (pipi) jak to dziwnie a jednocześnie za(pipi)iście smakowało ale że nowy smak jakiś?
Opublikowano 28 maja 201311 l Podobno w żabce pojawił się na nowe Doctor Pepper (pipi) jak to dziwnie a jednocześnie za(pipi)iście smakowało ale że nowy smak jakiś? Nie:) "na nowe" bo dawno go już nie widziałem w sprzedaży