Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Kiedy zblizala sie premiera DMC4 czy nowego Burnouta na pare dni przed premiera na allegro ladowaly same plytki w okazyjnej cenie - 150zl "zakupiłem w styczniu burnouta paradise na x0, wersja bez pudelka w samym papierku, przedpremierowa. wszystko smiga na nieprzerobionym x0 idealnie, nagle puk puk do drzwi, kobieta + 2 facetow z nakazem konfiskacji gry a w razie odmowy przeszukania calego mieszkania. okazalo sie, ze gra zostala rozprowadzana nielegalnie. zostal napisany protokol, przesluchanie bylo itp i teraz mam pytanie, czy moge sie domagac od allegro zwrotu pieniedzy? jakoby nie wiedzialem, ze gra jest "trefnego" pochodzenia." http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=356416 Ale wydaje mi sie ze takie cos pojawilo sie rowniez na PE (tzn informacja o tym ze ci co to sprzedawali mieli naloty)
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Było... ...jednak proponuje przenieść temat do Xbox 360 - Hadrware, Software, Scena Xbox 360
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Oczywiscie,ze powinienes domagac si zwrotu. p.s. Kobiety wszedzie musza byc
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l A przykładowo usiadłem na pudełku i pękło, zalałem okładkę/książeczkę kawą, pogryzł mi pudełko zwierzak i sprzedaję samą płytkę. Jak mi udowodnią, że jest ona z trefnego obrotu. Ciężko będzie. Chyba, że istnieje jakaś ewidencja numerów i spis płyt wycofanych w procesie produkcji. Np. na 100 CD końcowe 10 numerów, to tzw. odrzuty z produkcji, które później ktoś potajemnie wprowadza do obrotu.
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Autor Ale to mogles zrobic po jakims czasie a nie przed/w premiere oraz nie pare sztuk polamac... - oni zapewnie mieli zgloszenie ze takie plyty zostaly wykradzione - przeszukuja allegro i widza 5szt bez pudela i instrukcji i podejrzany prawdopodobnie sie znalazl Edytowane 17 kwietnia 200817 l przez signap
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l zie zdziwilbym sie, jesli tego posta napisala osoba, ktorej zmniejszyla sie w sklepie ilosc klientow i chce ludzi zniechecic do kupna gier na allegro. zobaczymy, czy kogos jeszcze odwiedza.
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l W sumie, trudno mi uwieżyć, żeby zbierała się komisja z 3 osób, załatwiała nakaz rewizji, wydawała benzynkę na szukanie i dojazd do gości, sporządzała protokoły, traciła czas na nakrycie gościa dla konfiskaty jednej płyty?
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l No więc zdam wam relacje jakby ktoś do mnie wpadł, bo też kupiłem Burnouta w "opakowaniu zastępczym" tyle że w lutym. Jak narazie portki pełne Edytowane 17 kwietnia 200817 l przez Zebra
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Autor szukac nie musiala - allegro udostepnilo zapewnie ich danye - widocznie ktos zglosil i musieli zainterwienowac
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l Zawsze to mniejszy wysiłek niż przygotowanie obławy na bandytów/gangsterów/ pijanych kierowców. A statsy do góry lecą aż miło. Inna sprawa, że każdy kto kupił grę z takiego źródła powiniene się spodziewać, że egzempalrz może być z trefnego źródła i w przyłości mogą powstać jakieś problemy. Jeśli kupował z nadzieją, że to "promocja/ import" to frajer i tyle. Żeby nie było - też kupiłem Burnouta za 7 dyszek w lutym. Zebra, <pjona> ; ) Szczerze mówiąc ja się zbytnio nie przejmuje. Przyjdą to im oddam i tyle. Widziały gały, co brały. Ale tak patrzyłem na Allegro i konto typa od którego kupiłem nie jest zablokowane (jeszcze). Myślę, że gdyby rozpracowała go policja to I korkiem byłaby banicja na alledrogo. Edytowane 17 kwietnia 200817 l przez ShtaS
Opublikowano 17 kwietnia 200817 l sciema. policjan ie przyszla by po plyte bo to kretynizm, nawet jesli potrzebowaliby jej do materialu dowodowego przeciwko sprzedawcy to kupujacy dostalby listownie wezwanie do stawienia sie na komisariacie itd, a nie takie szopki. wiem co pisze bo mam kuzyna w policji, w sekcji do czegos tam, tak czy inaczej z nim sie konsultowalem bo mnie to zaciekawilo i tak mi to wyjasnij, a to co mu przeczytalem - wysmial ;]. pozdrawiam
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l skoro wiesz co piszesz to jak wyjaśnisz fakt że kilku forumowiczom błękitni zapukali do drzwi?
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l Ktos tutaj na forum mial podobne problemy ? Ten temat z linka, moze to byc prawda, moze to byc prowokacja...
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l heh.... a może to te fake tak jak z tymi nalotami na windowsy... kumpel ma matkę w policji i mówiła że w np. w Jaworznie ktoś wykorzystał tą plotkę i w stroju policjanta chodzili po domach i rekwirowali kompy : O jak by do mnie przyszli to bym powiedział, że sprzedałem grę na giełdzie
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l skoro wiesz co piszesz to jak wyjaśnisz fakt że kilku forumowiczom błękitni zapukali do drzwi? komu?
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l Walić błękitnych i te ściemy. Nie zapomnijcie tylko podrzucić linka, kiedy na wielkim A pojawi się GTA bez pudełka
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l skoro wiesz co piszesz to jak wyjaśnisz fakt że kilku forumowiczom błękitni zapukali do drzwi? moze to tez byli prowokatorzy Mi jest osobiscie ciezko sobie wyobrazic takie akcje w POLSCE,no poprostu nie wyobrazam sobie.
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l No mam nadzieje, że to plotka, bo oczekuje, iż może będą tańsze GTA IV, bez opakowań. Ja kupiłem Orange Box'a z tej serii i jak mi zrobią wjazd na chate to Im pokaże czego nauczyłem sie jako Pyro ;] Mff Mhhff !!
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l Panowie, ale w czym problem. Kupując na Allegro zakładamy, że produkt jest legalny i nie kradziony (regulamin Allegro) więc nasza "wina" jest zerowa. Fakt, że mogliby skonfiskować grę która była przedmiotem kradzieży i jedyne co można zrobić to mieć pretensje do Sprzedawcy nie do Allegro bo jaka ich w tym wina? Skąd niby mają wiedzieć czy produkt jest kradziony czy nie.
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l Panowie, ale w czym problem. Kupując na Allegro zakładamy, że produkt jest legalny i nie kradziony (regulamin Allegro) więc nasza "wina" jest zerowa. Fakt, że mogliby skonfiskować grę która była przedmiotem kradzieży i jedyne co można zrobić to mieć pretensje do Sprzedawcy nie do Allegro bo jaka ich w tym wina? Skąd niby mają wiedzieć czy produkt jest kradziony czy nie. Trudno mówić o działaniu w dobrej wierze, gdy kupujesz grę w kopercie (na dodatek mnóstwo takich rozprowadzano jeszcze przed premierą). Poza tym jeśli rzecz pochodziła z kradzieży etc., to muszą minąć trzy lata zanim uzyskasz jej własność. Edytowane 18 kwietnia 200817 l przez wrog
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l A skąd mam wiedzieć, że kopertówka jest kradziona? Może ktoś zniszczył pudełko i sprzedaje samą grę. Nie piszę tu o tych co pojawiają się przed premierą. "Poza tym jeśli rzecz pochodziła z kradzieży etc., to muszą minąć trzy lata zanim uzyskasz jej własność." - że jak? Mając świadomość kupowania rzeczy kradzionej, wg. prawa po 3 latach jest legalnie moja? Nie rozumiem.
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l No ale czym tu się martwić. Nikogo z was za to nie zamnkną tylko zabiorą grę. To tak jak kupić kradziona komórkę na bazarze.
Opublikowano 18 kwietnia 200817 l A skąd mam wiedzieć, że kopertówka jest kradziona? Może ktoś zniszczył pudełko i sprzedaje samą grę. Nie piszę tu o tych co pojawiają się przed premierą. "Poza tym jeśli rzecz pochodziła z kradzieży etc., to muszą minąć trzy lata zanim uzyskasz jej własność." - że jak? Mając świadomość kupowania rzeczy kradzionej, wg. prawa po 3 latach jest legalnie moja? Nie rozumiem. Nie. Jeśli nabywasz coś od nieuprawnionego w dobrej wierze, a rzecz była kradziona (zgubiona itd.), to własność nabywasz dopiero po trzech latach od skradzenia, zgubienia. Normalnie, po nabyciu od nieuprawnionego, stałbyś się właścicielem z chwilą objęcia w posiadanie.