raven_raven 12013 Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 Temat jak w każdym innym dziale: czyli w co aktualnie szarpiecie na DS'ie? U mnie na czasie jest: - Advance Wars: Dual Strike - Elite Beat Agents - WarioWare Touched! i kilka innych gierek, ale tak tylko w przerwach pomiędzy tymi. Quote Link to comment
Di 802 Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 Wczoraj włączyłem Kirby: Squeak Squad, dzisiaj grę skończyłem Zostały mi jakieś duszki, ale rozprawienie się z nimi raczej długo nie potrwa zważywszy na to, że mam odkryty zamek. Gra jest bardzo przyjemna, polecam fanom platformówek. A teraz nie wiem za co się zabrać... Super Princess Peach, Tunguska, czy może w końcu Megaman, FF3 albo CC. Nie chcę grać w gry które wymagają dużej ingerencji stylusa, bo ekran mam już trochę zjechany (choć może skuszę się na drugie podejście do Dementium, gdyż doszedłem do 5. Chaptera i odstawiłem grę na ponad 4 miesiące). Quote Link to comment
raven_raven 12013 Posted April 28, 2008 Author Share Posted April 28, 2008 FF3 używa stylusa mocno, bo co prawda można grać przyciskami, biegać można tylko stylusem z tego co zauważyłem... Może weź się za Megamana . Quote Link to comment
Di 802 Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 Można biegać bez stylusa. Grałem trochę, więc wiem jak wygląda gameplay O Megamana się boję ze względu na sterowanie (kilka misji mam za sobą). Jestem przyzwyczajony do twardego krzyżaka (gram na takim w bijatyki od ponad 2 lat), a ten w DS Lite jest prawie jak z papieru. Poza tym klimatycznie dużo bardziej wolę serię X, w której można było grać Zero (tu niby jest możliwość używania miecza, ale to nie to samo). Przypomniałem sobie o Mario & Luigi, czyli póki co problem z głowy Quote Link to comment
Czoperrr 4836 Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 (edited) Obecnie gram w Professor Layton. Gra dosyć ciekawa. Po nie całym roku, DS powoli zaczyna mnie nudzić, nie umiem znaleźć interesujących mnie gier. Skończyłem RE DS, NSMB, Donkey Kong Jungle Climber, Tony Hawki i kilka innych gier. Teraz już nie mam w co grać Edited April 28, 2008 by Czappi Quote Link to comment
Guest coopa Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 (edited) Edited June 25, 2011 by coopa Quote Link to comment
Sandking 47 Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Ja aktualnie The Secret Files: Tunguska, bardzo fajnie zrobiona przygodówka z niezbyt trudnymi zagadkami. Miło się w toto pyka, zwłaszcza, że fanem przygodówek nie jestem Quote Link to comment
Czoperrr 4836 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Od paru godzin wesoło stukam w bębenek w Taiko no Tatsujin DS! Jednak są jeszcze ciekawe gry na DS'a. Polecam, oczywiście grajcie na touch screenie a nie buttonami. Quote Link to comment
jaroz 0 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Cooking Mama i wszystko jasne ; ] Quote Link to comment
Des 0 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 - Professor Layton - FFXII - Apollo Justice (poraz drugi) Quote Link to comment
Sandking 47 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Assassins Creed - średniak jakich wiele, ale gra się całkiem znośnie. Grafika niezła, chociaż często tnie, walki do kitu, więc można powiedzieć, że odmóżdżam się przed kolejną przygodówką na DSa. Quote Link to comment
ambasadororientu 0 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 metal slug x , shock troopers , kof99 Dzięki świeżutkiemu NeoDs Quote Link to comment
KAZIORRR 0 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 The Legends of Zelda:Phantom Hourgrass - najlepsza gra na dS'a Quote Link to comment
Killabien 548 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 The world ends with You, Ninja gaiden the dragon sword, próbuje skończyć Apollo i czasami sobie pykne w osu! lub moero nekketsu Quote Link to comment
Di 802 Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Od paru godzin wesoło stukam w bębenek w Taiko no Tatsujin DS! Jednak są jeszcze ciekawe gry na DS'a. Polecam, oczywiście grajcie na touch screenie a nie buttonami. Ja dzisiaj włączyłem pierwszą część bębenków, zagrałem kilka utworów, resztę tylko przeleciałem. Potem włączyłem najnowszą część i jak duże było moje zdziwienie, gdy usłyszałem utwór z Soul Calibura 2 :o Strasznie mi się ta gra spodobała. Szkoda tylko, że na jednej piosence 2. części na R4 gra się zacina. Gram przyciskami, bo: 1) tak mi wygodniej 2) szkoda mi ekraniku 3) wyrabiam sobie wyczucie w inputach I mimo tego, że stylus leży obok, świetnie się bawię Poza bębenkami gram w Professora Laytona i na emulatorach GB, GBC i NES-a. Quote Link to comment
Gosiek 0 Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Ja dzisiaj włączyłem pierwszą część bębenków, zagrałem kilka utworów, resztę tylko przeleciałem. Pierwsza część Taiko na DSa jest niestety słabiutka, zwłaszcza w porównaniu z tym, co wyszło wcześniej choćby na PSP. Ja odpuściłam w połowie gry na muzukashii, za nudno było. Gra ma zdecydowanie za mało piosenek i za mało bonusów. O ile do obu części Taiko no Tatsujin na PSP powracam dość często, to wersja na DSa leży porzucona od kilku miesięcy. W dodatku jej poziom skutecznie zniechęcił mnie do kupowania Meccha! Taiko no Tatsujin DS: 7-tsu no Shima no Daibouken. A żeby się trzymać tematu - skończyłam w długi weekend Picross DS i zabrałam się za niedokończone New Super Mario Bros. Quote Link to comment
raven_raven 12013 Posted May 8, 2008 Author Share Posted May 8, 2008 Dwie gry + przerywniki: - The World Ends With You - Legend of Zelda: Phantom Hourglass dodatkowo FIFA 08 i może Picross. Quote Link to comment
Sandking 47 Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Kończę Phoenix Wright: Justice For All Quote Link to comment
Harbuz 952 Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Wyciskam soki. Z Phantom Hourglass poszło jakoś łatwo. Teraz Pokemon Wiem. mission impossibe. Quote Link to comment
ironspider 0 Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 obie czesci Ossu!Tatakae!Ouendan! Quote Link to comment
Guest coopa Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 (edited) Edited June 25, 2011 by coopa Quote Link to comment
Sandking 47 Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Mystery Dungeon: Shiren the Wanderer, świetny, wciągający rougelike na NDS. Nie dla każdego, bo mogą nie spodobać się zasady, ale polecam. Odstawiłem wszystke inne tytuły, by ją masterować Quote Link to comment
marcin0903 1 Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Ja aktualnie męczę Mario Kart oraz Zeldę, choć bardziej to pierwsze Quote Link to comment
raven_raven 12013 Posted June 23, 2008 Author Share Posted June 23, 2008 O 2 w nocy w końcu skończyłem ostatnią część trylogii o prawniku ze sterczącymi włosami... popołudniu w temacie napiszę konkretnie moje przemyślenia. Ale na razie mogę napisać to: GENIALNA GRA. Quote Link to comment
CoATI 1020 Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 w zeldem gram [ta taka "przygodowke"]... przejsc, nie przejde, ale narazie fajnie sie gra... Quote Link to comment
Recommended Posts